Last news in Fakti

24 Април, 2014 14:51 1 032 0

КЗК връща обратно обществена поръчка за охраната на пловдивска болница

  • кзк-
  • болница-
  • пловдив-
  • охрана

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Денонощна физическа охрана съгласно Закона за частната охранителна дейност, включително дейности по осигуряване на реда и спокойствието и опазване на имуществото в База ІІ на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив, бул. „Пещерско шосе“ № 66“.

Проучването по преписката установи, че членовете на комисията за провеждане на процедурата не притежават необходимата професионална квалификация с оглед предмета и сложността на обществената поръчка.

Констатираният порок  представлява съществено нарушение на императивните разпоредби на ЗОП, а установената незаконосъобразност на състава на комисията води до опорочаване на всички извършени от нея действия, както и на решението за класиране, мотивирано с протоколите от дейността на помощния орган.

КЗК връща процедурата от етап издаване на заповед за назначаване на комисия за разглеждане, оценка и класиране на подадените оферти съобразно мотивите в решението.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА