Last news in Fakti

28 Март, 2015 02:00 1 898 3

Американският дрифт шампионат стартира в началото на април

  • formula-
  • drift-
  • drifting

Дрифтът завладя феновете на моторните спортове с достъпността си и зрелището, което предлага. В световен мащаб най-тежкият шампионат е американският Formula Drift. Пилоти от цял свят се включват в него, но резултатите там не идват лесно.

Тази година състезанията ще стартират отново в Лонг Бийч, Калифорния, през втория уикенд на април. Трасето там представлява затворен участък от улиците на града, ограден с бетон. Тясната писта е трудна и немалко коли и пилоти са усетили вкуса на цимента, а той не е приятен. Шампион за миналата година е Крис Форсбърг с неговия Nissan 370Z с огромен американски V8 и нитросистема с мощност от порядъка на 1 000 конски сили. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мразъ бмв

    1 1 Отговор
    Що нема бмв,та??? ми щот са кинефИ!!! Верин отгувур.
  • 2 някой

    0 0 Отговор
    има BMW-та е бауш
  • 3 Име:

    0 0 Отговор
    Интересно как такива статии не се коментират а за лада нива ще се избият...