Last news in Fakti

8 Юли, 2015 11:02 19 931 35

Citroën ще мери сили с Mercedes-Benz и Audi

  • citroen-
  • ds

Марката DS пуска пряк конкурент на Mercedes CLA и на четиривратата версия на Audi A3

Citroën се надява да посъживи западащите си функции с новата марка DS. Именно под този бранд франсетата ще пуснат купеобразен седан, който по идея ще се противопостави директно на автомобили като Mercedes-Benz CLA и на четиривратата версия на Audi A3. По информация на De Telegraaf по новия автомобил вече се работи усилено, а целта му е да замени недотам успешния хечбек DS4. Колата ще се произвежда във Франция на модулната платформа EMP2.

Мнозина от специалистите смятат, че решението за подобен купеобразен седан е свързано основно с китайския пазар, където Citroën все още има позиции, а там най-много се търсят автомобили от типа седан. Програмата за развитие на бранда DS предвижда до 2020 година в него да има шест модела. Това ще са хечбекът DS3, наследникът на DS4, големият хечбек DS5, както и два кросоувъра. Говори се усилено, че французите ще пуснат и всъдеходна модификация на DS4, която ще получи приставката Crossback към моделното си обозначение.

Тя ще се отличава с увеличен клиренс, релси на тавана и пластмасов защитен пояс в долната част на каросерията. Спекулира се и с още един модел, който ще се предлага под марката DS. Става дума за наследник на "луксозния провал" на Citroën, познат като C6. За негов наследник се подготвя DS8, който ще получи редица дизайнерски решения от концепцията Divine DS, показана през есента на 2014 година в Париж. Стартът на производството на купеобразния седан е планиран за 2018 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това шега ли е

    1 0 Отговор
    Това шега ли е?
  • 2 Неграмотност

    1 0 Отговор
    "Ще се отличава с увеличен клиренс, рейлинг на тавана и с пластмасов защитен обвес в долната част на каросерията." абе авторите аре да се научите и на малко български думички ??

    Коментиран от #4

  • 3 С6

    2 1 Отговор
    Авторите са страхотни хейтъри а за автомобил като С6 като качество и комфорт има какво да се учат "луксозните" немски каруци

    Коментиран от #5

  • 4 Марто

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Неграмотност":

    Неграмотен си ти. Думите се използват в автомобилната тематика и не е нужно да се измислят български. Ако искаш и на кибрит и мусака да ти измислим думи, щото може и тях да не разбираш. Лаик.
  • 5 Skier

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "С6":

    За това C6 го спряха от производство и едвам продадоха неква мижава серия. Щото е много готин, нали? Ситроен са пълна скръб. Даже автора ги е пожалил. Аз бих бил по-краен.

    Коментиран от #20

  • 6 Julio

    3 0 Отговор
    Абсолютно съм убеден че ако франсетата намерят клиенти за автомобили по 80-90 хил. евра, за тези пари ще им продадът нечовешки добри автомобили. Въпроса е колко клиенти са склонни да дадът подобни мангизи за френски автомобил.

    Коментиран от #8

  • 7 тошибиян

    1 0 Отговор
    тойота авенсис е тва..или шкода октавия или кия сийд...и ако му турат и един мотор 1.7 тди и 1.6 бензинов вариянт напрао ше сцепи и м паларите хахах
  • 8 ооооо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Julio":

    ще ти отговоря - николко
  • 9 бд

    1 0 Отговор
    за всеки автомобил си има клиенти,учудващо има и за С6,а за ДС8-нямам представа.Невероятно ниските продажби на тези модели водят до много лошо мнение за тях.Отново ще инкасират загуби и рекорди по непродаваемост.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бай Осман

    1 0 Отговор
    Ако мразиш някого, подари Му Ситроен.
  • 12 Алфата

    4 0 Отговор
    Колата изглежда много стилна, няма какво да си кривим душите! Харесвам коли със стегната "торпедовидна" визия! Ситроен... много добри автомобили, с много добри функционални и технически решения, но като всички "държавни" предприятия (а френските автоконцерни са горе-долу такива) изпитват недостиг от пододящ мениджмънт. Лично съм стопанисвал един екземпляр 5 год. без никакви проблеми, с изкл. на обичайно дребните за всяка кола. Много добрър автомобил, но с лоша репутация! А това в страни като нашата не е добре за бранда. Тук при нас на село, на каквато марка се качи най-личния селянин, такава кара цялото село. Според възможностите разбира се!
  • 13 кАЛФА

    1 1 Отговор
    Който има ситроен - да го продава веднага! Ще сте ми благодарни някога.
  • 14 Ефрейтор Швейк

    1 0 Отговор
    а ще мери ли сили със турбовитловият стратегически ядрен бомбадировач модел 2055-година ту-95 със четири витла и 8-перки?
  • 15 Бхд БхД

    2 0 Отговор
    ГОРИВАТА ПОЕВТИНЯХА навсякъде а в България не ЗАЩО ???

    Коментиран от #16

  • 16 Ефрейтор Швейк

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бхд БхД":

    защото живееш във руска губерня и мафиотска държава където цените са най-скъпи за да си плащаш охраната че си роден на този свят и дишаш чист въздух.....трай...трай че и за въздуха не са се сетили да ни взимат дънък.....
  • 17 BMW X5

    1 1 Отговор
    C6 ти си един от многото плиткоумни българи,незнам какво караш и изобщо дали ти стига едната гънка на главата която ти е за равновесие да шофираш.Първо вземи покарай един немски "боклук" и ми говори за лукс,комфорт и сигурност(да е е минимум 40 бона втора ръка кола)и си забий един фишек отзад и излитай в космоса и си остани там)

    Коментиран от #22

  • 18 пернишки космодиск

    2 1 Отговор
    Няма себе уважаващ се бизнесмен който ще се лиши от престижа на немските преми ум марки за сметка на френски народни коли ,иначе екстериора е доста добър (има прилики със баварските шедьоври особено задницата)
  • 19 Новото си е ново

    0 0 Отговор
    Точно заради въшльовци с коли втора или по-висока употреба за 40 бона сме на тоя хал - на гол тумбак чифте пищови и живот в името на пищовите! ..аси и позьорите, комплексари и др. подобни същества в България!
  • 20 на skier баба му

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Skier":

    С6 се произвежда към 10год. Нормално е да го спрат от производство.Карай си тротинетката и не коментирай😜
  • 21 на skier баба му

    0 0 Отговор
    С6 се произвежда към 10год. Нормално е да го спрат от производство.Карай си тротинетката и не коментирай😜
  • 22 нема начин

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "BMW X5":

    Няма как да го покара защото още щом го вземе от Горубляне и отива в сервиза.Дава още 10-15хил.лв. и тогава може да му се нарадва.Ти луд ли си?40хил.лв.за кола втора ръка?Г.за си с рози закичи,кафявото да не личи.Това е твоята логика.

    Коментиран от #25

  • 23 Бхд БхД

    0 2 Отговор
    Оптимист съм към Citroen но ползват много некачествени материали за интериора и много слаба тенекия.Много по важно е здравината при пътен инцидент
  • 24 Слабо

    1 0 Отговор
    Автора е меко казано е слабо информиран. Несериозни са и твърденията за "западащите функции" на Ситроен при положение, че имат добри продажби в Европа
  • 25 нереален

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "нема начин":

    Какви глупости ръсиш? Слушаш идиотщини и хейтърски коментари и им се водиш по акъла.. Бях взел едно БМВ Х5 2008г. за 35 хил. лв, сменил съм му само консумативите и накладкиде, че бяха поизтъркани, сложих му едни Бош и нищо друго! Не знам какви 10-15 хил. лева са ти нужни..
  • 26 Стоил

    1 2 Отговор
    Евала за коментара, веднъж се качих на Ситроен C4, първото поколение, на задната седалка, когато се облегнах на седалката усетих как ламарината под цялата тапицерия на задната облегалка хлътна и се огъна...останах шокиран, подобно нещо не съм усещал дори и при най-примитивните СОЦ возила...

    Коментиран от #29

  • 27 Само селяните карат френски коли

    1 3 Отговор
    Ситроен никога не са имали читави автомобили! Не знам как , ще се конкурират точно с най силните Мерцедес.
  • 28 Гост

    3 0 Отговор
    Френските и Италианските коли са винаги стилни и различни! Спор в това не може да има! Немските са матрьошки! Един и същи модел в различни размери! Дърводелска история! Как може пък да се сравнява нова кола за 80000 лева с втора ръка таралясник за 30 000 не знам.....
  • 29 S Doichinov

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Стоил":

    Къде търсиш ламарина под облегалките не ми е ясно.
    БхД-за здравина при птп не е важни какви са ти тенекиите-това под тях е важно.Има зони на деформации които да поемат енергията от удара.Болидите от Ф1 дори нямат калници но това дали ги прави несигурни?По повод коментара с БМВ Х5-точно такъв джип се завъртя до мен на магистрала Тракия преди няколко години когато беше много тежка зима.Завъртя се с 50км в час!!!Иначе екстра,че колегата няма много разходи по него,че там нещата са скъпи.
    Относно статията-защо ситроена да не е конкурент на А3 или БМВ 3 серия?А3 не е нищо особенно.Меко казано е тясно,много дори.БМВ-то и то не блести с място.Материалите обаче са по-добри но на съответната цена и французите може да се постараят.Най-голямото предимство на немците обаче са моторите.Ситроен нямат достатъчно двигатели които да се опънат на немците и това може да се окаже грешката за модела.
  • 30 аа

    0 0 Отговор
    Френски варели
  • 31 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Наистина ли смятат да сложат тази изгъзица на предната решетка, вместо емблемата с двата триъгълника?!

    Коментиран от #32

  • 32 S Doichinov

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Plovdiv":

    DS вече е отделна марка и няма как да сложат борче отпред.
  • 33 Никола

    0 0 Отговор
    Когато Ситроен са правили автомобили , БМВ са правили само перки за самолети !

    Коментиран от #34

  • 34 Голфа

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Никола":

    А когато БМВ ще продължат да правят коли, ситроен ще са само част от далечната история.
  • 35 Ники

    1 0 Отговор
    ако знаеш колко от нещата измислени от Ситроен са набити в БМВ ще го изхвърлиш ли?