Last news in Fakti

28 Юли, 2015 10:00 3 001 6

Morgan с лимитирана версия на класическия Plus4

  • morgan-
  • ar p4
Един от най-старите производители на автомобили в Англия - Morgan ще отбележи 65-годишнината на модела Plus 4 със спортна версия, в която е забъркана компанията Cosworth. Напоследък моделите, с които свързваме Morgan са странния 3wheeler задвижван от V2 двигател и малко по-модерния Aero 8 задвижван от 5.0 литровия V8 двигател използван в BMW M5.
Plus 4 се ражда през 1950-та година и това е един от малкото модели останали непроменени толкова дълго време. Наистина е трудно да се различи току-що излязъл от фабриката автомобил с такъв от годината на създаването му. Лимитираната версия ще бъде означена със символите AR P4 и от нея ще бъдат произведени точно 50 броя.
Буквите AR в името идват от AR Motorsport, които ще отговарят за подобренията на тази ограничена серия. Оригиналният двулитров двигател разполага със 154 конски сили, но след магиите на Cosworth, той вече има на разположение с 225 коня. Това е сериозна литрова мощност и се очаква да има много приятен звук от четирите единични дроселови клапи.
Естествено мощността води и до нова спирачна система с четирибутални апарати отпред и ново регулируемо окачване. Задният мост е преминал от цял с ресори към такъв с петточково захващане, за да подпомогне сцеплението, за което се грижат и леки спортни двукомпонентни джанти обути в лепкави семисликове Yokohama Advan Neova.

Отвън, освен черните джанти впечатление правят и новите LED светлини и двата черни накрайника на изпускателната система. Този ретромодерен ръчно сглобен роудстър ще се продава на цена от 85000 долара.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миседниш накура

    1 0 Отговор
    страхотен автомобил
  • 2 никиД

    0 1 Отговор
    ако го видиш наживо ще разбереш, че е пълна пръчка - неудобен до безумие, а тези 85 000 звучат, като някаква глупава шега.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Ilyan

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "никиД":

    Е това е като GSM vertu струва 2к лв. а е функционален колкото NOKIA с фенерче.
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Тук не се търси функционалност, а екстравагантност. Обикновено тези две качества са пълна противоположност. Не е нищо кой знае какво по показатели, но тук се търси ексклузивност, която да привлече богатите. Никой няма да си я купи за ежедневна употреба.
  • 5

    0 0 Отговор
  • 6 миседниш накура

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "никиД":

    представи си че съм го виждал-на мен ми харесва,теб не те карам да го харесваш нали?