Last news in Fakti

22 Декември, 2020 09:59 3 635 7

Как новият щам на коронавируса ще повлияе на автомобилния бизнес и разходите за гориво

  • коронавирус-
  • цени на горивата-
  • автомобилен бизнес
Как новият щам на коронавируса ще повлияе на автомобилния бизнес и разходите за гориво - 1

Цените на бензина и дизела могат да се променят значително поради новия щам COVID-19, открит във Великобритания. Нещо повече, само за един ден, 21 декември, цените на петрола паднаха с почти 3%. Това се дължи на факта, че новият щам на коронавируса поражда опасения относно забавянето на възстановяването на търсене на гориво поради затягане на ограниченията за пътуване в Европа.

Ако обаче вероятният спад в цените на бензина и дизела може да се счита за положителен от средностатистическия потребител (макар че в световен мащаб и за световната икономика това едва ли може да се счита за положително), то затварянето на Великобритания може да доведе до увеличаване на цената на авточасти и, вероятно, на някои автомобили. Между другото, нов щам COVID е открит и в Холандия, Австралия, Дания и Украйна.

Как новият щам на коронавируса ще повлияе на автомобилния бизнес и разходите за гориво

За автомобилния бизнес, който вече е засегнат от коронавируса и пандемията, това може да е нов удар. Факт е, че в Англия има не само Land Rover, Aston Martin, Rolls-Royce, McLaren, Bentley, Jaguar, Lotus и Mini, но и фабрики на Nissan, Toyota, Honda и други чуждестранни марки. Като се има предвид пълното затваряне на страната, всичко това може да доведе до смущения в производството на автомобили и части, което от своя страна може да повлияе на разходите.

Как новият щам на коронавируса ще повлияе на автомобилния бизнес и разходите за гориво

Ще припомним, че вчера британският премиер Борис Джонсън заяви, че в страната е открит нов щам на коронавирус, който може да бъде със 70% по-заразен. Поради разпространението на новия щам, страните от ЕС, Южна Африка и други започнаха да отменят не само въздушния трафик с Обединеното кралство, но и товарния транспорт, влаковете и автобусите.

Новата мутация на коронавируса е наречена VUI-202012/01. Открити са 17 стабилни промени. Учените никога не са виждали толкова много мутации едновременно. Смята се, че те са се появили по време на продължително заболяване на пациенти във Великобритания, което е позволило на SARS-CoV-2 да се развива дълго време в тялото.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пацо

    9 2 Отговор
    Алтернаторите на колите ми са Бош и са от острова. Имам 2 резервни . И да потъне острова все ми е тая. Лошо става с Амазон но няма значение.

    Коментиран от #2

  • 2 Ахахаа амацон вика

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пацо":

    Има ибей.де не бойся

    Коментиран от #3

  • 3 БАЙ Х@Й

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ахахаа амацон вика":

    То тУЙ ибеЯ за снимка три ли е или за друго ⁉️
  • 4 Японеца

    10 0 Отговор
    Ваксината трябва да се харчи! Всички вирусолози са категорични, че със всяка мутация вируса отслабва! Значи ли че вируса е тунингован?
  • 5 Притежател

    3 2 Отговор
    Автомобилът на първата снимка е класика!
  • 6 Onq s matorq

    3 0 Отговор
    Една от хубавите страни на вируса е, че не сме дишали по-чист въздух от над 100години насам! Нивата на СО2 са рекордно ниски и то с доста голям процент. Явно природата си има лек за всичко, реално ние сме вируса за планетата!
  • 7 Алфа Ромео

    0 0 Отговор
    Няма нов щам бе, не ви ли увряха главите, има мутации което според специалисти е нормално!