Last news in Fakti

9 Юни, 2022 11:54 3 557 6

Тунинговано BMW M3 се пробва срещу Porsche 911 Turbo S (ВИДЕО)

  • bmw-
  • m3-
  • m3 competition-
  • porsche-
  • porsche 911

Може ли седанът да победи двувратото купе от Щутгарт?

Тунинговано BMW M3 се пробва срещу Porsche 911 Turbo S (ВИДЕО) - 1

В поредното видео от канала на CarWow, британците изправят едни срещу други две германски коли с изцяло различен замисъл и подобни технически характеристики. В надпреварата на 402 метра, доускорение от 80км/ч и тест на спирачките, Мат Уотсън съпоставя тунинговано BMW M3 срещу последното поколение Porsche 911 Turbo S.

Тунинговано BMW M3 се пробва срещу Porsche 911 Turbo S (ВИДЕО)

Баварският седан е оборудван с 3.0-литров бензинов двигател с мощност от 510 конски сили в изпълнение Competition и 650 нютон метра въртящ момент. Тунингованата версия генерира 600 конски сили и 750 нютона въртящ момент, които се предават към четирите колела, посредством автоматична трансмисия с 8 предавки.

Тунинговано BMW M3 се пробва срещу Porsche 911 Turbo S (ВИДЕО)

Porsche-то разполага с 3.8-литров бензинов боксер с 640 конски сили и максимален въртящ момент от 800 нютон метра, които отново се предават към четирите колела. Трансмисията и тук е автоматична с 8 предавки. Porsche-то може да се похвали и с по-ниско тегло със 140 килограма.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 колко показателно

    3 10 Отговор
    няколко момента от видеото, в които лъсна повече от очевадно как англосаксонците смятат себе си винаги за нещо повече от останалия свят. не съм сигурен, ама май леееекичко си приличат с една идеология зародила се през 30-те и достигнала пика си началото и средата на 40-те... начупени кръстове, малки мустачки и тем подобни. па нека пак си говорим, че изтока (русия, китай, с. корея и всеки, който не слушка) бил надменен, войнствен, нецивилизован, кофти, ала-бала, дрън-дрън. да има само кой да ви вярва... изпечени паразитиращи твари.
  • 2 смех

    1 2 Отговор
    И кои са те?
  • 3 Дрън-дрън

    0 15 Отговор
    Последен модел porsche 911 и тунинговано BMW, много празни приказки и хвалебствия, а накрая завършват четвърт миля една секунда по-бавно от Тесла плайд.

    А ако ще ми обяснявате, че това е безсмислена дисциплина, защо тогава пробват тези два автомобила с ДВГ колко са бързи точно на тази дисциплина, а не ги пуснаха на писта да речем?

    Коментиран от #4

  • 4 Ама тази

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дрън-дрън":

    Теслъ след всеки драг трябва да я зареждаш,защото няма да и стигне паъра.А на писта ако пуснеш Теслъта или дори на магистрала след първите 20-30 км ще влезе в авариен режим,че няма да стигне тока и ще кюташ с приличните 90-100 км/ч,докато с двг.то ще джиткаш поне 200 км на макс или около тази скорост и за 15 минути ще заредиш и пак до ламарината,а с тролея трябва да преспиш,че да си сигурен че ще пристигнеш до т.Б.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дрън-дрън

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ама тази":

    Виж клипа в съседната статия за най-бързото Ферари. Тесла го бие 5 поредни пъти, като Ферарито става по-бавно при последните опити, но Тесла всеки път прави четвърт миля за 9,3 секунди. А това BMW се бие в гърдите, че било по-бързо от Тесла с време 12 секунди