Last news in Fakti

6 Август, 2013 11:35 8 672 6

Запознайте се с най-икономичното Audi

  • audi-
  • a3-
  • ultra
Компанията Audi представи първия сериен модел, обозначен с моделно име Ultra. Модификацията е базирана на хечбека A3 и според хората от Инголщат харчи средно по 3.2 литра на 100 километра пробег. При представянето на модела стана ясно още, че с пълен резервоар от 50 литра гориво, екологичната кола може да измине разстояние от 1 500 километра без дозареждане.
Иновационното Audi е оборудвано с 1.6-литров дизелов двигател, който разполага с мощност 110 конски сили. Екстериорният пакет включва S line детайли, а окачването е снижено с 15 милиметра. Още от промените засягат скоростната кутия, която е специално доработена и е с удължена основна предавка. 16-цоловите джанти пък са оборудвани с гуми с понижено съпротивление.
Динамичните характеристики на икономичния хечбек също са доста прилични. От 0 до 100 км/ч най-икономичното Audi ускорява за 10.5 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. В Германия поръчките ще стартират от септември тази година, като базовата цена на Audi A3 Ultra ще е 25 200 евро. Очаква се скоро модификации Ultra да получат и други модели на Audi.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    3 1 Отговор
    Браво на Ауди. Прекрасен автомобил с невероятно нисък разход на гориво.
  • 2 Енцо Енцо

    0 0 Отговор
    Хубава кола, но подобен разход имат и други дизели с такъв обем.
  • 3 Енцо Енцо

    0 0 Отговор
    Какъв ли е минималния разход?
  • 4 Zari

    0 0 Отговор
    Средно 3.2? Значи извън града под 3?
  • 5 Naka

    2 0 Отговор
    Не искам да звучи като хейтване, но всички производители на автомобили по каталог дават извънземно нисък разход на гориво, а поставени в реалния условия на пътя нещата са съвсем различни... Нека не забравяме за трафикa, светофарите и задкормилното устройство.
  • 6 Иван Томов

    1 1 Отговор
    Забравили са да отбележат,че този разход е когато е теглен с твърда връзка.