Last news in Fakti

21 Април, 2023 10:26 3 311 1

Появиха се интересни подробности около рекорда на Honda на Нюрбургринг

  • honda-
  • type r-
  • type r s-
  • рекорд-
  • нюрбургринг

Колата е от специалната модификация Type R S

Появиха се интересни подробности около рекорда на Honda на Нюрбургринг - 1

Вчера ви разказахме за рекорда, който от Honda поставиха на Нюрбургринг с новия Civic Type R. Колата успя да завърти 20.8-километровото трасе за 7:44.881 минути, превръщайки се в най-бързата серийна кола на предно предаване на популярната писта. Оказва се обаче, че колата, която видяхме да поставя рекорда, всъщност не е точно модификацията, която всички познаваме, отбелязват колегите ни от CarScoops.

Колата, която поставя рекорда е специална версия наречена Type R S, която се предлага единствено в Европа и то за пазарите с ляв волан. Оказва се, че това е специална версия за писта, която се е лишила от част от стандартното оборудване в името на няколко свалени килограма. От компанията не разкриват колко точно е разликата със стандартния модел, но вероятно скоро ще разберем.

Колата запазва 9-инчовия си екран в средата на таблото, но е лишена от модула за сателитна навигация, както и климатичната система. Премахнати са още сензорите на парктроника, мрежите за багаж, както и затъмняващите се огледала. Страничните огледала пък са лишени от електрическо прибиране и подгряване.

Вчера ви споменахме също и че гумите не са стандартните с които идва автомобила, а са опционални Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect. Всъщност това са същите гуми Cup 2, които се слагат на коли като Porsche 911 GT3 RS, но добавката Connect разкрива, че разполагат с допълнителни сензори, които показват живи данни чрез приложение за смартфон. Оказва се, че тези гуми са налични за поръчка от дилърите на Honda само в Азия и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има разлика

    4 3 Отговор
    и в бууста и съмнения за по-къса 6-та предавка….