Last news in Fakti

15 Август, 2023 11:10 1 784 2

От Red Bull учат Макс Верстапен да „дрифти“ (ВИДЕО)

  • макс верстапен-
  • дрифт-
  • redbull-
  • формула 1-
  • formula 1-
  • f1

Пилотът от Formula 1 подкара Mazda RX-7

От Red Bull учат Макс Верстапен да „дрифти“ (ВИДЕО) - 1

Двукратният световен шампион от Formula 1 – Макс Верстапен трябваше да се изправи срещу инстинктите си в ново рекламно видео на Red Bull. Пилотът седна зад волана на специално подготвена за дрифт Mazda RX-7, заедно с Майк Уидет, познат още и като Лудият Майк. "Обичам да откривам нови дисциплини, за да изпробвам уменията си по друг начин и да се уча от най-добрите", каза двукратният световен шампион.

Уиддет казва, че никога не е позволявал на друг пилот да седне зад волана на неговия автомобил, преди да го повери на Верстапен. Във видеото се вижда как той го е учи да овладява различни фигури - от въртенето в кръг, което е познато на холандеца от F1, до взимането на завоите с дрифт.

Последният тест се състоеше в това Макс да се „поздрави" с картонена версия на Кристиан Хорнер, шефа на Верстапен във Ф1, с уголемени за случая ръце, които пилотът трябваше да удари със задната част на Mazda-та.

"Беше лудост да се науча да дрифтя, не знаех какво да очаквам", призна Верстапен. "Мисля, че никога не съм бил толкова нервен през последните две години, защото това не е начин на шофиране, който е естествен за мен. Чувствах се така, сякаш отново съм на 16 години и скачам във F1 за първи път!"

"Веднага щом двигателят заработи и започнах да дрифтя с пързалящи се колела, намерих естествена среда, като открих границите на автомобила, както правя във F1. Усетих същия прилив на адреналин и инстинктът ми взе връх."


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 геландеваген

    6 5 Отговор
    Може би има талант, но е едно голямо нарцистично холандско лай№0 като баща си. Никога няма да има класата на Сена или Шумахер.
  • 2 Лудия Макс

    1 1 Отговор
    Най-великия дрифт от Сътворението