Last news in Fakti

5 Септември, 2023 17:05 3 985 6

Audi представи обновеното Q8

  • audi-
  • q8-
  • sq8

Промените са главно стилистични

Audi представи обновеното Q8  - 1

Audi представи фейслифт версиите на Q8 и SQ8 на изложението IAA Mobility 2023 в Мюнхен. Купе- кросоувърът получава леки визуални актуализации, фокусирани върху светлините, и нови опции за цветовете и джантите, наред с технологично обновление, за да остане актуален и желан на върха на гамата на автомобилния производител.

Фейслифтът на Q8 е разпознаваем, като дизайнерите са възприели еволюционен подход в съответствие със стратегията на Audi. Акцентът са новите опционални HD Matrix LED фарове с лазер, увеличаващ обхвата на дългите светлини над 70 км/ч, и цифрови дневни светлини, създаващи различни видове светлинни подписи. Задните светлини с LED лента по цялата ширина също са получили обновена графика с опционалната OLED технология, позволяваща повече трикове.

Осмоъгълната радиаторна решетка също е преработена с нова шарка с вертикални прорези при стандартния Q8 или L-образни акценти при пакетите S line и SQ8. Решетката е обградена от преработените въздухозаборници на бронята, подчертани от декоративни елементи в алуминий (или по желание в черен цвят). От друга страна, стандартният Q8 получава „корави“ на вид странични прагове и заден дифузьор, заедно с нова изпускателна система с преработени ауспухови тръби. Освежената цветова палитра е получила нюансите Sakhir Gold, Ascari Blue и Chili Red, както и 5 нови дизайна на алуминиеви джанти с размер между 21 и 23 цола.

Отвътре хардуерът остава непроменен, но инфоразвлекателната система вече е съвместима с повече приложения на трети страни (Spotify, Amazon Music и др.), а обновеният Audi Virtual Cockpit показва повече графики, свързани с ADAS. Наличните опции за интериорните тапицерии също са разширени с 9 декоративни шарки.

При пускането си на пазара Audi Q8 в ще се предлага с избор от бензинови и дизелови агрегати с мощност между 228-500 к.с.. Задвижващите агрегати V6 са съчетани с 8-степенна трансмисия Tiptronic и разполагат с 48V хибридна система.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Курци

    7 6 Отговор
    Москвича по ма кефи

    Коментиран от #3

  • 3 Е па карай си го

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Курци":

    Кво гледаш тогава Q8
  • 4 ББ от Банкя

    6 0 Отговор
    Бонуси за верните ми слуги
  • 5 Ташунко Сапа

    3 0 Отговор
    Най добрата кола. Искам я.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.