Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 19:46 2 620 8

Компактният електромобил на Mitsubishi ще се произвежда от Renault

  • renault-
  • mitsubishi-
  • asx-
  • ampere

Ampere ще отговаря за него

Компактният електромобил на Mitsubishi ще се произвежда от Renault - 1

Новото подразделение Ampere на Renault Group ще произвежда компактен изцяло електрически SUV за партньора в алианса Mitsubishi, съобщиха от компанията. Mitsubishi планира да инвестира 200 млн. евро в Ampere - отделна компания, която Renault се надява да стане публична чрез IPO през пролетта на следващата година. Nissan, който притежава мажоритарен дял в Mitsubishi, заяви, че ще предостави 600 млн. евро на Ampere.

Електрическият автомобил за Mitsubishi ще бъде изграден на базата на платформата CMF-EV на aлианса Renault-Nissan за компактни автомобили, която сега е преименувана на AmpR Medium, заяви главният изпълнителен директор на Renault и Ampere Лука де Мео пред анализатори по време на събитие в деня на капиталовите пазари в Париж в сряда.

Повече подробности за автомобила ще бъдат разкрити през 2024 г., заяви говорител на Mitsubishi Motors Europe пред Automotive News Europe. Mitsubishi беше ранен участник в производството на електрически автомобили с i-MiEV, пуснат на пазара през 2010 г., но в последно време марката не е имала изцяло електрически автомобил в европейската си гама.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извод

    8 9 Отговор
    Който очаква японско качество от този модел,ще получи френска любов...

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Дфен

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Извод":

    Хаха карам френска любов до 307 000 км пълен оригинал

    Коментиран от #3

  • 3 авто фен

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "Дфен":

    Не ти е лесно и на тебе.
  • 4 БайБоцимир

    9 2 Отговор
    Мицубиши е в миналото вече. Приключиха с Паджеро. След него са само една нула.

    Коментиран от #5

  • 5 авто фен

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "БайБоцимир":

    Мицубиши имат модели техни,но продават само в Азия, САЩ и Австралия. Доста мощна фирма са, не се занимават само с коли. И с Паджеро не са приключили, продават Паджеро Спорт новия модел в Азия и Австралия.
  • 6 Мхм

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Извод":

    Много е интересно откъде е дошъл израза френска любов между другото ето едно изследване за докторантура
  • 7 Клонингите атакуват

    6 0 Отговор
    Все повече намалява значението каква марка кола, телефон, компютър или готварска печка ще си купиш. Отвътре е едно и също, най-вече китайско.

    До скоро при колите имаше някакви разлики между отделните марки, но сега вече всички са като ФВ - само сменят емблемите и вЪрти. А както пък и все повече производители се сдушават с китайците за основния компонент батерията, скоро просто ще си купуваме батерия и управляваща електроника на CATL, която е окомплектована с различни цветове на таблета върху таблото. Въпросният таблет също ще е един и същ при всички и ще се доставя примерно от ВОЕ (Китай).
  • 8 така

    1 0 Отговор
    Проблема е че за Европа всеки модел трябва да отговаря на много строги изисквания и това е много скъпо за разработка. Повечето предпочитат да ползват готови разработки от Европейски производител, вместо да се занимават сами и този скъп и трудоемък процес.