Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 12:00 1 811 2

Pagani показва, че V12 е жив с Imola Roadster

  • pagani-
  • imola-
  • roadster

Това е най-доброто кабрио правено до момента от марката

Pagani показва, че V12 е жив с Imola Roadster - 1

Изминаха повече от четири години, откакто за първи път видяхме купето Imola на базата на Huayra, а сега Pagani най-накрая представя версия роудстър. Въпреки че технически Codalunga е най-новият автомобил на компанията, екзотичната италианска марка все още не е готова да се откаже от Huayra. Това не е чак толкова изненадващо, като се има предвид, че години след пускането на Huayra на пазара се появиха много единични екземпляри на Zonda. Най-новото творение е обявено за най-добрия кабриолет на марката досега.

Дизайнът е направен по подобие на най-наточената Huayra, създавана някога - R. Голямата разлика тук е, че Pagani е проектирал Imola Roadster за улична употреба. Интересно е да се спомен, че теглото е на 1200 килограма, което по днешните стандарти, особено в ерата на електромобилите е изключително ниско.

Оборудван с 6.0-литров двигател с две турбини, разработен от AMG, Imola предлага мощност от 838 конски сили и въртящ момент от 1100 нютонметра. Те се насочват към задните колела чрез седемстепенна секвенциална скоростна кутия, разработена от Xtrac специално за Pagani. С пълна газ автомобилът ще развие 350 км/ч, преди да се задейства електронният ограничител на максималната скорост. Pagani не съобщава цената, но казва, че Imola Roadster ще бъде ограничен до осем бройки. Това го прави по-малко ексклузивен от купето, от което бяха произведени само пет автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 аааааа

    2 1 Отговор
    дизайна е от 90те