Last news in Fakti

14 Март, 2024 13:54 1 392 4

Ford патентова означението RS200

  • ford-
  • rs200-
  • rs

За момента няма данни за възраждане на модела

Ford патентова означението RS200 - 1

Последните новини споделени от колегите ни от motor1 разкриват, че Ford са подали заявка за търговска марка за RS200 в Европа, което предизвиква спекулации за потенциалното възраждане на емблематичния автомобил, вдъхновен от ралитата.

Въпреки че новите имена могат да подскажат за бъдещи модели или нива на оборудване, възкресяването на стари имена може да послужи и за защита на собствеността на марката. В случая с RS200, емблематичната рали машина на Ford, името има значителна стойност и наследство.

Оригиналният Ford RS200 се появи в ерата на Група В в средата на 80-те години на миналия век - период, характеризиращ се с мощни състезателни автомобили, маскирани като улични автомобили за Световния рали шампионат. За да се съобразят с правилата за хомологация, производителите бяха задължени да произвеждат определен брой пътни версии на своите състезателни автомобили, което доведе до създаването на автомобили като RS200.

Задвижван от 1,8-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, серийният RS200 произвежда 250 к.с., докато състезателният му аналог може да се похвали с около 450 к.с. Въпреки скромните за днешните стандарти стойности на мощността, разположението на двигателя в средата, задвижването на всички колела и леката конструкция на RS200 го превръщат в страхотна сила както на пътя, така и на пистата.

Като се има предвид легендарният статут на RS200 сред ентусиастите, ходът на Ford да регистрира името като търговска марка е разбираем. Важно е обаче да се управляват очакванията, тъй като няма конкретни данни, които да сочат, че Ford има непосредствени планове за възраждане на RS200. По-вероятно е заявката за търговска марка да е предпазна мярка за запазване на наследството на името.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевзек

    3 1 Отговор
    Електрически ли ще новия FORD RS200?

    200, от 200 км пробег ли идва?
    Или от 200 хиляди цена?
  • 2 ако не става на газ

    0 0 Отговор
    не ми го патентовай
  • 3 фокус мокус

    5 1 Отговор
    250кс за осемдесетте години, когато повечето автомобили бяха 60-80кс, си е воечатляващо.
  • 4 Братвурст

    1 0 Отговор
    Новия електрически СУВ