Last news in Fakti

27 Март, 2024 11:12 2 203 20

В Германия продават VW Up с 20к.с.

  • vw-
  • up-
  • volkswagen

Колата е направена специално за млади водачи

В Германия продават VW Up с 20к.с. - 1

Понастоящем се наблюдава тенденция за създаване на микроавтомобили за младите хора, пример за което са компании като Stellantis, които представиха леки автомобили ограничени на 45 км/ч, като например Ami-Topolino-Rocks-e-triumvirate от Citroën, Fiat или Opel. Тези превозни средства могат да бъдат управлявани от лица под 18 години без свидетелство за правоуправление на автомобил.

За тези, които желаят по-пълноценно шофиране, преди да навършат пълнолетие за управление на МПС, има алтернативен вариант - Ellenator. Това включва преустройство на Fiat 500 в автомобил с регистрация L5e, което позволява придвижване на 16-годишна възраст с шофьорска книжка клас А1. Сега има подобно предложение, базирано на платформата на VW Up, подходящо наречено Geparda. Geparda, въпреки че разполага с 20 к.с. като другите превозни средства L5e, се отличава с ограничение на теглото от 1000 kg. Клауза в закона позволява поставянето на каросерията му, първоначално проектирана за три колела, на четири колела, при условие че те са конфигурирани като сдвоени гуми. въпреки скромната си мощност, Geparda може да достигне доста спортна максимална скорост от 110 км/ч на прави участъци, което теоретично позволява на младите водачи да се впуснат в магистралата.

Включени са функции за безопасност, близки до тези на съвременните автомобили, включително ESP, ABS и въздушни възглавници, както и климатик за допълнителен комфорт. Под капака се крие стандартен 1,0-литров трицилиндров двигател от VW, макар и с ограничена мощност от 20 к.с. Превключването на предавките се управлява от ръчна 5-степенна трансмисия. H&R осигурява окачване за предния мост, а Eibach - специални пружини за задния. Спирачките се управляват от предни дискове и задни барабани. При собствено тегло от 908 кг и максимално допустима маса от 1330 кг, Geparda постига разход на гориво от 4,9 л/100 км, определен чрез цикъла WMTC, който обикновено се използва за двуколесни превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 при тая маса

    36 2 Отговор
    поне 50 коня и четири гуми, аман от глупостите на третият пол
  • 2 КолиТе

    23 5 Отговор
    Индустрията с колите ще намалява, не защото не правят добри коли, а защото младите свикнаха да не носят отговорност, а автомобила е таква. Свикнаха, че много неща става онлайн и няма нужда да пътуват. Пътуванията са им на екскурзии, което го правят със самолет до някъде. Така че ще се свива още индустрията, отделно Китай как ще ги притисне: Европа е съвсем вече лишена от всякакъв фуховен и индустриален смисъл, останало им е само финансовата система, защото решиха че печатането и раздаване на пари е изгодно ... за сега.

    Коментиран от #11

  • 3 Съдията Дред

    20 0 Отговор
    То имаше малки автомобилчета, с дизелови двигатели от 6 или 8 коня, с невероятно тънък разход на нафта, ама ги спряха заради дизелгейт. У нас никога не са влизали, няма и интерес.

    Коментиран от #7

  • 4 Фарс

    8 6 Отговор
    Шанс за оцеляване при ПТП клони към 0%. Казват му автомобил, а то кашон..

    Коментиран от #6

  • 5 Е щом са за жендъри

    13 3 Отговор
    без книжки може! Ама като мина с джипа през такова нещо нарушение ли ще се води ако случайно са живи???

    Коментиран от #8, #16

  • 6 грета Тумбак

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Фарс":

    Планетата е пренаселена! Какво оцеляване? Не е предвидено.
  • 7 Още се намират

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Съдията Дред":

    по авто къщите Н–та употреба! И "Симсон" имаха триколки за инвалиди................ НО искат книжка!
  • 8 Край

    16 8 Отговор

    До коментар #5 от "Е щом са за жендъри":

    1тон, 4 колела, и 80-100 к.с. са напълно достатъчни за предвижването при приемлив комфорт ,бързина, сигурност и разход на гориво на 4 човека. Всичко нагоре от това трябва да започне да облага с огромни данъци, и такси за пътища и паркинг.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Начало

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "Край":

    Ти би ли се качил на нещо 100кс. Зад волана на което е някой рали шампион в интернет игра 14–16 годишен??? Аз лично не. И 18 годишен да е с документ може, ако кара с не повече от 60км/ч.......................
  • 10 Тогава да върнем

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Край":

    Жигулите и Вартбурзите НАПЪЛНО покриват твоите критерии.

    Коментиран от #12

  • 11 Бакшишо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "КолиТе":

    Така е по-добре, ще ги возим където и когато поискат, само да си плащат.
  • 12 Край

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тогава да върнем":

    И Ситроен Берлинго също ги покрива. Ако искам возя 7 човека или 650 кг товар, разхода е 5,5/100, 1,6хди с 92 к.с. Естествено това не е кола за комплексари с малки п...ки.

    Коментиран от #15, #20

  • 13 Старшина от КАТ

    15 0 Отговор
    ... леки автомобили ограничени на 45 км/ч, ... могат да бъдат управлявани от лица под 18 години без свидетелство за правоуправление...

    Те това "животно" трябва да се забрани, не със закон, а с Директива на ЕС. Такива "автомобили" само ще задръстят и без това натовареното движение и ще създават в пъти повече предпоставки за ПТП.
  • 14 прекалиха

    11 0 Отговор
    По-добре да карам велосипед.
  • 15 ъхъ

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Край":

    Комплексираш ли се от по-големи коли?

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Голямата работа

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Е щом са за жендъри":

    Ами сложи си очила и гледай! То и някой друг може да мине върху теб! Нищо че се мислиш за много як!
  • 17 Мъжо

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ъхъ":

    А ти комплексираш ли се от мъже?
  • 18 Яяяя

    0 0 Отговор
    И защо 20 коня с 1.0 двигател и 5л. гориво. Може поне 50-60 коня да се извадят за същото гориво. Това да не е двигател за мотофреза?
  • 19 Кози

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ъхъ":

    Сдухвам се от големи жипки карани от женички, едва гледащи над волана.
  • 20 Е щом не е за

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Край":

    малко...ишковци баничарката защо я караш?? Вози се с ма..на..фи поне ауспуха ще ти е пълен........... И какво гори 5.5 масло ли вода ли? Пълна??? Ей не всички сме пешеходци като теб!