Last news in Fakti

16 Август, 2014 17:57 1 546 0

VІІ блок на "Козлудуй" щял да струва под 10% от БВП

  • козлодуй-
  • уестингхаус-
  • струва

От Уестингхаус опровергават служебния министър на енергетиката

Прогнозната цена за Седми реактор на АЕЦ "Козлодуй" по технологията AP 1000 на "Уестингхаус" е под 10 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. Това заявява Майк Кърст - вицепрезидент на "Стратегическо развитие и външни пазари за Европа, Близкия Изток и Африка" на "Уестингхаус Eлектрик Къмпани" в позиция разпространена до медиите. 

Изявлението е по повод коментари на министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Вчера той каза, че стойността на проекта, ако се реализира, ще бъде над 15 на сто от БВП на страната ни.

Стойността на генериращата мощност ще бъде по-ниска от всички останали налични алтернативи за производство на електроенергия, посочва още Майк Кърст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА