Last news in Fakti

19 Септември, 2014 15:44 906 0

НЕК преведе 500 хил. лв. на ТЕЦ "Сливен"

  • миньори-
  • нек-
  • тец

Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов прекъсва командировката си до Азербайджан, за да разговаря с миньорите

НЕК преведе 500 хил. лв. на ТЕЦ "Сливен" - 1
Снимка: БТА

Въпреки тежкото финансово състояние на Националната електрическа компания (НЕК), на ТЕЦ „Сливен“ днес бяха преведени 500 хил.лв., съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ).

От началото на годината на „Топлофикация Сливен“ ЕАД са изплатени над 80% от дължимите суми. Към останалите си контрагенти НЕК е изплащала средно около 58% от натрупаните задължения. Отговорност на ръководството на „Топлофикация Сливен“ ЕАД е да се разплаща ритмично с контрагентите си.

За да се гарантират здравето и безопасността на работещите в мини „Черно море“ правителството разпореди на Българския енергиен холдинг да намери резерви и да осигури средства за заплати на миньорите. Миньорите не бива да бъдат използвани за икономически взаимоотношения между две частни фирми.

Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов прекъсва командировката си до Азербайджан и след 20 часа ще бъде на място в мина „Черно море“, за да разговаря с миньорите.

НЕК ЕАД в качеството си на обществен доставчик на електрическа енергия няма търговски взаимоотношения с „Мини Черно море“. Отговорност на „Топлофикация Сливен“ ЕАД е да се разплаща със своите контрагенти, като в същото време не трябва да крие своята отговорност зад гърба на Държавата.

Поради непоследователни и некомпетентни управленски решения и водената до момента ценова политика НЕК ЕАД е принудена да работи при изключително влошена финансова рамка.

НЕК ЕАД не е в никакви търговско-правни отношения с „Мини Черно море“. От НЕК считат за несправедливо както Обществения доставчик на електроенергия, така и миньорите, работещи в мините, да бъдат заложници на икономическо-правните отношения между субекти извън Държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА