Last news in Fakti

11 Декември, 2014 22:54 1 578 1

БЕХ: Газпром не ни е уведомил за Южен поток

  • бех-
  • газпром-
  • южен поток

До момента, въпреки всички публични изявления за спиране на проекта "Южен поток", БЕХ като акционер в проекта не е получил официално уведомление, съобщи изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен при изслушване на Министерство на енергетиката и БЕХ пред парламентарната комисия по енергетиката.

Основните атаки срещу проекта идваха от ЕК по линия на неспазване на Третия енергиен либерализационен пакет, каза Коен. Той посочи, че подписването на междуправителственото споразумение за "Южен поток" през януари 2008 г. е предшествало влизането в сила на Третия либерализационен пакет и тогава в сила е бил Вторият енергиен пакет. Затова в края на април 2008 г. ЕК е уведомила България, че междуправителственото споразумение не отговаря на Втория пакет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шипка

    0 0 Отговор
    Хайде сега енергийния пакет да създаде работни места и да плаща транзитни такси