Last news in Fakti

21 Декември, 2014 11:23 1 726 5

Лиляна Павлова: Ще харчим толкова, колкото изкарваме

  • лиляна павлова-
  • европейските фондове-
  • магистралите-
  • оперативна програма-
  • служебния кабинет

Ние сме проевропейско реформаторско правителство и сме готови да понесем и непопулярните реформи, които трябва да се направят, заяви регионалният министър

Нещата в държавата са сравнително стабилни. Само за 2 седмици видяхме възстановяване на европейското доверие в България. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

По думите ѝ, правителството е успяло да одобри приемлив бюджет за 2015 г., което е добра основа за стабилност. Ще харчим толкова, колкото изкарваме, изтъкна тя.

Относно усвояването на европейските фондове Павлова отчете, че няма да загубим нито едно евро благодарение на действията, които са били предприети както от кабинета “Борисов”, така и от служебния кабинет преди това.

Като основен приоритет за следващата година министър Павлова посочи довършването на магистралите “Струма” и “Марица” - 120 км от тях трябва да бъдат готови до ноември. Новата оперативна програма “Транспорт” 2014-2020 г. предвижда общ бюджет от 800 млн. евро за довършване на магистрала “Струма” през Кресненското дефиле и да бъдат изградени поне първите 60 км от “Хемус” от Ябланица до разклона Плевен – Ловеч.

Лиляна Павлова коментира и строителството на тунела под Шипка, като припомни, че там проблемите са свързани с отчуждаването.

“Ние сме проевропейско реформаторско правителство и сме готови да понесем и непопулярните реформи, които трябва да се направят”, заяви регионалният министър Павлова. Тя подчерта, че правителството не прави национализация, а дава шанс на хората да видят в кой частен пенсионен фонд са им парите и ако искат да ги преместят в НОИ. “В спора се ражда истината”, коментира министър Павлова отношенията с коалиционните партньори в кабинета и подчерта, че не смята, че има глобален проблем с тях.

“По програма “Регионално развитие” направихме всичко възможно и успяхме да разплатим много повече от 106 милиона, за да не загубим, защото целта беше да платим минимум 106 млн. евро, успяхме да разплатим 122 млн., така че дори да има някаква нередност, България да не загуби нито един лев по програмата”, поясни Лиляна Павлова, като изрази благодарност към екипа и служебното правителство за напрегнатата работа.

Министър Павлова изрази надежда, че от януари ще имаме на 100% размразяване на средствата по “Регионално развитие”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плам

    2 1 Отговор
    ще харчите ЗАЕМИ,ЗАЕМИ,ЗАЕМИ,ЗАЕМИ,ще фалирате БЪЛГАРИЯ
  • 2 Ник

    2 1 Отговор
    ПЪЛНА ЛЪЖА!- Никога не сте харчили толкова, колкото получавате!
    Заем от 8,1 млрд. е в абсолютен противовес на глупостите, които говорите!
    Най- важното!- Всичките Ви проекти (с изключение на Хемус) обсужват съседните нам държави, което е пълен абсурд!
    Струма, Марица и пътя до Търново са само и единствено в полза на Турция и Гърция!- Ако си мислите, че от Винетки се печели много означава, че сте изключително ТЪПИ!
    Задействайте проекта Море- Река (Варна- Русе) вместо да се занимавате с простотии! Няма нужда да Ви обяснавам, че така крадем товар от Турция за Западна Европа. Това ще даде толкова много работа и приходи, че заемите, които теглите ще се изплатят за максимум 5 години!
    ГЕРБ- Вие сте пълни Профани!
  • 3 mostis

    1 0 Отговор
    ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ! КРАДЛИВА ГРОБАРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Още по времето на римската империя,римляните са строили пътища през завладените си територии,за да могат римските армии, стоки и суровини да пътуват бързо.А тези които съграждат държава,развиват икономика,армия,и завладяват пазари.
  • 5 Справедлив Искренов

    0 0 Отговор
    Лесно ви е на вас по върховете на властта . Преди 25 години руските господари чрез БКП - ДС ви подариха цяла България със всичките й надземни и подземни богатства , фабрики , заводи , банки , сгради . На народа не дадоха никакъв шанс да стартира бизнес , да заживее по-добър от предишния живот .