Last news in Fakti

2 Април, 2015 17:36 1 644 2

„Уестингхаус“ и България се договориха да продължат дискусиите за „АЕЦ Козлодуй“

  • „уестингхаус“-
  • българия-
  • дискусиите-
  • „аец козлодуй“-
  • уестингхаус

 „Уестингхаус Електрик Къмпани“ обяви, че въпреки изтеклия срок на споразумението за 7-и блок на „АЕЦ Козлодуй“, ще продължат да се водят дискусии за нова структура и времеви период.

„Това решение бе взето съвместно от всички страни и отразява сегашните условия в България за подкрепа на инфраструктурен проект от такъв мащаб, каза Дани Родерик, президент и главен изпълнителен директор на „Уестингхаус“. - Макар да съществува единодушие, че в дългосрочен план този проект е атрактивен, страните са на мнение, че ще трябва да се разгледат различни модели за внедряването на технологията AP1000®  за в бъдеще.“

„Уестингхаус“ е доволна от сътрудничеството, което разви с „АЕЦ Козлодуй“, и в близкото бъдеще ще се фокусира върху незабавни и количествено измерими подобрения на ядрените мощности в страната чрез представяне на най-модерната технология на компанията, използвайки големия си международен опит. Родерик добави: „Продължаваме да предоставяме и предлагаме съдействието си и своята международна технология на целия спектър дейности на „АЕЦ Козлодуй“ - от гориво и услуги до извеждане от експлоатация и управление на отпадъците“.

Осем реактора с технология AP1000® вече се изграждат в света - по два на всяка от площадките “Vogtle” и “V.C. Summer” в САЩ, както и по два на площадките на АЕЦ “Sanmen” и AEЦ “Haijang” в Китай. Неотдавна бяха сключени акционерни споразумения за изграждането на ядрени мощности с технология AP1000® на площадката „Мурсайд“ в Обединеното кралство.

„Уестингхаус Електрик Къмпани“, компания от групата „Тошиба Корпорейшън“, е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят. През 1957 г. „Уестингхаус“ доставя първия в света ядрен реактор с технология вода под налягане в Шипингпорт, Пенсилвания, САЩ. Днес технологии на „Уестингхаус“ са основа за приблизително половината от действащите атомни електроцентрали в света, включително над 50% от тези в Европа. AP1000® е търговска марка на „Уестингхаус Електрик Къмпани ЛЛС“. Всички права са запазени.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    Кога ще намалят цената на тока.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Питай радио Ереван-те с удоволствие отговарят на такива като тебе:)