Last news in Fakti

29 Април, 2015 20:58 2 350 6

Газпром: До 2020 г. "Турски поток" ще е готов

  • газ-
  • газпром-
  • турски поток

Последната четвърта част от газопровода "Турски поток" ще е  готова до 2020. Това заяви пред ТАСС вицепрезидентът на "Газпром"  Александър Медведев.

Той посочи, че работата по проекта върви по график за морската и  сухоземната част на газопровода. В момента се готви  междуправителствено споразумение между Турция и Русия.

Александър Медведев припомни, че "Турски поток" трябва да е готов до 2020 година, за да могат да се пренасят 14 млрд. куб.м. газ за Турция и близо 50 млрд. куб.м.газ за Стария континент.

 През декември 2014 г. по време на визита си в турската столица Анкара руският президент Владимир Путин обяви края на „Южен поток“. Вместо него той обяви началото на „Турски поток“.

В края на март „Газпром“ обяви, че за $1 млрд. е изкупила дяловете на партньорите си „Южен поток“.

Евтиният петрол погреба „Южен поток“. Това е основната причина за спирането на проекта за ново газово трасе, писа междувременно в. „Ню Йорк таймс“.

Чистата печалба през 2014 г. на руския енергиен монополист „Газпром" се е свила с 86% до 159 млрд. рубли ($3 млрд.). Това става ясно от счетоводните отчети на компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ueuue

    0 0 Отговор
    Трябваше да има Южен поток, а не Турски ... само как звучи.
    Сега, ще трябва да си купуваме газ от Турците, ама така е - като ни дават наклон от USA... на никой навън не му трябва независима и силна БГ - трябва им васал и клоака на балканите. послушанието води точно до това...
  • 2 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 0 Отговор
    Браво на Гъзпром !
    То си е видно на картата че за да стигнеш до Западна Европа е по-направо и късо, а и по-евтино през Турция, а не през България. Е, като стъпят в Гърция важат законите на ЕС а не на чукчите. Турция още миналата година постави като задължително условие за преговори за каквито и да е потоци намалението на цената на руския газ, ех товарищи а къде е БълХария да ви плаща двойни цени !
    Дано до 2020 година на някой да му трябва газ на Овчарови двойни цени. Като си монтираме терминал за втечнен газ като Латвия и Литва и си създадем възможност да купуваме газ от Катар, Норвегия, Алжир, САЩ и пр. - който е по-евтин, ще търсите "Вечна дружба, вечна служба !" Латвия и Литва вече ви заявиха, че не желаят руски газ, Румъния и тя се отказа от вашите услуги. Хак ви е!
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Нито турски,нито гръцки потоци ще има през 2020 или 2200.Газпром догодина няма да има пари за заплати,та камо ли за потоци.Само си спомнете с колко милиарда /4,5 евро/ щеше да се загроби България за тръба по която няма да тече никакъв газ,когато паднат цените !
    http://clubz.bg/18046-sasht_shte_zaleqt_sveta_s_gaz
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ужас

    0 0 Отговор
    a BG na kolene
  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    ако го направят ще черпим газ от него без да инвестираме и стотинка ,което би било добре,но няма такива изгледи!