Last news in Fakti

25 Май, 2015 20:55 2 345 5

Съмнения за финансирането на "Турски поток" на гръцка територия

  • турски поток-
  • газопровод-
  • гърция

Гърция най-вероятно няма да е в състояние да привлече финансиране от Русия за изграждането на преминаващия през територията на страната и предназначен за руския газ газопровод "Турски поток". Това заяви прд журналисти заместник-министър на финансите на Русия Сергей Сторчак, цитиран от Интерфакс.

Сторчак обяснява, че вероятно ще има пречки от страна на най-големия кредитор на Гърция - ЕС, който в подобни случаи не препоръчва да се взимат заеми от страни извън съюза.

В края на април министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас в интервю за Star TV съобщи, че Атина може да получи от Москва до 3 милиарда евро като аванс в случай на споразумение за изграждането на територията на страната на транзитен газопровод за руски газ.

На 7 май преслужбата на Кремъл пък съобщи, че в телефонен разговор президентът Владимир Путин е потвърдил пред Ципрас готовност да се разгледа въпроса за финансирането на гръцки компании за участие в проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Наглите гърци освен грандиоэния си дълг ,искат да иэдоят още авоари от Европа,эа да ги налеят в руския джоб эа тръбопровод,който Европа не допусна при настоящите условия на руснаците.А още по наглите иэточни нафтаджии определят като "пречка" това от страна на Европа...

    Коментиран от #2

  • 2 999

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    По нагло нещо от теб няма време е да го разбереш.
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Никакъв турски паток няма да има. Патокът в крайна сметка ще е български. Путин мъти главите на когото трябва и накрая пак при нас ще дойде.
  • 4 BGbgbg

    0 0 Отговор
    защо ли говорим само глупусти.. :)
    в България има 8 милиона мнения по въпроса :)
    Трябва вси4ки заедно да се стегнем и да мислим за Родината..
    да вдигнем стандарта на живот.. да по4нем да взимаме по 2-3 хиляди евро на седмица ... ДАЛИ някой тогава ще може да ни командва ..:) сега искат да сме бедни и прости за да ни манипулират... СЪБЪЖДАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ...
    ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИ4КО...

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "BGbgbg":

    Вземи се научи първо да пишеш и тогава говори за взимане на евра,дето и на снимка не си ги виждал!!!