Last news in Fakti

19 Май, 2015 12:32 1 870 8

Изграждането на "Турски поток" започва през юни

  • турски поток-
  • започва-
  • строеж-
  • южен поток-
  • юни

Изграждането на газопровода "Турски поток" в крайбрежната му част ще започне в началото на месец юни, заяви  Виталий Маркелов – член на борда на директорите на "Газпром", цитиран от ТАСС.

Маркелов подчерта, че всички тръби, произведени за "Южен поток", ще бъдат използвани в изграждането на "Турски поток".

През декември 2014 г. по време на визита си в турската столица Анкара руският президент Владимир Путин обяви края на „Южен поток“. Вместо него той обяви началото на „Турски поток“.

В края на март „Газпром“ обяви, че за $1 млрд. е изкупила дяловете на партньорите си „Южен поток“.

Евтиният петрол погреба „Южен поток“. Това е основната причина за спирането на проекта за ново газово трасе, писа междувременно в. „Ню Йорк таймс“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dhcp

    0 0 Отговор
    САЩ и Евро съюза погребаха "Южен поток". Само гледайте филма... Ние като гъзодавци подали си задника към Хамерика ще ни завъртят така, че братушките да ни го натропат големия. Руснака няма да си преебе съюзниците и веднага измисли нов план за газифициране на Турция па нека от ЕС се мъчат да им налагат санкции.
  • 2 СОМАТ

    0 0 Отговор
    Защо унгарците не допуснаха така да ги манипулират- да ама те си имат Орбан! Защо сърбите се държат достойно- нали според българските им критици са много уязвими , защото чакат да ги приемат в ЕС. Защото са достойни хора! А ние имаме Костовите метастази,Плевнелиев,Митов, Паси,Шаламанов. Докато тия са във властта, България ще е със затихващи функции , а може и да изчезне!
  • 3 ПАНДА

    0 0 Отговор
    Тихо мужици на хонорар от Позитано, родоотстъпници долни... Кой ще го пусне пАтока Ви на ЕС територия, нали някак трябва да стигне до Сърбия и Македония, ама на вас чигунения ви капацитет клони към 0 така, че нищо ново под нозете на вожда ви... Имагинерни проекти колкото искате :)

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Точно така,давайте да правим референдум и "бащицата" да ни анексира,нали за това ревете,откога си мечтаете "братушките" да ви го натропват,щото "хамериканците" такива смръдльовци и за пари не тропат
  • 5 yel

    0 0 Отговор
    Значи като си вземем тази част от Турция, ще стане български поток.
    Ей го къде е границата... да местим по метър - два обозначителите и докато направят потока, ще е влезнал вече в наша територия :)!
  • 6 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПАНДА":

    Браво! Колкото по-често някой затваря устите на местните копейкаджии, толкова по-добре!
  • 7 dhcp

    0 0 Отговор
    Местни копейкаджии а у. Не се замисляте, че ако се държахме с руснаците щяхме да сме по-добре от сега. Русия е един голям пазар на който може да се пласира доста наша продукция. Нека сме купейкаджии па лева да си ни остава в държавата, а не да ни го изнасят разни чуждестранни вериги. Добре че са били братушките, та иначе и сега можеше да се разхождат еничари из улиците ни.
  • 8 Киро

    0 0 Отговор

    Христо
    Тодоров

    Местни копейкаджии а у. Не се замисляте, че ако се държахме с
    руснаците щяхме да сме по-добре от сега. Русия е един голям пазар на който може да се пласира доста наша продукция. Нека сме купейкаджии па лева да си ни остава в държавата, а не да ни го изнасят разни чуждестранни вериги.

    =============

    Ако сме се държали с руснаците сме щели да сме по-добре от сега....АХАХАХАХАХАХАХА !!!!

    Подобна глупост рядко се среща!
    Те самите руснаци себе си не могат да оправят да са добре, нас щели да оправят! А АААААХАХАХАХАХАХА
    Украинците добре видяха какво е да се държиш с тях и колко добре ще бъдеш!

    Неграмотни господине, пише се кОпейка, а не кУпейка.

    Като не ви харесват веригите не пазарувайте там бе, някой да ви е насилил? Свобода на избор - който откъдето иска ще купува.

    А руснаците гледам си имат много западни вериги, що не ги изхвърлят, а?

    Аман!