Last news in Fakti

20 Май, 2015 20:58 8 374 11

Турция няма да помага на Газпром да строи Турски поток

  • турски поток-
  • помага-
  • строеж-
  • газопровод

Турция няма да се включи в строителството на „Турски поток“. Това заяви за турските медии министърът на енергетиката и природните ресурси Танер Йелдъз.

За строителството на газопровода през територията на Турция ще бъде създадена съвместна руско-турска компания.

При това турските власти няма да се откажат от Трансаанадолския газопровод, в който се очаква да се включи и Туркменистан. 

Трансанадолският газопровод  е азербайджанско-турски проект за изграждане на газопровод от турската граница с Грузия до границите на ЕС. Той е алтернатива за пътя на газа от Азия за Европа. Тръбата трябва да мине от Азeрбайджан през териториите на Турция и Гърция и да стигне  до Италия.

Газопроводът трябва да бъде завършен през 2017 г. и ще има капацитет 16 милиарда кубични метра годишно с възможност за разширение до 24 милиарда кубични метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ндк

    2 0 Отговор
    На картата го няма Босфора и освен това е неточна :)....
    Иначе не ми пука особено, за турския поток, след като не е български!
  • 2 самурай

    0 0 Отговор
    Инфо, има област в която Будата е експерт.....
    ...................................................................................
    БОЙКО БОРИСОВ ТРЕПЕРИ ОТ КУРШУМЕНО „РУСКО РЕСТО”. ПОЛОВИН МИЛИАРД ГЕПАНИ ОТ „ЮЖЕН ПОТОК”. ЦЕЛЯТ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПОВТОРИ КРИЗАТА В ЛИВАН


    Фанфареното посещение „при затворени прозорци” в България на „трите височайши особи” у нас бе свързано с процесите в Украйна и в частност позицията на България спрямо Русия. Тази версия бе широко застъпена в публичното пространство от политически анализатори.
    Малцина знаят истинските причини обаче за високопоставените USA – визити. Естествено, че е станало въпрос за Русия.
    НО!
    И трите високопоставени чуждестранни лица са поставили пред премиера Бойко Борисов един и същ въпрос, свързан с ДПС, което единствена АФЕРА написа своевременно, позовавайки се на топ-източници от чужди служби.
    На Борисов му се е наложило да смени физиономията си при искането за незабавното „извеждане” на ДПС от икономико-политическия живот.
    Борисов е изслушал със стиснати устни как бежанците, които идват в България не са случайни.
    Турция е разделена на вилаети, които отговарят на номера. За да стигнат от 1 до 39 номер (където е границата с България) „бежанците“ са филтрирани. Те са обучени и добре подготвени.
    Цели се в България да се повтори кризата в Ливан.
    Затова янките с ледени изражения са „свели” до Борисов, че ДПС трябва да бъде изведено от властта и икономиката, като първо трябва да бъде икономическо обезсилено. Западът не искал в ЕС да има етнически партии. За тях те са ислямистки.
    В ЕС обаче има три лобита. Едното толерира вкарването на бежанците в България и цели „Ливанска криза“. Миглена Кунева минава за негова протекция. Затова е готова на всичко, за да се приемат и настаняват повече бежанци.
    Другите две лобита са обаче на контра и така в ЕС няма единство по взривоопасната тема.
    И на янките е кристално известно, че Бойко Борисов е заплашен с физически край, заради „Южен поток”. „Рестото”, както вече писа АФЕРА, е с руски привкус.
    От друга страна Борисов е напълно хаберлия, че няма как да подаде оставка, защото е предупреден, че не трябва да остава без имунитет, а и той знае, че без да е във властта, трудно ще оцелее чисто физически.
    Чуждите спецслужби са категорични, че има хабер и от Сретен. Впрочем, цената пред янките още през първия мандат на правителството на ГЕРБ, поискана от тях от Борисов, бе той да назначи за шефове на спецслужбите именно лица от „библиотекарския кръг”. Тогава Борисов отново е поискал защита от американците, заради Йосич срещу уж „компромиса“, който прави със спецслужбите, които очевадно са под американски чадър.
    Половин милиард лева по „Южен поток” са изчезнали. Покрай грандиозната кражба треперят не само „борисовци” и „пеевци”, но и куп народ се разболява масово от определени червени кръгове.
    Именно затова в България се прокламира така абсурдно, че продължавали да работят по „Южен поток” – защото трябва да се реализира „Южен поток”, или ДА ВЪРНАТ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ!
    Русия тихо и плавно мачка България икономически.
    От първи януари т.г. вкарва закон за ранговането на служителите от държавния апарат, апаратът на субектите на федерацията и местните администрации.
    С този закон всички на държавна служба в Русия трябва да декларират до 18 месеца всички имоти, които имат в чужбина, КОЕТО ВКЛЮЧВА И ИМОТИТЕ НА РУСНАЦИ В БЪЛГАРИЯ.
    Руснаците получават допълнителни бонуси от управлението на Путин, но при положение, че продадат имотите си в България на количествена себестойност в Русия, което означава на 270 евро квадратния метър на апартамент, за да създадат буфер и фалират всички строителни фирми.
    Мярката е започнала от Северна България и пълзи по Черноморието.
    Там вече се продават имоти на тая цена.
    Отделно руският пазар е затворен за български стоки.
    Така безумната политика на опит за „двойна езда” – хем с американците, хем – лъжейки руснаците, довежда Бойко Борисов до степен да не е на себе си и да се чуди как, ако изобщо е възможно, да се измъкне невредим.
    Още повече, че източници от Русия са категорични, че „ресто” за него ще има. Именно и заради това са неадекватните и глупашко несвързани изказвания на вицето му Румяна Бъчварова по „Южен поток”.
    Борисов знае брилянтно какво го чака и именно поради тази причина се е запътил към институцията – президент. Защото извън властта – както се казва на уличен език, е фитка.
    Акцентът ДПС да бъде изолирана, поставен от янките, също изнервя крайно Борисов, поради задкулисните му договорки с едри фигури от ДПС.
    И докато пиарно и истерично властта на ГЕРБ, в лицето на Борисов и МВР, и службите на Пеевски, ловят измислени „килъри”, истинското куршумено „ресто” предстои.
    От своя страна Путин, НЕОФИЦИАЛНО, проверява всички руски инвеститори у нас и ги иска обратно.
    След Гърция – България е наред. Като казваме Гърция – паралелът, което се случи там с банките е огледален на КТБ у нас.
    Който има уши да слуша. Който има очи да отиде и види къде точно американците ще правят своя база в Шабла. И какъв комуникационен кабел има от там – по дъното на морето – до Русия.
    И най-важното – руснаците ахмаци ли са, че не знаят какво правят нашите надупени американско наплатени управляващи.
  • 3 mediator37

    0 1 Отговор
    Защо не пуснаха тръбата през Крим и да спестят 2/3 полагане по морското дъно .
    Путин е хитър. Както патокът е турски , така тръбата леко може да кривне на север към Варна и отново имаме български паток. Не че държа. Ще ни о.ерат природата с тая тръба и подир две години продажен министър ще е прехвърлил акциите на чужденец. Тихомълком. "Рестото" ще е за нас- народът.
  • 4 Анатоли

    0 0 Отговор
    Какво си писал тука !!?? Тва да не е Война и Мир
  • 5 Анатоли

    0 3 Отговор
    Руснаците си взеха парите за Южен Поток от КТБ бе момченце, според експерти половината от тези пари сега се намират в Русия, гледаш разни предавания и се мислиш за някакъв световен геополитик.
  • 6 onq s konq

    0 2 Отговор
    "Аналиэът" ти на аналиэа на в.Афера е уникален!Особено умелото боравене с терминологията на просташко-мутренския жаргон от типа на "куршумено ресто","гепан милиард","треперене" и т.н. все в тоя дух.Най-впечатляващото обаче е как чуждите служби са намерили пролука в явно недобре "эатворените проэорци" эа които споменавашэаписали са със эвук и обраэ целият раэговор на "трите височяйши особи",а после педантично са иэследвали как се иэменя цвета на лицето на ББ по време на диалога,степента на стискане на устните му в отделни напрегнати моменти и прочие психологични наблюдения."Черешката на тортата" обаче в цялата информация любеэно предоставена от теб е ,че ВЪПРОСНИТЕ ТОП-ИЭТОЧНИЦИ ОТ ЧУЖДЕСТРАННИТЕ СЛУЖБИ/не се споменава дали са иэточни,эападни,северни или южни эа жалоста/ ЕДВА ЩО ПОЛУЧИЛИ ОЩЕ ТОПЛАТА ПИРАТСКА ИНФОРМАЦИЯ МОМЕНТАЛНО УСТАНОВЯВАТ ДИРЕКТНА ВРЪЭКА С ЕДИНСТВЕНИЯ СИ ЛЮБИМ В."АФЕРА" И МУ Я ПРЕДОСТАВЯТПРЕНЕБРЕГВАЙКИ ЦЯЛАТА ОСТАНАЛА СВЕТОВНА ПРЕСА...!Спирам дотук эащото пулсът ми се ускори до 200 км/ч от напрежение и те моля немедлено да ми дадеш адреса на редакцията на Афера эа да си напрява дългогодишен абонамент!
  • 7 Киро

    0 3 Отговор
    Я, мажат зад..ка на Путя с вазелин в Анадола, ми се струва...

    Нищо, следващият ще се казва Лунен поток!


    ХАХХАХА
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    съгласен съм със ;САМУРАИ'
  • 9 и аз

    1 0 Отговор
    Ще има гърмежи, да..
    ония със снайперите не си поплюват.
    еми, то крадене, крадене.. но и то си има цена.
  • 10 жоро бекъма

    0 0 Отговор
    България загуби много пари и ресурси както и работна ръка в бъдеще !!!Гибел,нямаме ресурси не осигуряваме работни места спираме енергоблоковете си на Аец теглим милиарди заеми отиваме към фалит !
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    Аман от разбирачи,ще си помисли човек,че тука са професори по енергийни ресурси.Експерти от цял свят казаха категорично,че всякакви потоци са губещи и са единствено заради кефа на Путин да заобиколи Украйна,ама вие по-знаете.Какви пари и какви ресурси сънувате,Газпром иска да се набутаме с 4-5 млд. евра за тръба по която никога нама да тече и една пета от "прогнозния" и капацитет,съответно ще е постоянно губеща,ама важното е да сме с "големия брат",нищо че ни ползва за спонсори.