Last news in Fakti

15 Септември, 2015 17:03 1 841 1

Христо Ангеличин е новият заместник-министър на външните работи

  • христо ангеличин-
  • зам. министър-
  • външните работи

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжност заместник-министър на външните работи е освободена Катя Тодорова.

На нейно място е назначен Христо Ангеличин. Той е завършил магистратура по финанси и банково дело в Софийския университет. До този момент е бил съветник към политическия кабинет на министъра на външните работи Даниел Митов. В периода 2010 - 2011 г. е бил заместник-кмет, отговарящ за културата, образованието, спорт и превенцията на зависимости, бил е и общински съветник в София.

Катя Тодорова беше назначена за постоянен представител на Република България при Съвета на Европа със седалище в Страсбург, Френската република. 

В началото на септември Факти.бг първи писа, че предстоят рокади в МвнР.

В Министерство на външните работи предстоят кадрови промени, научи Факти.бг. В коридорите с черния мрамор на Министерство на външните работи се спрягат и обсъждат имената на бъдещи посланици.

Счита се за почти сигурно, че сегашният посланик на България в Полша Василий Такев ще поеме най-висшият пост в дипломатическата служба постоянен секретар на Министерство на външните работи. Напоследък във Външното ни ведомство често е забелязван Радко Влайков, който беше говорител по времето на Надежда Нейнски. Той е спряган като кандидат за посланик във Варшава. Другата ни кандидатура за полската ни мисия е Емил Ялнъзов, който в момента заместник - ръководител на делегацията ни в НАТО.

И.д. постоянен секретар във ведомството Мая Добрева пък се готвела за посланик в Брюксел. А сегашният ни посланик в европейската столица Веселин Вълканов вероятно ще поеме важен пост в ПСЮИЕ в Брюксел. Счита се, че за заместник министър на мястото на Катя Тодорова, която поема към делегацията в Страсбург , има няколко кандидатури. Запознати твърдят, че на това място ще има политическо назначение

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 metf

    0 0 Отговор
    да провери какви се вършат в школата в симеоново