Last news in Fakti

18 Януари, 2016 17:40 3 903 3

Новата Европейска професионална карта улеснява работата в друга страна от ЕС

  • новата-
  • европейска професионална карта-
  • работата-
  • страна-
  • друга-
  • ес

Ако вие сте медицинска сестра с общ профил, фармацевт, рехабилитатор, брокер на недвижими имоти или планински водач новата Европейска професионална карта ще улесни признаването на вашата професионална квалификация в страните от ЕС.

Европейската комисия стартира днес нова електронна процедура за признаване в рамките на ЕС на квалификациите на професионалистите в пет области: медицински сестри с общ профил, фармацевти, рехабилитатори, брокери на недвижими имоти и планински водачи. 

Новата процедура е по-бърза, по-прозрачна и по-лесна от традиционните процедури за признаване на квалификациите. Тя няма да ги замени, но значително ще улесни процеса: можете да следите онлайн заявлението си и да използвате повторно вече качени документи за създаване на нови заявления за различни страни.

Резултатът от заявлението за признаване на професионалните квалификации се удостоверява с електронен сертификат - Европейска професионална карта.

В бъдеще процедурата за европейска професионална карта може да обхване и други професии.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    Моля,за допълнение:Признава се удостоверението за воден спасител!Придружено с талон и сертификат от БЧК!не само в ЕС,а в цял свят!..........това е частица гордост,за която НИЕ българите мечтаем!
  • 2 lock

    0 0 Отговор
    е, за брокери в недвижимите имоти няма как да не ни признаят. и европейци набутахме с имоти които никой не иска и руснаци и въобще можем да изнасяме кадри по света за да подпомогнем и други неоправдани народи с залежала недвижимост.
  • 3 Bobi

    0 0 Отговор
    Даите повече информация за читателите си... Моля! Не само сухата материя и оправяйте се сами... До заинтересованите, погледнете тези 2 линка:
    - http://www.mediapool.bg/bulgaria-vse-oshte-ne-izdava-evropeiska-profesionalna-karta-news244380.html
    - http://europa.eu/youreurope/citizens/work/professional-qualifications/european-professional-card/index_bg.htm#
    Good Luck! ;)
    Bobi_M