Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 14:52 39 627 96

Варненската аномалия продължава

  • бензин-
  • цена-
  • бензиностанции
Варненската аномалия продължава - 1

Цени на бензин А95 (в лв./л)

  София Пловдив Бургас Варна
OMV 1.83 1.83 1.83 1.61
Лукойл 1.82 1.82 1.82 1.61
Shell 1.83 1.83 1.83 1.67
Eko 1.83 1.83 1.83 1.65
Петрол 1.93 1.93 1.93 1.72

Защо във Варна бензинът се продава с 10%-14%  по-евтино, отколкото в цяла България? Логично е обяснение да дадат търговците. На 11 февруари Факти.бг изпрати 4 въпроса към тях с молба да обяснят какво се случва.

1. Защо продавате в своите обекти във Варна с 12% по-евтино, в сравнение с останалите Ви обекти в страната?

2. На загуба ли продавате във Варна?

3. 12% нормален марж на печалба ли е в бизнеса с горива?

4. Във всички държави, в които оперирате ли имате 12 % марж?

Ето и отговорите на бензиностанциите:

1. ЛУКОЙЛ

Въпросите касаят цени, а ние не коментираме цени, докато не излезе КЗК с някакво мнение по въпроса. Не може да отговаряме на въпроси, докато все още тече анализ на КЗК. Обърнете се за коментар най-добре към Петролно газовата Асоциация, в която членуват всички големи фирми. Тя най-добре може да ви даде отговор на такива въпроси”, каза в телефонен разговор с репортер на Факти.бг госпожа Величкова, която отговаря за рекламата в компанията.

2. ШЕЛ

Не практикуваме обратна връзка освен в случай на проявен интерес. Според мен (въпросите ви) са получени. Няма как да разберете. Политиката на фирмата гарантира отговор само при проявен интерес. Не мога да ви дам конкретен ден, в който ще получите отговор. „Шел” има човек, който отговаря за връзки с обществеността, но не мога да ви дам координатите му. Затова е общит e-mail. Не знам дали ще имате отговор, защото изявленията с медиите има определена процедура преди да бъдат дадени”, обясни Мария Василева, рецепционистка.

3. ЕКО

Благодаря Ви за интереса към бензиностанции ЕКО. Фирмена политика на компанията е да не се коментират теми свързани с ценообразуването” е отговорът на Лидия Витанова, отговаряща за връзки с обществеността в компанията.

4. OMV

От ПР-компанията, която отговаря за връзки с медиите, не се ангажираха с конкретно време за отговор, нито дали такъв ще бъде предоставен.

5. ПЕТРОЛ

От деловодството на компанията разбрахме, че въпросите са получени, но многократните опити да се свържем с г-жа Ирена Петрова, отговаряща за връзки с обществеността, останаха безуспешни.

Както г-жа Величкова ни препоръча се свързахме с Българска петролна и газова асоциация. От там за Факти.бг заявиха следното: „Всяка компания сама взема решения какви цени ще слага. Няма нищо лошо в практиката в едни град да струва толкова, а в друго да струва друго.  Цените не са унифицирани в цялата държава, като е Лукойл да е навсякъде еднаква цената”, каза Цвета Динкова, експерт ”Връзки с обществеността” в Асоциацията. На въпрос, дали ако подобна картина се получи и в другите градове, дали може да очакваме да се получи същото с цените на бензина от говорът е, „Не мога да се ангажирам с такова мнение”.

За съжаление, големите петролни вериги не смятат, че дължат обяснение на клиентите си от страната защо трябва да плащат много по-скъпо гориво в сравнение клиентите от Варна. 

Варненската аномалия продължава

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АРИАНА

    8 0 Отговор
    Е, това е отговора на договорилите се за цените търговци, след като Марешки не свали цените и ги обвини в картелно споразумение. Ако те са по-ниски от неговите, то значи, че разчитат клиентите да пазаруват от тях и евентуално да го съборят от пазара. И пак да си ги договорят и вдигнат обратно. Един камък в блатото и жабите се възмутиха...Приказката е: "Всички вкупом съгрешиха...и вкупом станаха излишни". Няма да се учудя, ако КЗК глоби отклонилия се от мафиотизираната им ОПГ.
  • 2 Варна

    4 0 Отговор
    Не! не е аномалия ,а реалност
  • 3 Stig

    10 0 Отговор
    Даже се събраха и уточниха как в хор да отговарят на въпросите на медиите, каква наглост и дебелокожие.
  • 4 123455

    10 0 Отговор
    Да е жив и здрав Марешки.
  • 5 Ванката

    1 2 Отговор
    И сега за лятото пак ще се вдигнат цените
  • 6 коко

    7 0 Отговор
    бензинз в сърбия е 1.20 защо та е толкова в българия не защо бензина и дизелът е по евтен германия ,австрия от българия марешки да направи бензиностанции и в софия и вдруги градове
  • 7 slavi

    9 0 Отговор
    Завършил съм PR и реклама и мога да кажа, че отговорът на OMV е абсолютно недопустим, за който и да е PR специалист.
    Това е прекалена наглост!
  • 8 ддд

    6 0 Отговор
    МАРЕШКИ
    президент

    Коментиран от #12

  • 9 Мартин

    7 0 Отговор
    Ами след подобни "отговоеи" от страна на големите фирми ни остава само да се надяваме да бъдат отворени бензиностанции на г-н Марешки и в други градове. Аз лично се чувствам леко обиден от тази наглост, която проявяват. От София съм, да ще зареждам гориво за сега в една от тези компании, но стъпи ли конкурент в града, било то Марешки или някой друг, който да им подбие цените както се случва във Варна, ще си чакам на опашка и 1 час ако трябва за да заредя, но колата ми няма да стъпи повече при тези фирми. Извинявам се ако засегна някой от изброените в статията, но сте толкова нагли и тъпи, че започнахте да се самоунищожавате... Намалете го това гориво навсякъде, поне човек да каже едно "Браво!" я на Петрол, я на Шел и тн... Ама нали някой трябва да лапа кинти, не се ли наядохте бе хора, толкова ли сте нагли и безочливи, не стига че сигурно сипваме едно от най-скапаните горива в Европа, а и ще правите цирка "Варна и останалата част от България". Не знам как се поглеждате в огледалото въобще и няма ли някой по-близък до вас(защото се видя, че народа кучета го яли), който да ви каже "Абе, не е редно така май". Тъпчете се с пари на гърба на населението, а пък накрая да ви копат със тях, да си ги носите и от другата страна!
  • 10 бмв

    7 0 Отговор
    Тотален бойкотй, национална стачка и НЕЗАРЕЖДАНЕ ЕДИН МЕСЕЦ!
    Цените ще се изрявнят с тези на Марешки!
    Но народа е прост, кнсб и другите профсъюзи са платени и нищо не смеят да сторят!
  • 11 Десислав Попов

    6 0 Отговор
    Евала на Марешки!!!!
  • 12 Десислав Попов

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "ддд":

  • 13 бля

    6 0 Отговор
    М А Р Е Ш К И, чакаме те с нетърпение и в северозападнала България - Плевен
  • 14 abv

    6 0 Отговор
    Всички горепосочени сте част от една голяма мафия. Не зареждайте при тях уважаеми българи те се нуждаят от пълен бойкот.Това са наглеци от класа.
  • 15 йордан иванов

    6 0 Отговор
    Край, вече не зареждам от големите вериги!

    Коментиран от #24

  • 16 самосвала

    8 0 Отговор
    Всъщност това не е никаква "аномалия", а съвсем нормално нещо - горивата да се продават на реалните им цени. И тъй като в БГ много отдавна има картел на горивата сега "феноменът" Марешки много им бърка в задниците, ми да си продават и във Варна на високите цени, що ги намалят.
  • 17 ДаДа

    7 0 Отговор
    Oправията е много лесна, но няма как да се организират българите.
    Трябва просто една по една да се бойкотират големите вериги и това ще ги принуди да преразгледат политиката си. Примерно - представете си, че цял месец никой не сипе бензин от нито една бензиностанция ОМВ - това ще накара ОМВ да направи нещо, ако не иска да фалира.
  • 18 бургас

    6 0 Отговор
    От всички написани обяснения най-културно и по европейски звучи това на ЕКО, другите са доста нагли и направо смешни, в стремежа си да измислят "достоверна" или "законово съобразна" причина да не дадат смислен отговор.
  • 19 журналя

    10 1 Отговор
    Аномалията не е във Варна, а в останалата част на България. Разбрахте ли "факти"?

    Коментиран от #23

  • 20 boreto2

    6 0 Отговор
    Вчера във Велинград цената на дизела е 1,55 в малките бензиностанции, а в ЛУК 1,92
  • 21 Mercedes-Benz

    4 0 Отговор
    За "отговорите" им може да се каже само едно - НАГЛОСТ! Само БОЙКОТ ги оправя, нищо друго!
  • 22 roy

    4 0 Отговор
    Нагли и подли към народа картелници ...
  • 23 гого

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "журналя":

    НАЙ ТОЧНИЯ КОМЕНТАР!!! - направо шамар с крак :)
  • 24 roy

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "йордан иванов":

    Нагли и подли към народа картелници ... Не....... на големите вериги /боклуци/НЕ ---- зареждайте от тях
  • 25 гол тупан

    4 0 Отговор
    Това показва колко некадърни и безпомощни са управниците ни който лапкат държавна пара и нищо не могат да направят. Това е така, понеже всичко кадърно е в чужбина и в частни проспериращи компании. Във Варна Марешки намали цените. В София е крайно време да има и държавни бензиностанции ,които да узаптяват лакомите картелци.., понеже правителството не може.
  • 26 From USA

    1 2 Отговор
    Това не е аномалия. Нарича се конкуренция и движи светът напред. Днес заредих на $1.39/ гал.
  • 27 просто

    3 0 Отговор
    има и в София евтин SNG в Овча Купел има и една Алекс сигурно има и други
  • 28 жоро бекъма

    2 0 Отговор
    То как е тръгнало да хване да оправи цените на тока и парното.Мирише ми на избори
  • 29 Марешки

    3 0 Отговор
    Такива отговори ако не значат КАРТЕЛ-здраве му кажи
  • 30 протест

    2 0 Отговор
    ако знаете евтини споделете ги
  • 31 hannibal

    3 0 Отговор
    Каква аномалия (Под аномалия и реалност ) ИМА РАЗЛИКА, Айде Пътувайте по европейските пътища и плащайте ВИНЕТТКИ.
    БРАВО г-н МАРЕШКИ САМО ТАКА !!!!!!!!!
  • 32 шофьорът

    1 0 Отговор
    Колеги!Живея в София в кв.Дружба.При Кауфланд Дружба -2 има бензиностанция на която зареждам дизел.Преди 2 дни заредих на 1.74 а днес гледам 1.69 лв..Колата ми пали и върви добре така, че варианта за кофти дизел отпада.Карам Пежо 504 чист дизел..

    Коментиран от #35

  • 33 шофьорът

    1 0 Отговор
    Колеги,извинявайте, Пежото ми е 405 така е след 3-та та ракия.Безаварийно пътуване!
  • 34 шофьорът

    0 0 Отговор
    Колеги!Живея в София в кв.Дружба.При Кауфланд Дружба -2 има бензиностанция на която зареждам дизел.Преди 2 дни заредих на 1.74 а днес гледам 1.69 лв..Колата ми пали и върви добре така, че варианта за кофти дизел отпада.Карам Пежо чист дизел..
  • 35 Слонобикотръбозъб

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "шофьорът":

    Знам я и аз зареждам на тази и нямах проблем и в най-големите студове
  • 36 ооо

    0 0 Отговор
    аз карам на газ от SNG колата си е ок няма разлика от ГОЛЕМИТЕ а и до сега не са ме лъгали винаги около 50 литра в 54 литра ботилка

    Коментиран от #37

  • 37 dhcp

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "ооо":

    Или те лъжат яко или трябва спешно да идеш при читав газаджия да ти оправи газовата за да не те видим с гръмнала газова в новините. Няма как в 54л бутилка да събереш 50л газ ако всичко е наред. Поради съображения за сигурност бутилките трябва да побират 20% по-малко газ от обявения литраж(този на табелката на бутилката). Та или са ти махнали ограничителя или те лъжат на бензиностанцията(дано да е второто).
  • 38 Митко

    4 0 Отговор
    Ако Марешки отвори бензиностанция в София, НЯМА да стъпя другаде, ако ще на другия край на града да е пак ще ходя при него да зареждам. Тия нагляри от другите компании НЕ заслужават да им се сипва от помията която продават, не само заради високите цени, ами и заради отношението към обществото, не дължали отговор, ах само Марешки да си направи в София бензиностанция ще видите нашия отговор на потребителите !!
  • 39 Браво

    1 0 Отговор
    Браво на г-н Марешки!
    Конкуренцията на Марешки ще духа супата.
  • 40 БАТ мишо

    2 0 Отговор
    ДА СЕ УТОЧНИМ АНОМАЛИЯТА Е НЕ В ВАРНА А В ОСТАНАЛАТА СТРАНА КЪДЕТО РАБОТИ МОНОПОЛА И КАРТЕЛА


    В ВАРНА Е НОРМАЛНА ПАЗАРНА ЦЕНА получена с пазарен механизъм ВАРНЕНСКАТА АНОМАЛИЯ написал продължава вместо да напише АНОМАЛИЯТА В БЪЛГАРИЯ продължава а в варна заработи пазарната икономика с видимата връзка междунар цени на нефта и цени горива как е ПО ЦЕЛ СВЕТ . ВАРНА ВЕЧЕ Е ЧАСТ ОТ СВЕТА И ИКОНОМИКАТА МУ А АНОМАЛИЯТА ПРОДЪЛЖАВА В ОСТАНАЛАТА СТРАНА от сенчести картелни далавери не без правителствена помощ и ПЪЛНА ЛИПСА НА КОНТРОЛ НЕКА Е ЯСНО
  • 41 дффд

    1 0 Отговор
    срещу входа за казичене-завода на изола петров дизел 160,бензин- 165
  • 42 пп

    0 0 Отговор
    Точно, Аномалията не е във Варна....
  • 43 Варненец2

    1 0 Отговор
    За Бога братя, не зареждайте!
    При картелчиците.
  • 44 123

    1 0 Отговор
    В Стара Загора кв.Зора -1,56лв, и на други бензиностанций в града с карта нафтата е на 1,50лв.
  • 45 дизелор варна

    0 0 Отговор
    Във ВАРНА на Дизелор ул. Девня 104 дизелът с карта на дизелор е 1.39 лева!
  • 46 марешки

    1 1 Отговор
    браво на МАРЕШКИ да отваря в цялата държава такива хора трябват за да се оправи държавата колеги заповядайте във Варна наразходка и даси напълните резервоарите при марешки защтото той е номер 1
  • 47 Българин

    3 0 Отговор
    Приветствам Г-н Марешки и го моля, ако може да купи и едно енерго и една топлофикация, та да започнеме даплащаме нормални цени за ток и парно. Не само да се бие Борисов в гърдите, че той намалил цените на горивата. Ако има избори скоро и участвате в тях под някаква форма, ще гласувам за вас, защото вие им показахте голите задници, които лъснаха на слънцеъо. За каква КЗК ми говорят, като вие им показахте, че картел има. Желая ви успех. Спасихте един голям град от своеволията на олихарха Златев и останалите монополисти.
  • 48 гост

    1 0 Отговор
    По неофициални данни , в нашето малко градче , местните ,,миринджери" определят цените на лук-а . А сме един от най-бедните .Ако е вярно ... за кого се ,,натягат " тези глупаци ?
  • 49 Роман Маверика Ценов

    2 1 Отговор
    Колеги!Живея в София в кв.Факултета. в квартала има бензиностанция на която зареждам дизел. Преди 2 дни заредих на 1.52 а днес гледам 1.48 лв..Колата ми пали и аз отивам на работа така, че варианта за кофти дизел отпада. Карам Форд от старите модели чист дизел
  • 50 президент

    1 1 Отговор
    Маришки президент! Само той ще ни оправи! Марешки е велик, и бизнесмен, и президент! Ни Лукоил, ни ОМВ, ни Шел- само Марешки. Много е интелигентен! И красив. Да гласуваме за него!!!!
  • 51 Не народ а мърша

    1 0 Отговор
    Прост народ!!! Защо търпим и мълчим?! Защо в другите градове цените не са такива? Да не би там да не е България и да не би там да не живеят българи? ЗАЩО?
  • 52 дизелор варна

    1 0 Отговор
    Във Варна на бензиностанция Дизелор вече е 1.39 лв. дизела с карта дизелор!
  • 53 lubo

    2 0 Отговор
    Жалки са , не бих заредил в голяма верига ако имах избор между тях и марешки , чест прави на този човек ,че има топки и желание да покаже какви са реалните цени в страната.Независимо дали е марешки или друг , това е удар по монополизма достоен за уважение и бих подкрепил всяка такава бензиностанция , надявам се и повече колеги да се застъпят за тази кауза !
  • 54 гост

    0 0 Отговор
    Роман-е, къде и коя е тая бензиностанция?
  • 55 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Маришки аку се класира за презедент ще гласувам за него. Сички хора който можем да мислиме трябва да гласуваме за такива хора.
  • 56 Варна

    1 0 Отговор
    Зареди при Марешки, не храни Картелът!
  • 57 Carfen

    1 0 Отговор
    Заглавието на статията май трябваше да бъде - Защо продължава аномалията извън Варна...
  • 58 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    ТОВА СА СТАРИ ЦЕНИ
    ЖУРНАЛИСТИТЕ ГЛЕДАТ ДА СИ ЧЕШЕМ ТУК ЕЗИЦИТЕ
    МОЖЕ И ОЩЕ ДА СЕ НАМАЛИ
    МАРЕШКИ Е ПРЕКУПВАЧ
    АНОМАЛИИТЕ СА ИЗВЪН ВАРНА
  • 59 cссс

    1 0 Отговор
    поредната платена публикация. това не е аномалия а нормална цена, аномалията беше доскоро когато беше само картела

    Коментиран от #66

  • 60 ibasi kefa

    1 0 Отговор
    с варненските цени на газта ще мога да се хваля, че таратайката ми харчи шест на сто :-) ама 6 лв на 100, то по-тънката от метана станало у Варна!
  • 61 PROFESIONALISTA

    1 2 Отговор
    Не разбрахте ли, че Марешки е подготвян за следващият Бойко Борисов, зад гърба му стои цялата руска олигархия , те искат да имат в България власт
  • 62 Варненчето

    0 0 Отговор
    Във Варна как може освен тези бензиностанции да работят и още около 10-20 малки бензинзиностанцийки на същите цени и да не фалират... Значи това е реална цена с печалба за всички!
  • 63 кортик

    0 0 Отговор
    БОЙКОТИРАЙТЕ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ!
    ШЕЛ НАПРИМЕР ЩЕ СЕ ОГЪНЕ ВЕДНАГА!
    В лукойл НИКОГА НЕ ЗАРЕЖДАМ!
  • 64 Кольо

    0 0 Отговор
    БОЙКОТ НА ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 65 Шопарски

    0 0 Отговор
    В ЛукЯл заредих последно преди 5 години!
    Не зареждам от големите вериги.
  • 66 пляс

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "cссс":

    Абсолютно
  • 67 ИМАНЯРА

    0 0 Отговор
    Ела те в Асеновград и си зареждай те от бензиностанциите 1.55 без проблем плюс отстъпка и подарък.
  • 68 Дизелор Варна улДевня

    0 0 Отговор
    Дизелор Варна улица Девня 104 до хотел Адамо дизел 1.40 лв. с карта дизелор!
  • 69 Даниел

    0 0 Отговор
    Емиии КЗК от 4-5 години не може да се произнесе дали има картел. Така работят всички държавни институции - КЗК, КЗП, КЗФН. После що бензина е 2.00 лв/л при цена на борсите по 20$ за барел петрол и защо застрахователите ви мотаят ако треа да плащат, но ако треа да получават премии ще ви скъсат телефона.
  • 70 Oknetok

    0 0 Отговор
    Съгласен съм с Вас "сссс", но дори и при тези цени, процентно отнесени към... да речем минималната работна заплата - пак сме на първо място по скъпотия в ЕС-то. Иначе завиждаме за 10ст. на Варна. Нека да помислим къде е "аномалията"! Останахме 6 милиона тарикати, които само си разменяме вазелина... Във ФФФФсички области. Желая късмет по напръсканите с асфалт българо-европейски "пътища"! Бог да Ви пази, но и ние да гледаме на 4, че божеството не може да смогне...!!!
  • 71 гого

    0 0 Отговор
    защо цената в бургас нее такава
  • 72 има думи неказани

    0 0 Отговор
    Искам само да споделя, че в момента в който Марешки отвори бензиностанция в Пловдив, спирам да зареждам на други места!
  • 73 Край на мафията

    0 0 Отговор
    Марешки в София !
  • 74 бензинджийчето

    0 1 Отговор
    Пичове, айде да ми обясните как става тоя номер с тия цени че нещо не мога да се светна...при положение че ДИЗЕЛА излиза от ЛУКОЙЛ на 1,4508 с ДДС
    Като чета коментарите ви и възхищението ви към г-н.Марешки от гр.Варна, направо ми става толкова много жал за вас и вашите коли.... само ако знаехте какво си наливате в колите за тези пари за които се хвалите че сипвате, че и отстъпки ползвате, та и за подаръци споменавате....карайте си колите с здраве... халал да ви е цената....останете си с здраве....поздраве от Филибето майна...

    Коментиран от #75, #76, #94

  • 75 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "бензинджийчето":

    колко ти платиха за коментара, пинко ?
  • 76 гого

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "бензинджийчето":

    дизела на Марешки си е перфектен, не дрънкай глупости. Бензина и газта също са ок. Ти за коя верига работиш ;)
  • 77 Някои

    0 0 Отговор
    Давайте Българи да се вдигаме и да изметем тази паплач. Време е!!!
  • 78 бензинджийчето

    0 0 Отговор
    Аз съм много сериозен...замислете се малко...на 1,209 без ДДС излиза Дизела от Лукойл....с ДДС излиза на 1,4508 лв.
    Да наистина работя на безиностанция, но не веригите и смея да твърдя че съм досто по в час с нещата от вас...просто искам някой по запознат от мен да ме информира как се случват нещата с цените, може щък току виж да е станало модерно да се рамоти за чест и слава та дори и да даваш от собствения си джоб за да работиш...
  • 79 бензинджийчето

    0 0 Отговор
    Аз съм много сериозен...замислете се малко...на 1,209 без ДДС излиза Дизела от Лукойл....с ДДС излиза на 1,4508 лв.
    Да наистина работя на безиностанция, но не от веригите и смея да твърдя че съм доста по в час с нещата от вас...просто искам някой по запознат от мен да ме информира как се случват нещата с цените, може пък току виж да е станало модерно да се работи не само за чест и слава ами и да даваш от собствения си джоб за да работиш...

    Коментиран от #84, #96

  • 80 Павката

    0 0 Отговор
    Във Варна са на загуба но за сметка на това от цяла България си избиват загубите с високите цени!
  • 81 ЦЦЦЦ

    0 0 Отговор
    Въобще не са на загуба във Варна. Няма търговец който да продава на загуба!!!
    Кой е казал че горивото трябва да е Лукойл, от Румънските рафинерии е по евтино и по качествено.
    Клатят ни яко братя Българи, а ние си траем.
    Всичката измет горе грябва да се измете, а Марешки, Варненци да го си го изберат за кмет.
  • 82 дизел мизел

    0 0 Отговор
    А не е ли по правилно да се каже: Българската аномалия продължава.
  • 83 Не много умен от ПловдиФ

    0 0 Отговор
    Ти отворения като си бензинджия от къде пък разбираш от нафта?
    Иначе много ми харесва да общувам с хора дето са "ПО-В ЧАС" с нещата.
    п.п. Ти от какво друго разбираш?
  • 84 НОВ БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "бензинджийчето":

    много знаеш колко излиза горивото-нефтохим да не е твой случайно-в България е НАЙ-СКЪПОТО ГОРИВО В ЕВРОПА
  • 85 Васил

    0 0 Отговор
    В Добрич е 1.93 на Шел
  • 86 НАДАРЕНИЯ

    0 0 Отговор
    НЯМА АНУМАЛИЯ ДАЖЕ Е СКЪПO
  • 87 варналия

    0 0 Отговор
    не стига,че свали цените на всички бензиностанции във Варна,въпросния господин М.,ами и има и такива да го плюят,що за наглост.Зареждам си там и съм лоялен,оценявам жеста които ми е направен
  • 88 варналия

    0 0 Отговор
    Аномалия сме ние ,аз и останалите...,че ги търпим.
  • 89 konformistморяк

    0 0 Отговор
    148мм дизелова гаубица''Марешки-NATO'',обръща стрелбата към Връждебна и Дървеница за да помогне на изтерзаните TDI.CRDI,DCI.TDCI да закърпят скромните си бюджети в СТОЛИЧНИЯ ГРАД!!!
  • 90 Лео

    0 0 Отговор
    Питайте ги за цените в Търговище, и там е по-евтино!
  • 91 Кърджали

    0 0 Отговор
    В Кърджали gasprom зареждане на дизелово гориво 1.56 литър 6ст. остъпка на литър за лоялен клиент 1.50 на литър.
    Всички бензиностанци са в порядък между 1.50 - 1.65 Марешки в Кърджали няма, поне аз незнам.
    Хората в цял свят крещят пазара за петро си е пренаситен и следсвие на което 300% е паднала цената, а цената на дизела и бензина е паднала към 40-45% за Кърджали.
    И сега си направете извода сами сравнете 300% спад за петрол и 45% за бензин и дизел.
    Марешки не продава на загуба просто човекаа не си е алчен за пари.
    Цената на петрола пада от 125 долара на 25 а цената на дизела и бензина от 2.50 на 1.50.
    колко са печелили при 120 долара спрямо 2.50 и колко печелят при 25 долара спрямо 1.50
    Марешки просто се въсползва от моментната цена на петрола.
    И един линк за цената на петрола http://fuelo.net/prices/oil
  • 92 Кърджали

    0 0 Отговор
    А този господин от филибето майна май говори за цени от преди 3 години, май са го държали заключен кат всичките полуотракани филибе майни под некой казан на бензинистанция.
  • 93 Красимир

    0 0 Отговор
    Когато имам път към Варна, задължително зареждам точно от Марешки, за да му върна лоялно жеста срещу цялата мафия в България.
  • 94 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "бензинджийчето":

    Много просто става- горивата на Марешки не са от лукойл бургас.
  • 95 КОСЬО

    0 0 Отговор
    а любо ганев с метана кои го следи бензин 1.8лв метан 1.45 лв кво ше кажете
  • 96 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "бензинджийчето":

    Бензина на Марешки не е от лукойл.Внася си го!
    А ти щом на този въпрос не можеш да си отговориш, ще си работиш с маркуча цял живот.

    Вчера заредих на Газпром в София 1.80 без отстъпката!