Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 10:55 29 545 61

Марешки: Горивата ще паднат с още 20 – 30 стотинки

  • марешки-
  • горивата-
  • президент-
  • паднат-
  • варна-
  • бензин

Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес, абсолютно сериозно ще се кандидатирам за президент, каза още бизнесменът

Газовата асоциация твърди, че цените на горивата ще паднат с 2 – 3 стотинки, „аз ще ги опровергая – в най-близко време ще има още бензиностанции в страната и не с 2 – 3 стотинки, а с 20 – 30 стотинки ще паднат горивата и в останалата част на страната“.

Това коментира бизнесменът Веселин Марешки в предаването „Тази събота“ по bTV. Той добави, че ще има бензиностанции и в София.

„Най-късно до края на годината ситуацията в голяма част от държавата ще бъде нормализирана. Такива маржове по 30 – 40 стотинки няма да са допустими“.

Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес и по този начин да се попречи на интереса на варненци, каза още той.

Бизнесменът призна, че не знае полицията е разкрила кой е заложил бомба пред аптеката му в Бургас, но добави, че „тръгвайки на битка срещу картелите, знаех, че пътят няма да е лесен“.

Той отрече да прави манипулации на бензиностанциите си. „Аз съм тръгнал да се боря срещу тези измами, за да може да влиза повече ДДС, повече акциз в държавата, хората да живеят по-добре, а не да ставам поредния крадец“.

За спрените обществени поръчки Марешки коментира, че „това е част от нормализирането на държавата“ и „натискът отвън е толкова голям, че държавата не може да продължава да върви с толкова много корупция и толкова много безобразия“. 

Абсолютно сериозно ще се кандидатирам за президент. Не говорим за шоу, много сериозно гледам на тези неща, каза още Марешки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕЕЕ

    4 0 Отговор
    Когато някой иска да направи добро на хора него го изкарват луд.А всъщност на власт сега точно такива-безочливи ,нагли,корумпирани. Вече два мандата това правителство на хартия се бори с картелите,но как да я победиш, когато си с двата крака в ла-на по гуша....

    Коментиран от #5

  • 2 Красо Зелето

    3 0 Отговор
    Първоначално, не искаше да влиза в политиката, а сега изяви интерес...! Ще видим до къде ще я докара. Иначе е прав, че искат да го убият, както бизнеса му, така и него! Но едва ли, като стане президент, това ще се промени!
  • 3 НИКО

    4 0 Отговор
    САМО ТАКА Г-Н МАРЕШКИ. АКО ВСИЧКИ ГОЛЕМИ БИЗНЕСМЕНИ МИСЛЕХА КАТО ВАС,СИТУАЦИЯТА ЩЕШЕ ДА Е ПО-РАЗЛИЧНА ВЪВ МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВ.

    Коментиран от #9

  • 4 ЯНИ

    7 0 Отговор
    Дано да стане президент ,ама в тая тъпа държава ,премиер е по властна длъжност,пък'' боко'' е ядрото на картела.И другото ,което е по-интересно е ,че горивата паднаха драстично , а цените в магазините не падат.Било свързано с тях ,но само когато е за вдигане нагоре

    Коментиран от #8

  • 5 Николай Андреев

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЕЕЕ":

    Ще гласувам за тази политика на ценообразуване!
  • 6 onq s konq

    7 0 Отговор
    Преди избори партиите купуват гласове в квартали и региони,водят евентуалните си бъдещите избиратели на курорт и им асфалтират пътищата в махалите.Марешки обаче директно решава "да почерпи" и то доста солидно почти в национален мащаб с евтини горива от бензиностанциите си целокупния бълг народ преди президентските избори...!А като се има предвид че цените на лекарствата в аптеките му категорично са недостижимо евтини в сравнение с останалите,народа МОЖЕ И ДА ГО ИЗБЕРЕ като нищо за президент.Всъщност поне засега той дава всички сигнали ,че иска да бъде "БЪЛГАРСКИЯ ОРБАН"."А дали е така-кой ще ти каже"...както се пее в песента:)
  • 7 Гост

    6 1 Отговор
    Ето типично по бай Ганьовски тръгват да ти разсъждават за политика...
    абее аванкоолу, каква политика видя тука бе? Някой кара ли те да гласуваш за определен човек ако зареждаш от бензиностанцията му? Някой следи ли те за кой си гласувал? Има ли картел на горивата? Това, че някой има някакви амбиции мен не ме интересува, аз отивам да зареждам гориво и само мога да поздравя Марешки за това че се бори с монополите и толкова! Не споделям възгледите му и не мисля, че за да зареждам е необходимо да съм обвързан по какъвто и да е начин с политиката му! Тук основния проблем не е политиката на Марешки, а това че той доказа че ИМА КАРТЕЛ НА ГОРИВАТА У НАС! ДОказа го по един много прост начин, доказа че държавата не работи! Мен това ме интересува! И естествено вместо да се коментира това яростно, бай Ганя цъка завистливо с език и чака момента да го гръмнат... те това сме си ние. Не се учудвайте, че който дойде той ни стриже до кожа, прави го защото сме най-доброто стадо за стригане дето живее на Земята! Хем работи, хем мълчи!
  • 8 кроко

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "ЯНИ":

    Напротив - именно за това е цялата патардия около цените на горивата в България - цените паднаха на борсите, в другите държави, във Варна след като Марешки направи бензиностанция, но не и в останалата част на България!
  • 9 roy

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "НИКО":

    само така долу картелните мизерници - напред Марешки
  • 10 хихо

    3 1 Отговор
    това сме ний българите човека прави нещо ний пак почваме политика било не знам ко никога няма да се оправим с тез глупави разсъждения то си ние ген се да гледаме в канчето на другия да го оплюваме да му търсим косурете и се на държавата да разчитаме на даначни като ни призовават да събираме касови бележки да плащаме акцизи че видиш ли ще увеличат пенсиите и здравната каса ще забогатее така е ама народа ще го няма вече
  • 11 барешки

    2 0 Отговор
    Ама само във Варна или .............................?
  • 12 Шопа

    5 1 Отговор
    Браво Марешки с теб сьм
  • 13 Бургас

    2 1 Отговор
    Браво на Марешки! Нека да стане президент! Не на Картела, особено в Бургас! И така Картела предлага дизел 1,45 във Варна, на 80-90 км извън Бургас 1,73, а какво става в града - 1,77 лв. Минимум транспортни разходи - максимум печалба.
  • 14 Благоевград

    6 0 Отговор
    Преди неколко години като стъпи в Благоевград с няколкото си аптеки,всички ревнаха-продавал ментета лекарства,крадял ги,имитирал им опаковките и какво ли още не.Малко след това и останалите аптеки се принудиха да свалят цените-значи могло.Това сега става и с горивата.Почна да пада цената и в други градове освен Варна.Да е жив и здрав и да успее в помислите си.
  • 15 СТОЯНОВ

    1 4 Отговор
    ЗАЩО ЗАБЛУЖДАВАШ ХОPАТА ЧЕ ПЕЧЕЛИШ ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА СИ ТИ ПPОДАВАШ НА ЗАГУБА НЯМА ЛИ ПPОКУPАТУPАТА ДА СЕ САМОСЕЗИPA ЗАВОДСКА ЦЕНА 1,52 СИГУPEН СЪМ ЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 8-СТОТИНКИ НЕ ВЗЕМАШ ПОД ЗАВОДСКАТА КАК ТОГАВА КАТО ПPОДАВАШ НА 1,47 НЕ СИ НА ЗАГУБА АМИ ТPАНСПОPТ НЯМАШ АМИ ДPУГИ PАЗХОДИ КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ ЗАЩО ВСИЧКИТЕ ТИ АПТЕКИ СА НА ГОДИШНА ПЕЧАЛБА ОТ ПО ХИЛЯДА ЛЕВА АМИ НЯМА ДЪPЖАВА ЗАТОВА ПPАВИШ ТАКА КАТО СТАНЕШ ПPЕЗИДEНТ ЩЕ Я СБЛИОСАШ ПОМИСЛИ ЗА КОЛЕГИТЕ СИ СЪС МАЛКИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ ТЕ КАК ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ КАТО СЕ ПОДИГPАВАШ СЪС ТЯХ

    Коментиран от #20, #44, #48

  • 16 йордан иванов

    4 0 Отговор
    Аз искам евтино гориво и затова съм с Марешки
  • 17 гостб

    3 0 Отговор
    Евала г-н Марешки.Намери се един човек да се опълчи на ш..я Картел.
  • 18 БАЙ ГАН4О

    1 1 Отговор
    Поредния мо6енник.Добре са го замислили с Боко Тиквата
  • 19 Истината

    0 1 Отговор
    Бай Ган4о много малко хора мислят като теб,но това е самата истина .По този начин се издига на хората в очите и после дупе да ви е яко.

    Коментиран от #22

  • 20 гого

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "СТОЯНОВ":

    батка, щом големите вериги около Марешки свалиха и те цената, дори под неговата............не ми обяснявай че продавал на загуба ;) Няма такъв филм някой да продава на загуба!!!.
    По твоята логика всички сега продават на загуба или ????
    На много хора вече е ясно че цените умишлено стояха високи
  • 21 1313

    1 1 Отговор
    Измамник с документи мутра ганьовска
  • 22 гого

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    а ти си поредния трол :) аре у лево
  • 23 истина една

    0 2 Отговор
    Господин магарешки в този бизнес маржовете не са 300% както при лекарствата.На всеки му е ясно че искаш да влезнеш в него и после цените ще са нагоре само малоумните журналистчета не могат явно да го проумеят и те питат какви ли не глупости но не и това
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кръста

    1 0 Отговор
    МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ,МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ,МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ,МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ,МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ,МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ,МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ,МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ,МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ,МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ, МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ
  • 26 истина една

    0 4 Отговор
    До платени журналисти -я му поставете въпроса на тази мутра след, като е толкоз загрижен за народа защо продава лекарствата с 300% печалба и какви са маржовете при тях защо не ги продава през 1 ст .Лекарство което го вземам в Гърция струва 3 лв в Магарешки струва 12 лв а в другите аптеки и 14лв ще му повярвам ако го продава под гръцката цена
  • 27 анонимен

    0 1 Отговор
    Когато цените са високи - всички са мошеници , когато цените падат - тези , които ги свалят , са пак мошеници. Не може да се угоди лесно на българина. Ако иска да става и космонавт , негова си работа. Зареждайте си евтино гориво докато е такова , това не значи , че трябва да гласувате за него , когато не ви е симпатичен.
  • 28 анонимен

    0 0 Отговор
    И какво ви пука , че неговата цена е такава . Възползвайте се и толкова. Цена от 1,47 за дизел е супер . Щом така е наредил работата си , има ли значение да ли е на печалба или не ? Градовете около Варна и те са на керия. Или какво , щото може да продава на загуба да не зареждаме , така ли ? Пет лева са си пет лева !!!
  • 29 анонимен

    1 0 Отговор
    И какво ви пука , че неговата цена е такава . Възползвайте се и толкова. Цена от 1,47 за дизел е супер . Щом така е наредил работата си , има ли значение да ли е на печалба или не ? Градовете около Варна и те са на керия. Или какво , щото може да продава на загуба да не зареждаме , така ли ? Пет лева са си пет лева !!!
  • 30 Toko

    1 0 Отговор
    Едно се чудя,пак недоволни има-някой кара ли ви да купувате от него???Аз например не зареждам от него щото Варна ми е на 500-600км.
  • 31 диан

    0 0 Отговор
    КАЗАХ
    Марешки президент
    щом плевналиев може значи .....
    да не злословим:)
  • 32 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ДА МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ
  • 33 ддд

    1 0 Отговор
    ми ще стане
    може да вземе 100 ама народа ще вземе 10
    а сегашните икат 50 ама народа нищо
  • 34 Ник

    1 0 Отговор
    Аз съм от Варна,
    зареждам от бензиностанцията му и понеже пътувам често мога откровено да заявя, че горивото му е с много добро качество. Отдавна не ми се бе случвало колата да ми дава икономия от гориво. Всеки може да говори каквото си иска за Марешки, фактите обаче са налице. Намира начин и прави необходимото.
  • 35 траико

    2 0 Отговор
    Аз ще гласувам с двете ръце за Марешки
  • 36 левски

    2 0 Отговор
    С аргумент гласувам за Марешки!!!!!!
  • 37 Митко някъв си

    2 0 Отговор
    Браво на този човек! От 10 години не сам виждал толкова евтини горива....
  • 38 123455

    2 0 Отговор
    Браво Марешки!
    Стани премиер,че да има пари и за пътя от София до Варна,
    а и по пътя дизел и бензин да са по 1 лев.
    Жив и здрав,че тия са луди.
  • 39 опсмопсус

    1 3 Отговор
    Всичко е ясно, ниска цена, вдигане на голям шум, кандидатиране за президент, вече президент, отказ от бизнеса, вдигане на цените!
    Дано не съм прав!

    За картела всички знаем, дори и децата, НО КАКВО ПРАВИМ!
    НАВЕЖДАМЕ ГЛАВАТА И КУПУВАМЕ!ТОВА Е ПРОСТ, НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА.
    ЕДНА СТАЧКА НАЦИОНАЛНА НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ, ЩОТО СМЕ ПРОСТИ!
    ДОРИ ИСТОРИЯТА ГО ДОКАЗВА, ПРОЧЕТЕТЕ ЗАПИСКИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ВЪСТАНИЯ

    Коментиран от #45, #55

  • 40 гост

    1 0 Отговор
    Простия човек се управлява и манипулира лесно.Затова читавите ХОРА ги няма тук а си живеят живота по света.Друг е въпроса че 5-6 или 7 човека държат власта и бизнеса в страната.
  • 41 пфу

    1 2 Отговор
    Хахах хитрия варненец иска да живее, къде?....в Боянаааа - София !
    Аве, ще ти лъсне и на теб г.за, ама дано до тогава малко хора ти се вържат на акъла, че с "оправачи" на държавата, като теб затова до тук сме го докарали.
    До сега си купуваха властта с кебачета, кюфтета, екскурзии и пари в брой, ама явно някой с бензин е решил ...
  • 42 чичо

    1 1 Отговор
    На пук на всички петроладжийски тролове, аз съм уверен, че тоя юнак говори истината. Спомнете си, че преди десетина години същото се говореше и пиши.еше за аптекарския му бизнес. Какво обаче се получи?!? Той направи по няколко аптеки във всеки град и успя да смъкне цените на целия бранш. Нали не вярвати, че той работи на загуба!!! Същото е и сега! Просто картелните договорки на веригите поддържат цени далеч по-високи от нормалните норми на печалба и затова сега Марешки им е трън в очите. Факт е обаче, че във Варна и в момемента цените на горивата са с по 20% по-ниски то тия във всички останали градове на България и търговците не губят!!! ЕРГО-тоя е прав!!! Въпросът е докога мутро-милиционерсата ГЕРБерастка върхушка ще издържи на натиска и ще го "катастрофира" по формулата с Мишо-Бирата?!?

    Коментиран от #49

  • 43 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    БРАВО,МОМЧЕ крайно време беше някой да защити народа си!
  • 44 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "СТОЯНОВ":

    ей артист :))))))))))) тея ги разправяй на роднините си

    Коментиран от #46

  • 45 Vasik Atanasova

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "опсмопсус":

    ЕВАЛА ЗА КОМЕНТАРА ТИ
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 gost

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "СТОЯНОВ":

    стоянов, лапачката свърши. време е да поработиш честно
  • 49 gost

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "чичо":

    много си прав, за това го плюят Марешки - направо им бръкна с чадър в г.за

    Коментиран от #51

  • 50 гостб

    1 0 Отговор
    Марешки президент !.Е така се става политик ,като правиш живота на хората по ефтин.БРАВО!
  • 51 papi

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "gost":

    и го отвори брато
  • 52 СЕМОВ

    1 0 Отговор
    МАРЕШКИ браво подкрепяме те сега и винетки направи
  • 53 Браво на този другар

    2 0 Отговор
    Да е жив и здрав този човек!
    Картела да духа супата.
    Не зареждам от големите вериги и всичко е тик-так.
  • 54 Една мечта

    2 0 Отговор
    В Бг-то да има 10 души ( с много пари )мислещи като г-н Марешки и до 5 години тази кочина ще заприлича на нормална държава!
  • 55 Кобрата

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "опсмопсус":

    Ми щом си толкова умен вземи направи ти нещо, лесно е само да гледаш отстрани и да говориш... Но нещата не стават толкова лесно както си мислиш и реалността е друга. Все когато опре ножът до кокал тогава се сещате за протести и за референдуми, но вече е късно за всичко...
    Късно е либе за китка
  • 56 Кобрата

    2 0 Отговор
    Евала му на Марешки, той е един от хората, които се опитват да направят нещо за тая загиваща държава, такива хора като него на пръсти се броят.
    Дано само не го гръмнат от злоба и от завист, защото винаги когато някой опита да направи нещо добро за народа има завистливи престъпници, които искат да печелят повече от гърба на народа и се противопоставят на такива като Марешки.
  • 57 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Да фалират картелчиците..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 tdi

    0 0 Отговор
    Ако не беше Марешки още щяхме да сипваме на 2,18 и да си траем Браво на човека и по скоро да отвори и в София
  • 60 55555

    0 0 Отговор
    bravo s teb sme
  • 61 БГ

    0 0 Отговор
    Ако г-н Марешки е картел, аз предпочитам този картел пред сегашния! Омръзнало ми е от лъжи и в крайна сметка нищо за народа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове