Last news in Fakti

20 Май, 2016 11:12 1 911 3

Русия ще доставя нефт в Индонезия

  • русия-
  • нефт-
  • петрол-
  • индонезия

Ако преди десет години страната е добивала 71 млн. т. петрол, сега - 38 млн. т., а към 2030 г. спадът ще е 11 млн. т.

Държавната компания „Роснефт“ е заинтересована да доставя нефт в Индонезия, съобщава РИА Новости. Агенцията се позовава на изказване на президента на компанията Игор Сечин.

„Индонезия влиза в десетката на страните, където се очаква стабилен ръст на производството, от което в дългосрочен интерес ще е в интерес на петролните компании.

Игор Сечеин не пропусна да отбележи, че в момента Индонезия преживява спад в добива.

Ако преди десет години страната е добивала 71 млн. т. петрол, сега - 38 млн. т., а към 2030 г. спадът ще е 11 млн. т. Тази тенденция става при ръст на потреблението. Това естествено провокира нашия интерес за доставки, преработка и разпространение на горива, посочи президентът на „Роснефт“.

От компанията вече заявиха, че разширяват своето присъствие в региона. Това става възможно след като „Роснефт“ разширява своето сътрудничество с виетнамската PetroVietnam.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 2 Отговор
    От Южен паток отидоха на Турски паток,сега ще правят Индонезийски...паток!:)И ще се опитват на краставичари краставици да продават.Естествено доставките ще са силно ограничени поради не особено силния интерес,а цената ще бъде достатъчно оскъпена с транспорта .Показателен обаче е факта как една огромна държава от фактор със световно значение по износ на нефт се превърна в разносвач на дребно тип "от врата до врата" с корабчета и джонки...
  • 2 ААА

    2 2 Отговор
    Четвъртата по население държава ,почти колкото ЕС ,и 15 по покупателна способност,и стремглаво развиваща се икономика,и демография,е една от 49-те държави в ШОС .Нормално Руснаците да изградят с тях петролна и газова инфраструктура и да им помогнат с въоръжение и атомна технология.
  • 3 Киро

    0 0 Отговор
    Едно е ЩЕ доставя, а съвсем друго е ЗАИНТЕРЕСОВАНИ да доставят.

    Хахах