Last news in Fakti

19 Юни, 2012 13:34 1 395 3

Синьото гориво поскъпва с 4,88 %

  • дкевр-
  • газ-
  • парно

Увеличението на цената на природния газ ще е 4.88 % от 1 юли, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Увеличението на цената на газа ще се отрази и на цената на топлинната енергия. "Тенденцията за намаление, дори при тази цена на газа, се запазва, с изключение обаче на "Топлофикация" – София, където увеличението на цената на газа ще доведе до увеличение на топлинната енергия", коментира председателят на държавния регулатор.

Реално цената на синьото гориво ще скочи с 34,13 лв./1000 куб. метра. Според предложението на ДКЕВР от 1 юли пределната цена на природния газ при продажба от Обществения доставчик на крайните снабдители и на потребителите, присъединени към газопреносната мрежа ще е в размер на 733,23 лв./1000 куб.м без акциз и ДДС. Пределната цена на природния газ при продажба от Обществения доставчик на потребители, присъединени към мрежи ниско налягане, собственост на "Булгартрансгаз" ЕАД, ще е в размер на 740,95 лв./1000 нм3 (79,64 лв./MWh) без акциз и ДДС.

"Булгаргаз" поиска цената на природния газ за ІІІ-то тримесечие на 2012 г. при продажбата от дружеството на потребители, присъединени към газопреносната мрежа да е в размер на 809,05 лв./1000 нм3 без акциз и ДДС, с включена надценка в размер на 2%, т.е. увеличение, спрямо действащата цена с 15,73%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ина

    2 0 Отговор
    Е тия просто не спряха с повишенията, нямат никакъв срам да прибират все повече и повече! Тая тъпа комисия що не я кръстят:"Държавна комисия за повишение на цените"?
  • 2 кик

    1 0 Отговор
    тва не е държава нито правителство ами ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРЪПА НА НАЙ-ВИСОКО НИВО НАЧЕЛО С АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК И ИЗМАМНИК наречен боко
  • 3 георги

    1 0 Отговор
    Колко е доволен, браво -държавен регулатор със знак + само на горе, важното да е доволен и той за единия хляб се бори.......е народица, той е свикнал.............