Last news in Fakti

16 Май, 2013 19:40 1 309 0

Одобриха окончателния подробен устройствен план на газопровода "Набуко"

  • одобриха-
  • окончателно-
  • подробен-
  • устройствен-
  • план-
  • газопровода-
  • "набуко"
Одобриха окончателния подробен устройствен план на газопровода "Набуко" - 1
Снимка: БГНЕС

Областен експертен съвет в Ловеч одобри окончателния подробен устройствен план на „Газопровода „Набуко”, който ще преминава и през общини от областта, съобщи БНР.

Документът е съгласуван от МОСВ на 15 април, а до края на май трябва да бъде съгласуван и с местните администрации в общините, на чиято територия ще премине газопровода. Окончателният подробен устройствен план на „Набуко” е в компетенцията на министерството та регионалното развитие и благоустройството.

Газопроводът „Набуко” ще извършва пренос на газ от Турция до Австрия през България, Румъния и Унгария. Тръбата ще преминава през две общини от област Ловеч – Летница и Ловеч през землища на селата Александрово, Дренов, Слатина и Владиня.

Трасето е съобразено и са взети под внимание разположените в страната защитени зони, спазени са и всички нормативни изисквания по отношение на екологията, както и най-новата геоложка информация.

В сервитутната зона на газопроводите и съоръженията за съхранение, пренос, разпределение и преобразуване на природния газ не се допуска строителство, складиране на отпадъци, изглаждане на спортни стрелбища и военни полигони за стрелба, палене на огън, засаждане на дървета, храсти и други трайни насаждения и растителни видове с развита коренова система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА