Last news in Fakti

29 Август, 2013 16:14 3 036 0

Васил Грудев временно оглавява фонд „Земеделие“

  • земеделие-
  • васил грудев

Досегашният заместник-изпълнителен директор на фонд "Земеделие" Васил Грудев ще оглавява временно фонда след като днес управителният му съвет прие оставката на досегашния шеф Румен Порожанов, съобщи пресцентърът на фонда.

Още в понеделник вечерта Факти.бг писа, че се очакват оставки по върховете на фонд „Земеделие“.

Фондът управлява голяма част от европейските средства, които се усвояват у нас и неведнъж е ставал част от скандали. Дори един от шефовете му - прословутата Калина Илиева, даде името "калинка" като нарицателно за властово назначение несвързано с лични способности. Тогава цялото ръководство на фонда беше сменено на 31 март 2011 г.

Не е ясно дали предстоящата чистка е свързана и с днешните съобщения, че ръководството на фонда възнамерява да редуцира разходите на бенефициентите по Мерки 311 и 312 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), които касаят закупуване на движими активи.

В съобщението от фонда се посочва, че Порожанов е благодарил на министъра на земеделието Димитър Греков за отличната атмосфера на работа, която професор Греков е наложил като стил на управление на ведомството в първите три месеца от управлението му.

От своя страна министърът благодарил на Порожанов за добрата работа и координацията между министерството и фонда.

Фондът предстои да премине до края на годината два одита - от ЕС и от Европейската сметна палата.

Освен че е бил заместник на Порожанов Грудев е отговарял за ресора "Технически инспекторат и Пазарни селскостопански механизми". Досегашният му шеф изтъкна, че Грудев е специалист с изключително добър поглед върху работата на агенцията, който може да осигури необходимата приемственост в работата на службата.

Порожанов, който оглави фонда по настояване на вицепремиера и министър на финансите в кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков, подаде оставка във вторник - 27 август, без да обявява публично мотивите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА