Last news in Fakti

21 Август, 2014 10:17 3 134 5

Миков: БНБ да обяви притежателите на сметки в КТБ

  • бнб-
  • миков-
  • ктб

Към днешна дата БСП няма отношения с ДПС, а политически партньори ще търси след изборите, заяви лидерът на левицата

Миков: БНБ да обяви притежателите на сметки в КТБ - 1
Снимка: БТА

БНБ носи основна отговорност за ситуацията в КТБ. Това заяви в БНТ лидерът на БСП Михаил Миков.

Той поиска да се наруши банковата тайна и да се разкрие кои са хората и институциите, които са държали крупни суми в банката.

Предизборно Михаил Миков заяви, че БСП е национална партия и в изборите се търси национално представителство.

"Гражданите се интересуват какво БСП ще предложи като национална политика и кой може автентично да представи тази политика. Никой политик не трябва да има частнособственическо чувство към избирателите", смята Миков.

Към днешна дата БСП няма отношения с ДПС, а политически партньори ще търси след изборите.

"Не направените неща могат да бъдат направени в следващ период. Вземете безработицата – 40 000 работни места в тази изключително сложна обстановка, в която се генерираше постоянна политическа нестабилност, правителството успя за една година да разкрие за 1 година 40 000 работни места. Икономиката тръгна", заяви още той.

„Не успяхме да изпълним онова, което бяхме поели като ангажимент в рамките на един мандат, но нямахме и мандат”, коментира Миков.

„Що се отнася до енергетиката намаляването на цените на тока беше заложено като приоритет. Знаете, че Конституционният съд преди месец отмени таксата, която беше законодателно приета и това ще затрудни НЕК във финансовото ѝ състояние. Критики може да има, но за нас важното беше да се намали цената на електрическата енергия, да се ограничат онези едри играчи, включително и ЕРП-тата, които по късно се установи, че години наред са начислявали в таксите разходи, които по един или друг начин не са били присъщи, по един или друг начин са изтичали от страната”, каза лидерът на БСП.

Помолен да коментира съставянето на листите за предстоящите избори и избора на Кристиан Вигенин за водач на листата в Благоевград, той обясни, че определянето на водачите на листи е изключително правомощие на НС на БСП.

„Кристиан има всички качества да бъде водач, не само в Благоевград и е крайно време да се уважава уставът, правилата в тези решения”, каза още той.

Миков обясни, че днес има среща с общинските председатели на БСП от Благоевград и в един честен и откровен разговор, да се обсъди защо се вдигна толкова много шум. Той коментира, че те не само по отношение на Кристиан Вигенин имат такова отношение, а и към други национални фигури и национални политици на левицата.

„Трябва да е ясно, че БСП е национална партия, в изборите се търси национално представителство и има политици, които могат да представляват платформата на социалистическата партия”, категоричен бе Миков.

По негово мнение гражданите на Благоевградска област по-малко се интересуват от тази вътрешнопартийна разправия, а от това какво БСП ще предложи като национална политика и кой може автентично да представи тази политика. По думите му никой политик не трябва да има собственическо чувство към избиратели, защото те са на всички и всеки прави своя избор.

На въпрос да ли има напрежение в БСП, Миков отговори, че има и то се усеща и в реденото на листите.

„Надявам се да продължи така и по време на цялата кампания, всички активно да участват, за да постигнем един добър резултат”, каза още той.

По думите му е интересно, че цяла седмица се говори за водачите на листите на БСП, а за водачите на други партии не се говори. Той коментира, че във водачите на листи в ГЕРБ ще има по-малко промени, отколкото в БСП.

„Ако приемем, че този и предишният служебен кабинет са все на ГЕРБ, между тях има много разлики. Предишният не сменяше областни управители, шефове на агенции”, отговори Миков на въпрос, свързан със смяната на областните управители от служебния кабинет.

Социалистът бе категоричен, че когато има казус, в който един областен управител е станал водач на листа, се процедира конкретно, но повечето от сменените не са водачи на листи, а се сменят по политически причини.

„Очевидно е , че ГЕРБ влиза във властта преди изборите, иначе как да си обясним, че зам.-кметът на Бургас или Пловдив, които се управляват от ГЕРБ, стават зам.-министри”, категоричен бе председателят на БСП.

„Изведнъж Борисов казва, че няма нищо общо с такива назначения, значи тези хора, които са от общини, управлявани от ГЕРБ, нямат нищо общо с тях и някой очаква да повярваме на това”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койчо

    3 1 Отговор
    Госпожо Анжелина Димитрова - никой не е безгрешен и на всеки се случва да прави лапсуси, но вземете най-после и редактирайте текста си. Излагане голямо е да се пише "кой са хората". Просто е недопустимо да стои такъв текст, дори такова заглавие.

    Без лоши чувства и с уважение.
  • 2 Purko23

    1 2 Отговор
    А бе каква политика ще предложите бе за една година разсипахте всичко в държавата ваша партия БСП трябва с закон да я забранят смешници.
  • 3 мики маус

    1 3 Отговор
    Мики Маус става ,ама за цирк Балкански!БСП наистина трябва да се забрани със закон, и прокуратурата трябва да се самосезира за новото име БСП- Лява България!Името на родината не трябва да се замесва в политически заигравки.България е една и не е нито лява нито дясна,това че от бсп са ЛЕВИ си е техен проблем!
  • 4 мики маус

    1 1 Отговор
    Аууууууууууу ,БСП троловете са в акция и въпреки всичко на предстоящите избори народа ще ви сложи на мястото ,което заслужавате!
  • 5 eliza

    0 1 Отговор
    piana ...... e mikov
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове