Last news in Fakti

19 Октомври, 2014 12:43 24 677 53

Започва проверка за "срамния обиск"

  • студентка-
  • срамен обиск-
  • съди-
  • проверка

Вече изнудвали студентката с голи снимки

В СДВР започна проверка след оплакването  на 20-годишна студентка от полицейски произвол при обиск на улицата. Ако момичето подаде жалба, Инспекторатът на МВР ще се заеме със случая, заяви пред БНР заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев:

Ако жената подаде оплакване и до Инспектората, ще бъде направена и по-щателна проверка и от страна на министрерството. За мен по-големият проблем е ,че такъв род проверки често се въприемат от гражданите като вътрешни, нямат особено доверие към тези проверки. Това, което трябва да се мисли и се надявам следващото правителство да го припознае като част от програмата за реформи в МВР, е изграждането на една независима система, както е в Западна Европа.

Както Факти.бг писа вчера 20-годишна студентка се оплака, че е била подложена на унизителна полицейска проверка в центъра на София, при която полицайка я претърсила.

Не мога да се прибера вкъщи от срам. Не мога да погледна родителите си в очите. Обаждат ми се хора, които са ме снимали гола на Семинарията, да ми искат пари. Това сподели днес пред Нова телевизия студентката Борислава Латинова.

Борислава и родителите й имат и друг проблем - не могат да подадат жалба. „До 5 часа не могат да ни приемат жалбата, а могат да й бъркат тук и там”, каза разгневеният баща.

Борислава пък каза, че при първа възможност ще напусне страната, в която никой не се грижи за студентите.

„Тук става въпрос за извършено престъпление от полицейски служител, не става въпрос за превишаване на права”, каза по телефона адвокат Марин Марковски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бронкс

    3 3 Отговор
    Тези злоупотреби се изкореняват само с ВЕНДЕТА. Кръв за кръв , око за око. То и без това няма държава.....
  • 2 Полицайка от 04 РПУ

    2 4 Отговор
    Много се притесни като ни видя...и натъпка още по-навътре НАРКОТИЦИТЕ които носеше за да продава на малките деца

    Коментиран от #7, #29

  • 3 ще видим

    3 1 Отговор
    не са много малки щом вземат наркотици,и то в центаара
  • 4 Мартин

    1 4 Отговор
    Вие ако не намесите някъде наркотици и оръжия ... неможете да сте полицай ... то за това държавата е в такова състояние (СВОБОДИЯ) ...

    Коментиран от #5

  • 5 Пламен Бакърджиев

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мартин":

    4 момчета и едно момиче!!! Тази е много издържлива и затова иска да се маха от БЪЛГАРИЯ. По повод наркотици, сигурно е вярно. Родителите нищо не знаят.
  • 6 КЪРТАЧА

    1 2 Отговор
    МИЛИЦИОНЕРКАТА С ГОЛЯМ Г.З ЛИ БЕШЕ ЗАБЕЛЕШКА Е НАПРАВИЛА ЧЕ МОМАТА Е БЕЗ СУТИЕН СИГУРНО Е ОЧАКВАЛА КАТО НЕИНИТЕ ДА ВИСЯТ КАТО ВЪЛНЕНИ ЧОРАПИ
  • 7 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Полицайка от 04 РПУ":

    КЪДЕ СА НАРКОТИЦИТЕ ЩОМ СТЕ Я СЪБЛЕКЛИ
    И ТО НА ЦЕНТЪРА
    ЩОМ ИМА СНИМКИ ТЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ МОМИЧЕТО Е ПРАВА
  • 8 comment

    2 2 Отговор
    Нищо няма да постигне момичето, за съжаление. Преди 2-3 години подадох жалба за полицейско своеволие и унизително отношение на публично място от страна на един изплют сержант. И свидетели имах и всичко. Чак до Министерството им писах жалба, идва един болт. Пита, разпитва и накрая въпреки всички свидетелски показания и проучвания излязоха с официално становище, че няма установени факти в подкрепа на твърденията ми. Скапана държава!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 димитър

    3 3 Отговор
    съди ги до дупка тези измислени полицаи правят каквото си искат с обикновенните хора нали закона е в тях. но неспирай да го огласяваш публично защото ще потулят случая УСПЕХ :)
  • 11 наркоман

    3 3 Отговор
    Наркоманката се ползва от влиянието на баща си. Този човек ще плаче по натам.
  • 12 месара

    2 3 Отговор
    е къде са тия снимки бе моме , как поне една до сега не са пуснали в интернет ? ИЛИ БАЩА ТИ ИМА МНОГО ПАРИ И ПЛАЩА НА ВСИЧКИ ДЕТО ТИ СЕ ОБАЖДАТ ДА ТЕ ИЗНУДВАТ ? ДАЙ ИМ НОМЕРАТА В ПОЛИЦИЯТА , ДА ГИ ИЗДИРЯТ . ИЛИ ТИ СЕ ОБАЖДАТ ОТ СКРИТИ НОМЕРА ? за какво полицейско престъпление става въпрос , полицията едва ли са те съблекли гола насред улицата , не че защитавам полицията но едва ли са те спрели е така за кеф , вървиш си по улицата и те хоп....... обиск . звучи някак си ....................... а пък тва че ше напуснеш БЪЛГАРИЯ на кои мислиш че му дреме ?
  • 13 десет

    3 2 Отговор
    това милиционера е най- простото
  • 14 Мат

    2 2 Отговор
    Полицай и Блондинка неочаквано тъпа комбинация.Да се чуди човек,кой е по -тъпо парче.
  • 15 Цацаров

    3 2 Отговор
    Г-н Марковски как разбра че е престъпление?Там ли беше или "така каза една жена на женския пазар"?
  • 16 Венковски

    3 3 Отговор
    Може ли момичето да покаже отрицателен кръвен тест за наркотици?

    Коментиран от #31

  • 17 чико от пуерто рико

    1 2 Отговор
    ....във клуба всички във клуба задава се готина полицайка мацифайка ъ ъ а отзаде и сладка руса смърфалка ъ ъ във клуба.....
  • 18 1312

    2 3 Отговор
    Вие полицаите сте най-подкупните хора в държавата.Не стига,че биете хората за няма нищо ами и ги унижавате.
  • 19 ф1

    3 3 Отговор
    На България не и трябват студенти, на БГ и трябват милиционери и продажни политици-доносници!
    Затова непрекъснато им увеличават заплатите и им намаляват годините за пенсия.
    Държава управлявана от идиоти!
  • 20 Ghost

    3 4 Отговор
    Аре стига с лични оплювки срещу полицаите, сигурен съм, че на повечето с негативните изкази срещу полициятя, им се е случвало да си го получат от закона и сега .ерат тук при първа възможност.Все някой на някого трябва да е виновен!В всяко стадо си има мърша, обаче има и свестни служители, а за малтретираните, граждани чисти кат свети води, аре моля ви се, виждали сме ги много, тея недоволстващите....
  • 21 Йордан Славов

    4 3 Отговор
    Аман от хейтъри, които дори не могат да пишат, но се опитват да сипят само жлъч и омраза!!! Комплексирани аутсайдери за които лекари, учители и полицаи са им виновни за всичко.
    Защо не емигрирате и не се опитате в някоя бяла държава да плюете ченгетата? Защото там ще ви спукат от бой и никоя медия няма да си мръдне пръста да го отрази, нали?! Ама тук адвокатско-медийното лоби има полза да поддържа такава анархия, където всеки да си минава на червено, крадецът заловен с крадените вещи да не получава осъдителна присъда, и хората да живеят в постоянен страх и видите ли полицията е виновна за всичко!!!
    Има един виден голям държавник на нашето съвремие - Кенеди. Той е казал: "„И така, мои събратя американци, не питайте какво вашата страна може да направи за вас – питайте какво вие можете да направите за вашата страна."!
    Ще доживеем ли това време, когато всеки ще си гледа съвестно работата и омразата ще е е изчезнала заедно с всички лобита пречещи на нормалния и спокоен живот на хората в България???

    Коментиран от #22

  • 22 Даниел

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Йордан Славов":

    Я тогава на теб да ти бръкнат по дупките насред улицата и да те снимат пък после да те видя каква песен ще запееш. Като не знаеш как е по белите държави, не се обаждай. Там закона се спазва и от полицаите, а тук те се правят на мутри.

    Коментиран от #23

  • 23 Йордан Славов

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Даниел":

    Анонимний юроде Ти приемаш думите на напълно непознат човек за чиста монета, само защото те са в унисон с хейтърството ти ли? Или видя снимките може би?
    Жалко, че такива антидържавни настроения са водещи и никога няма да се оправим!
    Има си закони и съд - ако полицайката е виновна, да си понесе последствията и съответната присъда. Ако ли не - присъда за клевета на момичето. Така е по света - а тук медиите и хейтърите си играят на съдии и раздават "правосъдие" в коментарите си - много смели диванни командоси имало у нас!!!
  • 24 balhariq

    3 3 Отговор
    Живеем в абсурдистан, в полицейска държава, където на тези клети и заблудени хорица им е позволено, ако не всичко, то прекалено много. И чувството за безнаказаност в полицейските среди е на 99%. Полицаите си карат без преглед, без застраховки и т.н. защото като ги спрат "колегите" са толерантни. Не плюя срещу никой, не съм хейтър. Има и достойни хора сред полицаите, но искам да има закони както за просяка, така и за царя. В нашата "държава" който беше по-кадърен си би шута по европата и сега там робува. ДЕЦАТА ВИ СА ТАМ И ТАМ ЩЕ СА ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ТАМ ЩЕ РОБУВАТ.
    Голяма акция са направили топ-ченгетата, съблекли са момичето на пътя! Да ги накажат! Уволнение и на борсата да си търси обикновенна работа.

    Коментиран от #28, #46

  • 25 ЛелеМале

    3 3 Отговор
    Лично мен са ме закопчавали милиционери, защото видиш ли изглеждам подозрително!!!!!!!! И естествено това им дава право да се държат с теб като с рецидивист, а дори нямам досие, не съм разследван, не съм влизал в съд и не съм от малцинствата. Това си е превишаване на служебните правомощия и в белите държави е нещо страшно, но в БГ се минава само с едно извинявай обърках те!!!!
  • 26 гост

    3 3 Отговор
    А защо не пише, че момчетата в колата са били криминално проявени и че единия е арестуван. От къде да знаят полицаите дали момичето не пренася наркотици и не е скрила някоя торбичка "някъде". Според мен нарушението е, че са я съблекли гола пред мъже полицаи, но след като момичето се е прибирало от дискотека по сред нощ, сама с три момчета с досиета, какво очаква? Друг път да знае с кого се вози или да взема такси

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Йордан Славов

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "balhariq":

    Ти някога живял ли си в полицейска държава? Знаеш ли какво е да ти проверяват документите с насочено оръжие? Знаеш ли какво е да те глобяват само по усмотрение на полицай и без никакъв дрегер? Знаеш ли какво е да те глобяват за износени чистачки? Знаеш ли какво е само по подозрение да ти загубят 8 часа и да ти разкостят колата? Знаеш ли какво е да минеш на червено в нормална държава?
    Това тук е всичко друго, но не полицейска държава!
    Видя ли сте вие полицейска държава!!!
    Ако продължаваме да живеем в тази анархия и да плюем по всичко, няма далеч да стигнем!!!
  • 29 stefaniza

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Полицайка от 04 РПУ":

    КЪДЕ ПО-НАВЪТРЕ? ДО ГЪРЛОТО ЛИ, БЕ ? БЕШЕ ЛИ ТАМ?
  • 30 1312

    0 3 Отговор
    A.C.A.B.
  • 31 stefaniza

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Венковски":

    ТЕБ КАКВО ТЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ПУШИ КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ ИЛИ СЕ ДРУСА? ДА НЕ СИ И МАЙКА? НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ТЕ УНИЖАВА, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПУБЛИЧНО, ИЛИ ЖЕНАТИ ДА ТИ У ВАС ДА ТИ ВИКА .ЕДАЛ.
  • 32 stefaniza

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Може да си криминално проявен и човек, а може да си полицай и да си нищожество. Жан Валжан и Жавер.

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Жавер

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "stefaniza":

    Не, не може да си криминално проявен и да си човек, няма как да стане, освен в едно объркано общество.Какво човешко има в изродите ограбващи невинни старци, педофилите, извършващите грабежи на улицата, в домовете ни, тези които крадат колите ни, тези които тровят децата ни с наркотици,......какви ЧОВЕЦИ са това?
  • 34 Жавер

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "stefaniza":

    Не, не може да си криминално проявен и да си човек, няма как да стане, освен в едно объркано общество.Какво човешко има в изродите ограбващи невинни старци, педофилите, извършващите грабежи на улицата, в домовете ни, тези които крадат колите ни, тези които тровят децата ни с наркотици,......какви ЧОВЕЦИ са това?

    Коментиран от #35

  • 35 stefaniza

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Жавер":

    Господин Жавер, а няма ли вариант да Си/Сте/Са предубедени? Пълно съгласие за изродите, но ако не е така? Кой ще хвърли камъка?

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Йордан Славов

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "stefaniza":

    "Крадеца вика дръжте крадеца"
    Ти ли ще говориш за предубеденост?! Заклеймяваш някого само, защото принадлежи към някаква професионална група, а сега имаш наглостта да говориш за предубеденост и за камъни???

    Коментиран от #38, #40, #41

  • 37 Жавер

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "stefaniza":

    Не, не съм предубеден, напротив здраво-мислещ и стъпил на краката си съм.Клетниците са просто една литературна творба, която на всичко отгоре се развива в друго време на друго място, тук за съжаление сме Абсурдистан, и вярвай ми, че адски съжалявам, че не сме една наистина полицейска държава, защото тогава ще има ред, дори и сред полицията.А сега на практика няма полиция.А сега кажи ми ти кой е виновен?Не оправдавам никой, но не може заради действието или бездействието на някой да се заклеймяват всички.Радвам се все пак, че още познавам мислещи и добри хора в тази територия, а не държава, защото държавата отдавна изчезна.

    Коментиран от #39

  • 38 stefaniza

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Йордан Славов":

    Комсомолско, предубедено, МИЛИЦИОНЕРСКО мнение. ТАМ КЪДЕТО ДРУГИ ГО МЕРЯТ НЕ СИ ВЪРТИ ....ЗНАЕШ КАКВО.
  • 39 stefaniza

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Жавер":

    А ЛИЧНОТО ДОСТОЙНСТВО? КЛЕТНИЦИ ИМА НАВСЯКЪДЕ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ, ЩЕ ИМА И МНОГО СЛЕД НАС. И НИЕ СМЕ ТАКИВА.
  • 40 stefaniza

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Йордан Славов":

    ВЛАСТТА НЕ ТЕ ПРАВИ НИТО ЧОВЕК, НИТО ЛИЧНОСТ.
    НЕ СЕ МЕСИ. ПРОЧЕТИ И РАЗБЕРИ СМИСЪЛА НА ДУМАТА-МЕКЕРЕ.
  • 41 stefaniza

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Йордан Славов":

    А това за камъка е причта. За това дали МОЖЕМ да съдим. НИЩО ЛИЧНО.

    Коментиран от #42

  • 42 Йордан Славов

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "stefaniza":

    Неграмотнико, не се излагай повече ! Жалък си с правописните си грешки, о анонимний!!!
  • 43 кмета

    2 2 Отговор
    тука чета как сая търашили това момиче мен също са ме арестували защото имало наблизо сигнал за кражба аз сам съмнителен е.ата о простотията е това с полицията е вярна теза че всички ченгефаици си измислят сякви глупости за да те натопят не могат да намерят доказателства и започва оправдавки сякви че съд ги бил пускал
  • 44 кмета

    2 2 Отговор
    дано ви дигнат стажа за пенсиониране,мен са ма карали да подписвам декларация за сътрудничество но аз никога няма да бъда наи долната въртяна мъстия
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост 1

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "balhariq":

    Живял ли си в Щатите да видиш що е полицейска държава ,"бяла"....а в Централна Африка, ЧАД, Камбоджа, Етиопия.... и пр. бил ли си да видиш що е мизерия и корупция ???
    Еййй я се стреснете малко бе, омръзна ми постоянно от всякъде лигльовци да ревът като моми !!! Какво искаме ...5 века държава нямахме, 40 години траехме червените ...като паднаха (те самите, а не съборени от народа !!!) отидохме до Париж ,Рим и Лондон.... и ни се прииска и на нас да мязаме на тях.... ееее ...ееее...еййййй няма това как да стане ей тъй на...!!! А България и българите имаме сега по вече от всякога нужда от кураж ,самоуважение и национална гордост...така че ако, нямаш нещо подобно да кажеш ,то по -добре си замълчи, такива с твойте мисли с лопата да ги ринеш в БГ !!! За да ни уважават другите първо ние трябва да се уважаваме и това "българска му работа..." само ние го казваме няма никога да чуеш от Сърбин "абе сръбска ни работа... или английска , френска и т.н." те дори и с войните и с проблемите си пак са пред нас защото си имат национална гордост.... ?!?!?
    ТАКА, ЧЕ СТИГА ВЕЧЕ ОТ САМОУНИЖЕНИЕ ! другите не са по- добри нито по-ъмни от нас !
  • 47 The Bear

    2 2 Отговор
    Госпожо или господине, не мога да се въздържа да не направя кратък коментар. Изчетох темата и всички коментари по нея. Не мога да изразя кратко мнение точно по темата, но в коментарите прави впечатление контраста между интелекта на хората. Според мен макар и анонимно, правите голяма грешка да спорите с тези "Йордан Славов" и "Жавер" - много са Ви над нивото, категорично се вижда само от бегъл прочит. Не се излагайте да опонирате повече - казвам Ви го като гост, който отдавна се е дерегистрирал... Давам съвет на Вас, защото може би има искрица надежда да си поотворите очите за света и да спрете да приказвате, а да слушате и да гледате.
    А на вас господа "Йордан Славов" и "Жавер" бих Ви казал следното - от 44 коментара, единствените едновременно логични и добре построени граматически коментари са Вашите. Смея да си мисля, че преди време и аз бях един от пишещите такива, но с времето се чувствах все по-самотен и отритнат. Желая Ви здраве и спокойствие, и много поздрави от Бургас!

    Коментиран от #48

  • 48 Йордан Славов

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "The Bear":

    Благодаря за оценката, но не трябва да отстъпваме пред глупостта, неграмотността, невежеството и пагубното анархистично въздействие на глупците!!! Важна е истината и обективността, а не омразата и хейтърството!!!
  • 49 титов

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "кмета":

    Ееее, ето в последният си коментар е отговорът, ....причината за която навремето са те обискирали....сега разбра ли ? Поговорката казва "истината (..причината !) винаги излиза наяве. :)
  • 50 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    2 1 Отговор
    Да им намалят заплатите на полицаите, за зле свършена работа не се полага заплащане.
  • 51 Цветков

    1 1 Отговор
    Йордане,говориш за хейтъри,а ти не спря да бълваш някакви хвалипръцкофски блудкави"възвишени"коментари!Не знам колко диванни командоси има тук,но определено ти си един от тези които много знаят на теория ,а на практика като ги пуснеш в реалността ги боли главичката!Теб колко пъти са те арестували в "бяла държава" и колко пъти са ти проверявали документите в "бяла държава"??
    В случая който се коментира няма значение дали е виновно или не момичето,а начина по който ,ченгетата са се отнесли с човек на когото правят просто рутинна проверка!Има си начини ако бяхме "бяла държава",а не да се гаврят насред улицата и да и бъркат по дупките и да се хилят!То е ясно,че в Симеоново кандидатстват една камара ама поне малко кулура да има бе!Да гледат поне Екшън филми от "БЕЛА ДЪРЖАВА",може да им дойде акъла!
    Благодаря за вниманието!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове