22 Октомври, 2014 16:52 5 734 21

Обезчестената България

  • борислава латинова-
  • студентка-
  • проверява-
  • обезчестената-
  • българия
Обезчестената България - 1
Борислава Латинова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Статията е публикувана първоначално в Поглед Инфо
 

Честта на едно момиче беше поругана публично от третополова полицайка, приела твърде присърце евроатлантическите ценности за свободна изява на латентните и подсъзнателни сексуални импулси. Цялата полицейска институция скочи в нейна защита, за да не бъде нарушен имиджът й на закрилник, който ни пази от несправедливости и от посегателства върху личността и достойнството ни. Никой не повярва на сълзите на момичето и всички предварителни изявления от страна на МВР бяха в посока, че това не се е случило. И въпреки че по закон детекторът на лъжата не е доказателство в хода на разследванията, веднага беше рекламирана насрочената процедура за поставяне на полицайката на стола на истината, което, разбира се, ще докаже нейната невинност. Детекторът ще потвърди, че момичето си е измислило публичния срам, на който е било подложено, а психолозите ще се изкажат, че става въпрос за психическо разстройство, което е подтикнало девойката и нейния баща да обикалят телевизиите и да плачат в ефир, а току виж им спретнат набързо и един инцест в духа на евроатлантическите ценности.

Върхът на цинизма обаче бяха твърденията на някакъв голям „специалист“ от МВР в сутрешния блок на Нова телевизия, че щом няма качени снимки на момичето в социалните мрежи от момента на разсъблечения уличен обиск, то значи такъв не е имало. И това беше повторено и потретено с абсолютната убеденост, че отсъствието на публикувани във фейсбук снимки от случайни минувачи, заснели мръсната ръка на полицайката под бельото на девойката, е най-убедителното доказателство за липсата на каквото и да е престъпление от страна на органите на реда и на нахаканата полицайка, изживяла се едновременно като участник в оригинално порно и гинеколог за спешни случаи.

Нали разбирате какво се внушава?

Ако някой се изгаври публично с вас и никой не качи снимки от гаврата в интернет, то вашите твърдения увисват във въздуха без доказателства.

Ето това са новите висоти в работата в родната полиция, която ни пази.

Нито думичка, че момичето може и да казва истината.

Публиката вече е облъчена и подготвена в нужната посока, медиите услужливо са се погрижили да й бъде внушено това, което трябва да й бъде внушено, и така кучетата си лаят, а керванът си върви. Момичето колкото и да ридае, не може да убеди родната полиция в своята истина – докато съвестен гражданин, заснел публичното унижение на девойката, не качи снимки от инцидента в интернет.
Това не е просто липса на професионално отношение към случая. Това е абсурден цинизъм, показващ за пореден път, че системата у нас не само не работи, а е минала във фазата на своята пълна морална деградация и несъстоятелност.

Но всъщност какво значение има обезчестяването на някаква девойка, когато цяла една държава е останала без чест и достойнство?! И въобще – какви са тези понятия, които само смущават процеса на целенасочената и пълна дебилизация на обществото и на обезличаването на неговите етични норми?

Защото когато дори мъжете в една държава са обезчестили самите себе си, ампутирайки изконната си воля за справедлив и достоен живот, какво значение има честта на една разплакана девойка, което си е просто в реда на нещата.

И какво значение има личната и сълзлива драма на едно момиче, когато цяла една България е обезчестена от собствения си примирен, предаден и предал се народ.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Да.Това не е ВИПБрадър.Там "кучките" има кой да ги снима и да ни ги показва.
  • 2 Бате Ицо

    1 1 Отговор
    Изобщо не съм съгласен с публикацията и я намирам за силно тенденциозна. Първо - полицаите едва ли си харесват току така някого, когото да спрат и "да му бъркат в гащите"... Те просто работят по подаден сигнал. Второ - съвсем ясно е за какво е била обискирана въпросната госпожица - съмнение за разпространение/дистрибуция на наркотици. Извинете, но едва ли ще си ги сложи на челото. По-скоро някъде по отдолу... ако ме разбирате... И какво - ако тя има наглостта да ги крие "там", никой, дори и полицай ОТ СЪЩИЯ ПОЛ не може да я провери!? И трето - хайде стига вече и после не се сърдете, че полицаите не си гледали работата! Когато я гледат, както абсолютно е в този случай, пак ги изкарват виновни!

    Коментиран от #11

  • 3 готин

    0 0 Отговор
    има си районно, прокурор и доктор...
  • 4 diki

    0 0 Отговор
    Интересно какво общо имат тук евроатлантическите "ценности" - цитирани от авторката? Вероятно е скрит симпатизант на балканските или евразийските ценности , без да ги познава дори и бегло - иначе щеше да знае че обиска за наркотици нямаше да се ограничи с ' .... с пръст". И още по вероятно е от малката но креслива групичка , която се мъчи да убеди всички , че мястото на България не е в Европа ! Иначе самата статия - синът ми на 10г сигурно ще напише нещо по смислено и разбираемо !
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Първо, личен обиск може да се направи само на джобове, не може да се бърка под панлатон/гащи или да се съблича риза. Второ, обискът е позволен само при следните случаи:

    когато съм задържан и за мен има данни, че съм извършил престъпление;
    когато има данни за мен, че нося опасни или забранени за притежаване предмети;
    когато се намирам на място, където е извършено престъпление или нарушение на обществения ред и има достатъчно данни, че нося в себе си вещи, които са свързани с извършеното престъплението или нарушението;
    когато има подаден сигнал за мен в Шенгенската информационна система (ШИС) за извършване на специфичен контрол. Това е информационна система, използвана в много европейски държави за предоставяне на информация за хора и предмети.Информацията може да се отнася за изгубени вещи или изчезнали лица, за които има заповед за арест.

    Коментиран от #10

  • 6 Българин

    0 0 Отговор
    Напълно съм съгласен с Бате Ицо. Прочетох само първите дав реда за да разбера, че е адски тенденциозна от поредната платена статия на "безпристрастните" СМИ.
    Не знам защо мен никога не са ме обискирали. Ако все пак полицайката е хубава нямам нищо против, ако е по-нежна.
    Нормално е така да скача, след като идгори един полицай другите ще се замислят дали да си слагат "главата в торбата". Ако сега тя спечели това ще даде повечко спокойствие и сигурност на разните дилърчета, защото ще си иман нещо на ум.
    Няма лошо баща и да е ядосан. Той и е баща, нормално е да вярва на детето. Как обаче "детето" ще докаже, че наистина това е станало? Защо полицайката трябва да застане на детектора на лъжата(нали човек е невинен до доказване на противното), трябва тази руса симпатяга да бъде на детектор на лъжата поставена за да докаже тезата си.

    Коментиран от #13

  • 7 Българин

    0 0 Отговор
    Напълно съм съгласен с Бате Ицо. Прочетох само първите два реда за да разбера, че е адски тенденциозна от поредната платена статия на "безпристрастните" СМИ.
    Не знам защо мен никога не са ме обискирали. Ако все пак полицайката е хубава нямам нищо против, ако е по-нежна.
    Нормално е така да скача, след като изгори един невинен полицай другите ще се замислят дали да си слагат "главата в торбата" при следваща такава акция в опит да доставят поне малко спокойствие на нормалната част на населението поне за 24 или 72 часа. Ако сега тя спечели това ще даде повечко спокойствие, сигурност, свобода, чувство на безнаказаност и недосегаемост на разните дилърчета, защото следващият път полицаите ще си имат нещо на ум.
    Няма лошо баща и да е ядосан. Той и е баща, нормално е да вярва на детето си. Как обаче "детето" ще докаже, че наистина това е станало? Защо полицайката трябва да застане на детектора на лъжата(нали човек е невинен до доказване на противното)? Трябва тази руса симпатяга да бъде на детектор на лъжата поставена за да докаже тезата си.
  • 8 некой си

    0 0 Отговор
    Я да и пуснат един тест за наркотици.
  • 9 ценител

    0 0 Отговор
    девойчето може да е било насмъркано и да е фантазирало некой да го обискира да види да не си е скрило нещо за по-после
  • 10 Toko

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Личен обиск можел да се направи само на джобовете?!-я върви се гръмни с тея глупости някъде!Ако има прикрепен към кракът си нож,кво правим тогава-ако беше ченге,досега да си мъртво ченге!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 11 РОСЕН ВЕЛИНОВ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бате Ицо":

    Нали се сещаш, че този обиск е трябвало да се осъществи в полицейското управление и то в присъствието на още една жена полицай. Дайте да не се изхождаме по теми, по които познанията ни са само от обща култура!
  • 12 праведен

    0 0 Отговор
    Има едно основно правило в наказателното право при събиране на доказателства - свидетелски показания. Видяхме, че е имало такива от момчетата, които са били с нея. Сега е ред, следствените органи да намерят случайни и безпристрастни минувачи в онази нощ, за да се види дали наистина е имал полицейски произвол. Също така трябва да се види дали има наличен протокол от претърсване, ако няма защо са били задържани лицата. Все пак трябва да има документи, от които да става видно. Иначе сме свидетели на полицейска немърливост или прикриване на неправомерни действия.
  • 13 гост 1

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Ами прочети цялата статия, защото половинчато прочетена после се пишат и половинчати глупости ! Тече в момента разследване да се изясни какво се е случило в действителност...кой крив и кой прав така, че всяко написано тука мнение си е чисто.....по лично настроение ! Нииищоооо... другоооо освен дрън-дрън !
  • 14 тт

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Toko":

    Ся ,незнам по крими филмите как е....ти ги гледаш явно ,но за тези неща има наредби и закони и полицейските служители ги изучават и знаят ! Така че,за един задълбочен интимен (...а не рутинен !) преглед задължително се прави в медицинско заведение от медик специалист и т.н. Дори жена полицай няма право на такъв преглед ,а само външен обиск с опипване на тялото, талия, мишници, глезени и т.н. !
    Тъй че,.....спрете бееее... , спрете беее ....бетер бабичките на женският пазар сте !!!
  • 15 95ьщ

    0 0 Отговор
    ами ако си е навряла хероина във влагалището,тт...
  • 16 потресена

    0 0 Отговор
    При такова съмнение това се проверява от ЛЕКАР и НЕ НА УЛИЦАТА !!!!!!!
  • 17 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Пълни глупости от страна "потърпевшата".......
  • 18 Пострадал

    0 0 Отговор
    С Групировката МВР ПО ПОЛЕКА . Прекалено са силни , че да ги уличаваме в каквото и да е реално престъпление .
  • 19 ДЕЛЯН

    0 0 Отговор
    товоа момиче лъже и то много!!!!!!!!!!! ПОДОБРЕ ТАКИВА КАТО НЕЯ ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, къкво прави с наркомани в колата нали иска дасе искара морална ДА АМА НЕЕЕЕЕЕЕ,
  • 20 Гост

    0 0 Отговор
    Авторката, сега ще се извиниш ли за помията която написа след като стана ясно, че тази наркоманка лъже???
    веднага окачвате някой на бесилката без да си мръднете пръста да проверите истината. Станахте и съд ли? вие съсипвате България като толерирате беззаконието, долните страсти, омразата и мерзостта!!!
    Дано скоро пак се появят истински журналисти като Тома Томов, Дмитрий Иванов, Кеворк Кеворкян, Иван Гарелов...!!!
  • 21 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Това ,че се е намирала в кола пълна с престъпници в 3 часа посред нощ ,говори само за себе си