Last news in Fakti

18 Октомври, 2014 21:31 6 468 7

Студентка ще съди полицията заради унизително претърсване

  • полиция-
  • студентка-
  • борислава латинова

20-годишна студентка се оплака пред "Нова телевизия", че е била подложена на унизителна полицейска проверка в центъра на София, при която полицайка я претърсила по унизителен начин. Тя и баща й се заканиха да съдят полицията.

 Инцидентът станал в четвъртък вечерта на столичния булевард "Свети Наум", когато колата, в която момичето пътувало с четири момчета, била спряно за проверка при заградителните действия за убийството на компютърния специалист в София. Борислава Латинова разказа пред камерата сак служителката я извадила от колата и я държала гола, с вдигната над главата блуза продължително насред булеварда в присъствието на другите полицаи.

На молбите й да бъде заведена в районното, ако се налага претърсване, полицайката й отговорила, че е неприлично да не носи сутиен. Минаващи хора се смеели на Борислава и я снимали с телефоните си. Освен това полицайката бръкнала в бельото на студентката, разказа баща й. Впоследствие групата била заведена в ІV районно, където двама от младежите били задържани за по-дълго време.

Не мога да се прибера вкъщи от срам. Не мога да погледна родителите си в очите. Обаждат ми се хора, които са ме снимали гола на Семинарията, да ми искат пари. Това сподели пред Нова телевизия студентката Борислава Латинова.

Когато баща й Христо Латинов, бивш шеф на имотите на Софийската митрополия и експерт в КТ „Подкрепа", научил за случилото, отишъл в районното и поискал да разбере името на полицайката, но напразно.
Студентката и баща й обясниха, че не им е било позволено да подадат жалба в районната прокуратура до 17 ч. работно време в петък. Не са успели и днес, защото е почивен ден. Те ще направят това чак в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ДАНО
  • 5 stefaniza

    0 0 Отговор
    ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ. ТОВА СА ХУЛИГАНИТЕ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 123

    0 0 Отговор
    POLICAIKATA DA IA O0SADI TAZI MNALKA KIFLA I KIFLITE DA SE NAU4AQT NA RED I DISCIPLINA.KAKVO KATO SA POLICAI I TE IMAT PRAVA I TE IMAT ADVOKATI.MALKITE KIFLI HODIAT KATO FOLK PEVICI S PARITE NA RODITELITE IM IZKARANI IZVAN BG I SE MISLIAT ZA GOLIAQMA RABOTA.DA SI OTVORIAT USTATA I BIAGAI NASTRANI.TAKA E TOVA E SAMATA ISTINA