Last news in Fakti

29 Март, 2015 11:45 20 713 57

Ограничават скоростта по АМ "Тракия" и "Хемус" от 1 април

  • ограничават-
  • скоростта-
  • движение-
  • ам "тракия"-
  • "хемус"-
  • 1 април

В някои участъци тя ще е до 90 км/ч

От 1 април т. г. скоростта на движение по определени участъци от автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ се ограничава до 90 км/ч, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността на движение по старите отсечки от автомагистралите, които поради недостатъчния финансов ресурс не са основно ремонтирани от построяването им и настилките са силно амортизирани.

Ограничението ще бъде въведено за следните участъци:
• на АМ „Тракия“ от км 63+000 до км 90+197 и от км 119+760 до км 133+112 - на територията на област Пазарджик и Пловдив;
• на АМ „Хемус“ от км 349+820 до км 369+320 /дясно платно/ и от км 349+820 до км 376+119 /ляво платно/ - на територията на област Шумен и Варна.

В тези отсечки ще бъде поставена вертикална сигнализация, ограничаваща скоростта на движение - В26 „Забранено е движението със скорост по-висока от посочената“, а именно не повече от 90 км/ч. Знаците за ограничение на скоростта ще бъдат монтирани след всеки пътен възел, както и на самия участък.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ до 13 ч. всеки ден служителите от районните пътни служби ще извършват оглед на всички автомагистрални пътища и при констатиране на нарушаване на асфалтовата настилка ще изискват от пътноподдържащата фирма да предприеме незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени в същия ден, ако метеорологичните условия го позволяват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофьорът

    5 1 Отговор
    Май ще се връщаме в средата на 20 ти век когато карахме соц.автомобилите.Спомням си при 80-90 ладичката ми щеше да пръсне от обороти.Ами да ни върнат и цените на горивата от това време и с удоволствие ще карам по "магистралата" с 80-90 км. Ставаме за смях пред чужденците които очакваме за летния сезон.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 любител

    4 0 Отговор
    Вместо да слагат знаци, да вземат да оправят магистралата, достачно заем взехме..
  • 3 Westa

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    Какво не доволствате, в Англия ограничението на скороста е 70 мили = 112 км/ч при наличието на хубава настилка и четири лентови магистрали
  • 4 гост 1

    3 0 Отговор
    Просто не е истина ,колко сме умни.Германците имат да се учат ехееее.........Аз се чудя що ни целуват толкова в Брюксел.
  • 5 Гост

    4 0 Отговор
    Аз съм един от обикновените хора на България, който ще връща парите вети на заем от ЕС за построяване на магистралите в България и отговорните лица трябва да се вслушат в думите на тези които плащат масрафа включително и откраднатите пари при строежа. Не да намаляват скоростите на 70км/ч, а да строят качествено и където не е да се ремонтират пътищата. В цял свят е който дава парите да поръчва музиката. Или ние сме от друг свят. Адски смешно е вместо да се ремонтира да се ограничава. Който го е измислил като му се развали нещо по автомобила, не го ли ремонтира или купува нова кола. Може да е така разбира се с откраднатите от хората пари.
  • 6 Bоко Боко

    3 1 Отговор
    Ми парите от заемите къде са ми винетките маи пак някои стана милионер за кратко време

    Коментиран от #26

  • 7 187

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    Извинявай, но ладичката ти явно е имала някакъв проблем или си я карал максимум на 2-ра. Чужденците какво мислят за нас - не ми пука особено много.

    По - ме притеснява това че "магистралите" ни се разпадат, че по пътищата може да се пребиеш по - всяко време, със всякаква скорост, защото някой не си е свършил работата. Най - вече ме притеснява това, че си плащаме като попове един път винетка, един път данък + държавата, би трябвало да ползва пари от Европа... А резултата е същия или по - лош...

    И не са само магистралите и пътищата - София е Бейрут от около месец - два. Даже и не разбрах къде успях да ковна картера, 80 кинта ремонт.

    Иначе съм от Видин, да не разказвам по пътя натам и особено в града каква красота е...
  • 8 333

    3 0 Отговор
    Ами аз от край време повече от 110 по километраж не вдигам.
    Причината е в качеството на "магистралата", която със състоянието си ме натоварва вместо да ме отпусне. А и разхода си пада много прилично. Просто си спазвам постоянно темпо и се пътува доста бързо.
    Иначе, идеята е смешна и като нямат пари за магистрали то да ги сменим на първокласни пътища и то ограничението само ще си дойде.
  • 9 Иван Господинов

    4 0 Отговор
    Първо трябва да им се махне статута на магистрали. Особено на това недоразумение между Шумен и Варна. Има дупки с по над 20см дълбочина които постоянно разбиват коли и отнемат живот. Пресен пример с момичето в кома което въртят по новините. Магистрала е нещо защитени и направено за високоскоростно каране а не просто един осеян с дупки път който е малко по-широк. Това парче път не притежава нито една характеристика на магистрала
  • 10 Петров

    3 1 Отговор
    това го няма никаде в света

    Коментиран от #13

  • 11 Миро

    4 0 Отговор
    Аз не знам как да спазвам закона за движение по пътищата, след като няма пътища?
  • 12 краси

    2 0 Отговор
    Глупости!!!!!
  • 13 Graf Von Popoff

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Петров":

    koe?
  • 14 onq s konq

    2 0 Отговор
    Йессс...Човек ограничен,наполовина спасен:)
  • 15 Бойко

    6 0 Отговор
    Някой от Вас кара ли по магистрали?...то 99% от пътя е като след 2-та световна война, плащаме на помийните ями в народното събрания за коли през 2 години и те да видят какво Мерцедес за без пари и да го строшат за 2 години и после да го продадат като амортизирана техника на някой роднина който ще го купи за 2000 лв. защото все пак са минали 2 години по нашите пътища. А ние нашите коли на по над 15 години да се чудим как да събираме пари за части защото да правиш предница като караш в България е към по 2 пъти в годината. Сега искат и магистралите платени да направят за да може Пловдив София да се плаща по 20-30лв. да караш с 90 км. по дупки и да дадеш 80-100лв. гориво та някъде към 150-160лв. при заплата 150-300 евро е екскурзията по"високоскоростен път" и се завръщаш с леееко прединфарктно състояние, от 1000 малоумници които не че не виждат колона в 2-те бързи ленти и минават за по пряко през по-бавната лента- аварийната, защото ограничението е 120-140-сега и 90.... по опасните нали участъци не че по второстепенния път който е бомбандиран не карат със същата скорост ма иначе ние имаме закони полицията вече е роботизирана то са камери микрофони направо сме прескочили един век напред. Знам че някой от четящите хора тука са едни от тези които карат без да ги интересува кой е в отсрещната кола и си мислят че като имат 200-600 к.с. под капака всички са им длъжни да им правят път и че са мнооого важни хорица купили си коли с откраднатите от дядо и тате парички, на тях мога да им кажа да вървят на майната си и да се огледат че при 180-220 км/ч. една лека неравност или локвичка на пътя може да ги прати на таван в полето и точно в момента в който се доказват на човека който изпреварват да помислят дали той ще спре ако се метнат на таван или ще ги подмине с усмивка доволен че един луд си е намерил майстора.

    Коментиран от #25

  • 16 ШОФЬОР

    3 1 Отговор
    БОЙКО,БОЙКО...
  • 17 Пенко Боеков

    0 0 Отговор
    A кога милите служители на АПИ ще обявят,че поради некадърност да се справят със задълженията си са готови да си подадат оставката или да отменят пътния данък наречен незнайно защо винетка,може би поради вината на шофьорите имащи неблагоразумието да седнат в автомобил и да се възползват от широко рекламираните магистрали на Бойко?
  • 18 БРО

    1 0 Отговор
    Блазе им на катаджиите в този район.
  • 19 ааа

    1 0 Отговор
    Безопасност в България:
    1. Светене в очите с фарове.
    2. Ограничаване скоростта по магистралата.
    3. Спиране на движението по магистралите от следващата година ... :)
    Да живее умът в България и якия гръб на данъкоплатеца.
  • 20 mediator37

    1 0 Отговор
    По-голям идиотизъм не бяха съчинявали- магистрала с 90 км/ч
  • 21 Иво

    4 0 Отговор
    Истината е че трябва основен ремонт да целия стар участък на автомагистрала Тракия. За какво даваме пари за винетки. На някои места имам чувството че ще си ударя главата в тавана. На черни пътища съм карал където по малко друса.
  • 22 бугарин

    2 0 Отговор
    ? дали не се намираме в българия щеше да е смешно ама то е направо трагедия.........да очакваме следващата простотия.
  • 23 onq s konq

    0 1 Отговор
    Нещата на пътя са същите както при эдравеопаэването-"основен пакет" эа бедни и всички екстри като си плащаш.Ограниченията на скоростта са "основния пакет" и на водача се гарантира НЕглобяването му от КАТ.Искаш да летиш с 200+ - плащаш си и караш както си го можеш!Лично мен иэобщо не ме бърка дали ще си платя на камерата или на ченгето,след като съм могъл да си купя яка бегачка:)
  • 24 Мм

    3 0 Отговор
    Бравос, нови хранилки за ченгетата , бравос ! И както пуснаха отново камерите , ейййй пълно щастие за пазителите на закона и радетели за справедливост :) . Ей сега вече наистина спряха Войната по пътищата!
    Ама нека се замислим , защо не сложат 60 км/ ч на целите т.нар. магистрали? Тогава никой няма да катастрофира въобще ! Или по добра 40 , тогава всички ще спим спокойни. Абе всъщност Сталин го е казал : Има път има проблем , няма път - няма проблем ! Предлагам да закрием цялата пътна мрежа... и градския транспорт...и влаковете, че и те са доста рискови... Ами колелетата - то там едни маниаци има ! По добре и тях да ги забраним! И ще ходим пеша , ама няма да тичаме , щото е опасно. Е, така всичко ще е наред. Само няма от къде глоби да се събират... Но тежко му на този , който ходи с летни вместо с зимни маратонки ! Глоба и труд до побъркване - да види как се прави гавра с държавата !
  • 25 Нама

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бойко":

    Това е най-дългото изречение в света !
  • 26 BENZ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Bоко Боко":

    pitai stanishev parvo

    Коментиран от #51

  • 27 Алфата

    0 0 Отговор
    Йес... И мобилните камерки щракат ли щракат! Не само, че
    ремонт няма да видим, но и ще "субсидираме" допълнително бюджета. Така де и лятото трябват приходи!
  • 28 gogo

    0 0 Отговор
    prosti bulgare sme izatova shte si pravqt s naze maitap
  • 29 alka

    0 0 Отговор
    to na taq magistrala trqq si lud da karash s poveche
  • 30 boko tikvata

    0 1 Отговор
    zashto nikoi ne obrashta vnimanie, che i novite otcechki ot magistralata sa veche razbiti vsichki patishta v bg se praviat nekadarno i bezkonntrolno.Imam poznat koito raboti v patnostroitelna firma i mi spodeli che vsicki komponenti za sastaviane na asvalta se slagat polovinata na polovinata tova vaji i za osnovata na patishtata otdelno i za shirochinata pestiat .Fakticheski tova sa kradeni pari ot nashite djobove a nie malchim i traem a te stavat milioneri.Koito moje da otide v Romania da vidi kak se praviat magistrali s tri platna v posoka i golemi osveteni parkingi sas miasto za otdih,bez da ti treperi kolata kato karash po tiah za razlika ot nashite

    Коментиран от #31

  • 31 Кирил и Методий

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "boko tikvata":

    На кирилица, моля!!! #28:#29:#30
  • 32 Edin Bulgarin

    0 0 Отговор
    Да браво а политиците или пионките на цру с еврейско потекло им пожелавам бавна смърт
  • 33 хрущял

    0 0 Отговор
    Че то тогава магистрала ли ще е - що не сложат едно ограничение 50км/ч като в населено място - АПИ да си оправят пътищата, а не да се чудят само как да лапат парите от данъците и винетките!
  • 34 Zax

    0 0 Отговор
    За какво са ни тези магистрали ? Я направо да ги закрият и разорат. Тъкмо вече са почнали на казаните километри. Ама скоро и тол такси ще им слагат...
  • 35 onq s konq

    0 1 Отговор
    Абе тия магистрали вместо да ги оправят...що не ни дадат направо парите да си ги харчим?А сега ръцете горе и да викнем дружно-НИЕ-НЕ -ЯДЕМ-АСФАЛТ!...Не ви чувам румпенииии...:)
  • 36 Bulgaria

    0 0 Отговор
    недостатъчния финансов ресурс------и къде отиват всички пари от винетки и данъците
  • 37 гошо прупрунков

    1 0 Отговор
    да ги измитаме тия ,че да няма как да похарчат парите дето си гласуваха
  • 38 Plovdiv

    1 0 Отговор
    На "ГРОБ" май не им се печелят изборите наесен... Твърде много управленски безумия започнаха да им се водят на сметката, почти както при Олигарски... Че и него удариха в земята.
  • 39 бд

    0 0 Отговор
    Кратуни и масури има в АПИ.И с 90 и със 160 км/ч винаги си чупим колите.
  • 40 На Боко етърва му

    1 0 Отговор
    Ми то от дивотиите на боко стана така.!
    Няма и един метър от новата магистрала който да не е като кадайф?
  • 41 Кадилак Елдорадо

    2 0 Отговор
    Като ще се движим с 90км/час за чих ни е магистрала?
  • 42 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Е това и в Зимбабве го няма !!! А Боко дето обича да яде и чете за ташунко сапа ще спазва ли ограничението???На маймуни ни направихте ей!!!!Рискувате вече!!!!
  • 43 Мерцедес

    0 1 Отговор
    Като четеш мненията си даваш сметка колко е прав българина като цяло. Но всяка служба, ведомство, агенция, министерство итн. си имат планове и цели за постигане и те почти винаги са в ущърб на народа-данъкоплатец и избирател. Бюрократите и техните началници си гледат, грубо казано, тяхната "хранилка". Те трябва да отчетат дейност, заплати, премии, семинари, командировки и въобще да гарантират съществуването си. Недейте да мислите, че те не знаят болките на водачите и пътниците - знаят ги и то много добре. Те също ги изпитват като карат по тези пътища и това е лошото, че знаят нещата в детайли и ни цакат с махленски хитрини и тарикатлъци. Някой да посочи от 1960г. насам едно добро решение да е приложено по отношение на пътищата и движението и то в полза на пътуващите. Тормоз, тормоз, тормоз и глоби. Като гърмяни зайци се оглеждаме непрекъснато, то табели, то отклонения и кафани и бензиностанции и все ограничения 50-60км. А.. само едно хубаво направиха за 55 години - спряха движението на тежкотоварни камиони в празнични дни.
    Ама ние сме си за токоване. 50% от избирателите сме шофьори - не се ли събразяват с нас им режем квитанцията на изборите. Дано да го запомним.
  • 44 един

    0 1 Отговор
    Дано поне катастрофите намалеят от тези ограничения, че като гледам мненията по долу полужението е критично.
  • 45 банана

    0 0 Отговор
    пак хранилки за фуражките .....
  • 46 асдфгххх

    0 0 Отговор
    Да оправят пътя вместо да слагат ограничения.
  • 47 2dw

    0 0 Отговор
    Предлагам ограничението в повечето участъци да е 45 км/ч, с опция и за 30 км/ч .
    При тая скорост лесно ще се оглеждат магистралните труженички, при по-ниска скорост им вероятност от прихващане на нежелани болести.
  • 48 Недоволен

    0 0 Отговор
    Това мързеливо и крадливо племе , вместо да ремонтира участъците , му е по-лесно да слага ограничителни знаци през 10 метра . Умишлено не инвестират парите от винетките , за да се появи след време "СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОР"/ пак някой нашенски цървул с куха офшорна структура / , който ще заграби строените от три български поколения магистрали . Тогава ще се почувстваме истински европейци - като ни въведат ТОЛ такси , да си плащаме , пътуваме по НАШИТЕ си пътища . Явно това трябва на стадото - бой , стригане и насъскване на помиярите към тях . Още ли се чудиме защо децата ни си купуват еднопосочни билети за "белите държави"? Една изостанала преди Румъния вече е години пред нас . ПРОСТ НАРОД – СЛАБА ДЪРЖАВА .
  • 49 Недоволен

    1 0 Отговор
    -Ало , АПИ лие ? -Не ,тук е Министерски съвет . -И на Вас да Ви ... майката .
  • 50 Недоволен

    0 0 Отговор
    Как са решили корупцията по света: http://news.ibox.bg/news/id_1841022296........................................................................................................................................................http://www.mediapool.bg/vissh-kitaiski-rakovoditel-e-osaden-na-dozhivoten-zatvor-za-koruptsiya-news172717.html...............................................................................................................................................................................................http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1684767...............................................................................................................................................................................................http://www.investor.bg/sviat/6/a/quotuslovnaquot-smyrt-za-kitaiski-petrolen-oligarh-zaradi-korupciia-83784/
  • 51 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "BENZ":

    Тоз пък, като чуе боко и ваднага да захапе Станишев. И двамата са далавераджий бе, само че твоя любимец е по-тъп и по-алчен
  • 52 Ядосан

    2 0 Отговор
    На тия от АПИ все не им стигат парите, само се чудя за пътищата ли не им стигат или за оборотните мастии, с които мачкат хотелските чаршафи.. В тази страна има поне 5 000 000 и поне 80 % от тях (4 000 000) си плащат годишните минетки, моля да ме извините - винетки.. което прави 252 000 000 сигурни пари, да не говорим за чуждестранните шофьори, които плащат и за нашенските любители на седмичните и месечните винетки .. и на сладурите от АПИ отново не им достига... Прост пример, 2 дни преди Нова година пътувах, по Е83 посока Бяла и Русе и на 15 километра преди Бяла на излизане от десен завой извадих чист късмет че в насрещното нямаше коли и успях да реагирам да обиколя огромна дупка, на 20ти март обаче нямах късмета другото платно да е празно и в тази дупка оставих чисто нова зимна гума, оргинална джанта и окачване на половин година, произведено от водеща марка, на доста приличен автомобил. Докато чаках господата от МВР да дойдат да ми напишат протокол (час и половина) в тази дупка скочиха още 3 коли, разбрах, че след като съм си тръгнал е имало още, а 2 седмици по-рано мой приятел е оставил 2 гуми и 2 джанти на същото място, на другия ден гумаджията му е казъл, че е 5тия човек за деня със скъсани гуми и окривени джанти от това място.. Полицаите, които пристигнаха за да пишат протоколи, казаха, че са я подали като информация към АПИ, а те на свои ред се извинили със студеното време и "безпаричието" в което са изпаднали, а сега ще слагат и ограничения... естествено пътните знаци струват по-малко от асвалтовата настилка и в този ред на мисли и служителите на реда ще могат да направят повече снимки - чудесни приходи за съмнителните костюмарчета от всички правителствени организации ..
  • 53 Все тая

    2 0 Отговор
    Ако съм защитник на АПИ, ще кажа, че в четири пъти по-малка Словения месечните винетки са шест пъти по-скъпи. Това за тези, дето мислят, че плащат много. Знам обаче, че десет пъти по-скъпо да плащаме, просто ще има по-голяма далавера. Ефект... незнаен.
  • 54 Дядо Поп

    1 0 Отговор
    Защо строят нови магистрали,като не могат да поддържат
    старите.Най-големите обири по света са,като детско
    плюване в сравнение с тукашното гепене.Та ще
    очакваме хубави пътища.
  • 55 зъз за зъб

    0 0 Отговор
    Лазаров и СИЕ такова лапане правят, където никъде в света го няма ама никъде, то не е пътен данък, то се на винетки, то от ТИР-овете турските чували с пари взимат, и накрая няма даже за подръжка, ясна е работата! В една Румъния вече са поне 30 год пред нас, ако коментираме пътищата. Та в този ред на мисли мога да им пожелая само едно нещо, всичко което са си взели да го оставят за свещи! Както хоря се убиват по-лошите пътища, така и те да ги дават за свещи!
  • 56

    0 0 Отговор
    Какво може да се очаква от държава в която месечната издръжка на бежанец е 1100лева, на затворник 1300лева, на куче в приют 330лева, а минималната пенсия 150лева, минимална заплата 360лева, е нема такава държава, и за капак сме членове на ЕС.......
  • 57 Мартин Тодоров

    0 0 Отговор
    Вместо да намалявате скоростта оправете пътищата - и не само магистралите!!! Движението по източната дъга на околовръстното на София ми струваше 480 лв. за ремонт на ходовата част на колата!!! Защо плащаме данъци и винетки??? Къде отиват парите ни??? Кой носи отговорност, когато някой пострада заради лошо поддържани пътища???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове