Last news in Fakti

26 Април, 2015 14:07 938 2

БСП предлага прогресивно данъчно облагане

  • бсп-
  • прогресивно-
  • облагане-
  • данъци

Партията ще издига кандидати с авторитет и влияние, които да спечелят доверието на хората

БСП предлага прогресивно данъчно облагане - 1
Снимка: БТА

„За нас водещо ще бъде предложението за промяна в данъчната система и ще предложим вариант на законопроекта за преминаване  от пропорционално към прогресивно облагане. Заедно с това ще подновим предложението да могат в рамките на тази година хората, които получават доходи в размера на минималната заплата, да възстановяват данъка и да добавят към своите средства още един хляб, образно казано“. Това посочи зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов пред БНР като част от приоритетите на партията през новия парламентарен сезон. Той допълни, че ще бъдат продължени и усилията за защита на интереса на българските производители срещу злоупотребите и натиска, на който са поставени от някои търговски вериги. „Особено внимание обръщаме и на промените, които се обсъждат в образованието“, каза още той.

По повод предстоящия КСНС при президента Стоилов е на мнение, че основната цел е да се постави темата за превъоръжаване на армията и за 5 млрд. лв., които в следващите години да бъдат отделени. „А може би и сега разбираме къде са част от тези милиарди, гласувани от външния дълг, които ние категорично оспорихме“, коментира той. „При решаването на въпросите на сигурността и превъоръжението ние трябва да се обърнем към партньори в НАТО, към други страни и да кажем, че тези, които са готови да отделят най-много средства за развитие на българската икономиката, ще бъдат възприемани като приоритетни потенциални партньори и в разговорите за закупуване на въоръжение, а не да правим поредните сделки за ново старо оръжие и да губим икономически и социални перспективи“, посочи народният представител.

БСП ще издига кандидати с авторитет и влияние, които да спечелят доверието на хората

„БСП е първата партия, която по същество обяви своята политика чрез стандартите за лява политика в местната власт и на тази основа ние ще представим и нашата национална предизборна платформа“, каза Стоилов. Той обясни, че отделните кандидати и организации ще имат възможност да я конкретизират, развият и да съобразят ангажиментите си с очакванията на хората, към които се обръщат за подкрепа. По неговите думи навсякъде, където БСП има свои организации, ще бъдат издигнати кандидати. „В някои от случаите може да се постигне партньорство за кметове, а за листите преобладаващо ще бъдат представители на БСП и партньорите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, без това да затваря състава“, уточни социалистът и допълни, че НС е дал критерии за това какви организации са подходящи за партньорството. „Трябва да издигаме хора, които изразяват публична ангажираност с националната политика на БСП и имат необходимия авторитет и влияние, с което да спечелят доверието на гражданите“, категоричен е Янаки Стоилов.

Оказваме се страна в една очертаваща се геополитическа и икономическа безтегловност

По повод поисканата оставка на Драгомир Стойнев като зам.-председател на БСП, Стоилов обясни, че съгласно с едно от решенията на Конгреса ще бъде направен един по-цялостен преглед, с участието на повече хора, за да се изрази цялостна позиция на БСП. „Този разговор ще продължи. Това беше заявено и от председателя на НС Михаил Миков- че на основата на тази дискусия трябва да бъдат представени вероятно промени в ИБ“, уточни той.

„Не бих свел въпроса само до Драгомир Стойнев като министър. Смятам, че е много по-широк проблемът и засяга правителството“, допълни зам.-председателят на БСП. Според него дори и в днешното управление, България изпада във все по-голяма безперспективност на фона на бодрите и оптимистични заявления, идващи от най-високото ниво. „Трябва да си даваме сметка, че ние се оказваме страна в една очертаваща се геополитическа и икономическа безтегловност, което не само ни лишава от икономически перспективи, но повишава и рисковете за нашата национална сигурност. Те няма да бъдат преодолени със заседанието, което утре свиква президентът“, каза още той.  Стоилов припомни, че за спирането на действията на „Южен поток“ е имало голям натиск от ЕК и от сенаторите от американския конгрес, пристигнали на посещение в България. „Имаше и замразяване на средствата по европейското финансиране по някои от програмите“, подчерта Стоилов. По неговите думи този натиск върху България е бил толкова голям, защото на страната ни е била отредена ключовата роля на първа разпределителна държава в „Южен поток“, който сега се трансформира като турски. „България се оказа най-потърпевшата. Превръщаме се в кръгово кръстовище, в което ние сме по средата и там няма нищо“, коментира народният представител. Той обясни и че друг въпрос за дискусия е дали България е трябвало да бъде представлявана от ЕК или по-правилно е било ние да търсим силно ангажирана коалиция на страните, които са участници в този процес, за да може тази група държави да поставят своите изисквания пред ЕК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BORISLAV

    0 0 Отговор
    ПРЕДИ ДА СЪБИРАТЕ ДАНЪЦИ ясно ли вие от къде ще дойдат?И още ,хората с авторитет и влияние не се остават да бъдат избиране,обикновено те избират.Явно следващите избори ще са Ви последни с тази куха политика.
  • 2 компанията

    0 0 Отговор
    ДРУГАРИ,партията е без авторитет!На следващите избори губите всичко!........Единственото спасение е в младите членове!и името да
    е РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ!Трябва да се почне от начало!........................ако продължите по този начин ще има проблеми!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове