Last news in Fakti

24 Юни, 2016 16:35 1 945 12

Борисов смени ресорите на вицепремиерите

  • вицепремиери-
  • ресори-
  • преразпределение-
  • премиер-
  • бойко борисов-
  • министерски съвет

Министър-председателят направи ново разпределение на ресорите, за които отговарят неговите заместници

Борисов смени ресорите на вицепремиерите - 1
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов направи ново разпределение на ресорите, за които отговарят вицепремиерите, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

На заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова се възлага координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с дейността на министерствата на културата, здравеопазването, младежта и спорта, туризма и отбраната. В нейния ресор влизат също Държавната агенция „Архиви“, Държавната агенция за бежанците, Комисията за регулиране на съобщенията и Националния статистически институт.

На заместник-министър председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието Меглена Кунева се възлагат функциите по координация по отношение на министерствата на външните работи и на правосъдието, както и по отношение дейността на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната агенция за българите в чужбина и Агенцията за ядрено регулиране. Кунева ще отговаря и за Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионалното образование и обучение, Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще координира дейностите по отношение на министрите на финансите, регионалното развитие и благоустройството, икономиката, енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните и на околната среда и водите, както и на труда и социалната политика. Той също така ще наблюдава и работата в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната комисия за стоковите борси и тържищата, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и Националния компенсационен жилищен фонд.

При министър-председателя Бойко Борисов остава координацията по отношение на Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавната комисия по сигурността на информацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 възмутен

    2 0 Отговор
    Леле малеТЕ СЕ СПРАВИХА С ДОСЕГАШНИТЕ си ресорни направления на всичко отгоре и ощеТя МВРБъчварова се справи с досегашните махленски свади че и предават КУЛТУРАТА КИ. ДАа. ДА Бче и НСИ. вай що става един бог знае.
  • 2 гражданин

    2 0 Отговор
    Бре госин министър председател хората очакват да ги смениш до седмица Ти имвъзлагад още повече ресори да закопат правителството.
  • 3 ЧАД

    2 0 Отговор
    Това е така наречената пушилка-връткаш насам и натам нещата и имитираш дейност.Вместо тава най-простото и правилно решение е подаването на оставка и нови избори.А после виновните за гафовети и кражбите-на съд.
  • 4 Бате Любо

    2 0 Отговор
    Горкият бат Бойко...Със стари проститутки е тръгнал НОВ публичен дом да прави.....Забравил си само другарката Пръмова да я назначиш за Главен мюфтия....
  • 5 Ник

    2 0 Отговор
    Понеже се справих блестящо с предходните си задължения, сега им дават нови ресори :-))
    - Не е Комедия - Трагедия е!
  • 6 1234

    1 0 Отговор
    Е Е Е Е ...много работа и дадоха на Кунева,това всичкото трябва да се съсипе ли ?Че тя ще успее ли да свърши всичко това за толкова кратко време?Ох забравих,че тя е много способна за такива работи,дайте и само да съсипва България.Колко бързо оправи учителите,пък и училищните програми сигурно вече е опърцала,колко му е другото.Браво,машаала г-жо Кунева.

    Коментиран от #8

  • 7 onq s konq

    0 1 Отговор
    Русофилиии,ОТДАВНА НЕ СТЕ МИТИНГУВАЛИ !Я си облечете червените потници,стегнете редичките и излезте да врътнете няколко тигела с "много сме,силни сме" и "Янки-вън,Путин-с теб сме!:)До кога все ще чакате аз да ви подсещам бе калпазани такива...

    Коментиран от #9

  • 8 БХК и ДПС форева

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "1234":

    Ти нещо против жените католички заемащи отговорни постове в православни държави ли имаш???
  • 9 Катърофоб

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    А бе ти наистина нямаш връзка с мозъка!
    Трябва ли да си задължително Русофил, когато не ти допада политиката на управляващата партия?
    Кое определя задължението да си Червен, БСП-ар и т.н.?
    Ако не харесвам ПФК Левски, това прави ли ме Чорбар?
    Не знам на колко години си, но като проследя изказванията ти едва ли надхвърляш 25-6 години. Далеч си от истината момче! Трябва да проумееш, че лъскането на бастуна не се брои за духовно израстване

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Катърофоб":

    Като оставим настрана кой колко е прост и кой колко е умен,остава ЖЕЛЯЗНАТА ЛОГИКА,СВЪРЗАНА С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА.А тя е,че в политиката на Земното кълбо има ИЗТОК/Русия/ и ЗАПАДЕвропа и Америка/.Има и север и Юг,но ТЕ НЯМАТ ПОЛИТ. ЗНАЧЕНИЕ.Така че или си Русофил,или Западофил!Уважавам естествено и избора на такива като тебе към екзотични политики като на марсианците например,но те НЯМАТ ПОЛИТИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ.С две думи-ако не си със "сегашните"-ГЕРБ И СИЕ,си със предишните-"ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ",като имаш избор и спрямо гравитиращите дребни партии около тях.Нормално е да кажеш след като не си доволен от нечие управление,КОЕ ПРЕДЛАГАШ НА НЕГОВОТО МЯСТО ДА ТИ СВЪРШИ РАБОТА,но...винаги мълчите.Щото само да си "недоволен"...си е просто въздухарско:)Та ще посочиш ли читава според теб партия която да поеме кормилото,или ще мълчиш като ...комунист на разпит?!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    На недораслия недорасляк ще кажа едно-не си никой, за да водиш парада! Малко си пасъл коня за да определяш кой "у лево и кой у десно"! Ще стоиш на коленца пред батковците, докато ти определят пола. Повярвай ми, ще се молиш да ти кажат, че си момиче! Мъжкото повече боли...
  • 12 Катърофоб

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Момче,
    Здравата логика е да гониш собственият интерес на държавата, където живееш. На изброените от теб държави им е през оная работа за теб и държавата в която живееш. Глупостта да правиш жертви в името на чужди народи не е душевен катарзис а чиста простотия! Разликата в настоящите и онези преди 89 год. е почти равна на нула. И в двата случай става въпрос за продажбата на националния интерес. Трябва да разбереш, че не съществува добър и лош сводник, когато си в позиция на метреса. Ще бъдеш такован винаги и по всяко време, без значение да ли ти харесва от "добрия" и "злия".
    Така е и с ГЕРБ. Превръщат собственият си народ в проститутка докато слугуват на многото си нови господари.
    Приемането на решения в полза на чужди народи се нарича национално предателство! Което по едни стари закони се наказва сурово. Не може и на трябва да си късоглед към управляващите само защото например не харесваш БСП, РБ, Атака - жълти, зелени, пембяни ки каквито се сетиш.
    Отвори си очите момче! Некадърността на единия не трябва да се оправдава с действията на някой друг!
    За мен продължава да стои идеята, че целият Парламент, без изключение трябва да бъде изправен до стената. Няма партия в настоящото народно събрание, която да не е уличена в продажност, корупция и некадърност.
    Сега надявам се разбираш на къде бия! Няма, Сини, Червени, десни и леви. Последните години Борисов води леви политики, Левите водят Десни.
    Няма ДПС, ГЕРБ, БСП има има бизнес интереси на Борисов, Чалмата и още 100-на души.
    Така че не гадай към кои съм - аз съм Българин и не ме интересува нищо друго освен националният интерес, професионализма и почтеността на всеки един, който е поел кормилото на властта!
    Съмнявам се в думите на всеки един политик и проверявам почти всичко като информация!
    Така както се оказа че това говедо, което е премиер в момента в същност е подписал 9 анекса от общо 14 за АЕц Белене и е подписал през 2010 нов меморандум и дава старт на Аец Белене със създаване на ново дружество по изграждането на централата. Сега същото това говедо обяснява как другите са му виновни!
    Няма как да харесвам подобно управление. И няма как да оправдавам подобно управление заради управлението на предходни партии...
    Къде е логиката да оправдавам някого защото предходния бил същото говедо или по- голямо?
    Мисли! - Имаш някакви наченки на мисъл, но ми се струва че се губиш в превода...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове