Last news in Fakti

26 Ноември, 2016 09:44 1 107 4

Армията трябва да е на границата

  • армията-
  • границата-
  • корнелия нинова

Решението на нелегалното влизане на мигранти в България е контрол и недопускане, заяви Нинова

Армията трябва да е на границата - 1

„Трябва да се предприемат по-сериозни мерки срещу нелегалното влизане на мигранти в България. Според данни на МВР, ако хващат 4 000 души на входа на България, 13 000 са заловени в страната и на изхода т.е. три пъти повече не са заловени”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на БНТ.

Според нея тези млади афганистанци не са бежанци от война и са влезли нелегално. „Решението на този въпрос е контрол и недопускане. Начинът е армията на границата. Приехме закон, който не се изпълнява”, каза още тя. По нейните думи е необходимо и спешно дострояване на оградата. „Прекалено много я оскъпиха, но не я достроиха”, коментира Нинова.

Тя е на мнение, че трябва да се отмени Постановление 208 на МС. „С такова постановление се дава стимул на тези хора за заселване, право на здравно осигуряване, социални осигуровки, безплатни жилища - това са услуги, които не се дават на българските граждани”, подчерта председателят на левицата. Тя допълни и че трябва да се преразгледа Дъблинското споразумение. „Незабавна екстрадиция на тези хора. Не разбирам защо трябва да се чака до декември.

Те са нелегални и създават проблеми, опасност за националната сигурност”, коментира тя. Според нея по времето на Пламен Орешарски е имало по-сериозен контрол, оградата се е изградила много по-бързо и евтино. „В парламента предложихме пет разумни мерки, около които да се обединим, но не постигнахме съгласие. Отново се скарахме за съжаление”, посочи Нинова.

Председателят на БСП е на мнение, че са необходими предсрочни избори и не е възможно правителство в рамките на този парламент. „Не сме против мажоритарните избори. Дори ние сме внасяли такъв елемент. Съобразяваме се с резултата от референдума. Искаме да се въведе мажоритарен избор в смесена система и вероятно това ще бъде нашето окончателно мнение на Националния съвет, който предстои”, подчерта тя и допълни: „Нямаме нищо общо със законопроекта на Мая Манолова и не познаваме мотивите й. Ще внесем предложение на БСП”.

Нинова обясни, че има „червена вълна” след победата на Радев и сериозен ръст в авторитета на левицата. „С много работа това ни води и към победа на парламентарни избори. Само тази победа не е достатъчна”, поясни тя. Председателят на партията подчерта, че предстои смяна на хора и концепция в партията. „Ще опитаме да дадем път на млади и кадърни хора. Искам да преосмислим концепцията за коалционна политика. БСП, в този формат, е изчерпана”, категорична е тя. По нейните думи е много важна и предизборната платформа. „С какви ясни ангажименти ще тръгнем и с пълната отговорност, че каквото кажем, трябва да го изпълним и няма оправдания. За нас най-голямото предизвикателство е, че е време за алтернатива”, коментира тя.

„Без да се отказваме от идеята за прогресивно облагане, трябва да се преразгледа скалата на плоския данък. Тези хора, които остават на 10%, да бъдат по-голяма група хора”, заяви Нинова. Според нея най-бедните хора, до минималната работна заплата, трябва да бъдат освободени от данък, една голяма група да останат на 10% и много богатите да бъдат с по-висок данък.

По повод предстоящия пленум на БСП, председателят на партията обясни, че Румен Радев ще присъства. „Но не искаме от него той да следва БСП във всичко. Радев трябва да следва само националния интерес. Той е човек с характер и е много българин. Никога няма да предаде България”, категорична е Нинова. По нейните думи представители на БСП няма да участват в служебно правителство на Радев.

Корнелия Нинова обясни, че се изготвя анализ на изпълнените обещания, които е дало правителството на Борисов преди две години и ще бъде представен в декларация в парламента. „Страшно е! Здравна реформа – отменена от КС и от Административния съд и министър в прокуратурата. Военна реформа по същия начин, съдебна – без никакъв резултат”, посочи Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема такава държава

    0 2 Отговор
    Радев реве за импийчмънт още преди да е встъпил в длъжност.
  • 2 ХАСАН

    0 4 Отговор
    Тая е изкуфяла!! Да трупаш войска на границата е обявяване на война на Турция!!! Цяла държава неспособна да се справи с каналджии..ами те българи ги прекарват--тури два трима за каналдийство в затвора и ще видиш резултат
  • 3 909 БЪЛГАРИЯ

    2 3 Отговор
    КАКВА АРМИ БЪЛГАРИЯ НЯМА ОТ 2000 г. АРМИЯ ! ДА СЕ ВЪРНЕ НАБОРНАТА СЛУЖБА !!!!!
  • 4 Гост

    0 1 Отговор
    Тая тък какво разбира от армия и граница . Тя е политическо лице , разбира от манипулации ,кражби и измами . А и тя и тъпата и партия са тотално о.рани и компрометирани . С какви очи изобщо се показва и акъл дава ???????????????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове