Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 10:59 1 243 4

Приказките на българите в Брюксел са виновни за лошия доклад на ЕК

  • бойко борисов-
  • доклад-
  • ек
Приказките на българите в Брюксел са виновни за лошия доклад на ЕК - 1
Снимка: БГНЕС

Приказките, които българи изговарят за държавата си в Брюксел и в Страсбург, всичко това се отразява в доклада. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет по повод очакваните междинни доклади по Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния.

Най-тежките обвинения срещу България и, за съжаление, бих казал в доклада са намерили място, а той е технически доклад – това, което съм чул от българи да го говорят. Нашата вина е ясна, на предишните е ясна. Надявам се до юли да се обединим като нация и да направим така, че да имаме добър доклад, каза Бойко Борисов.

Когато от сутрин до вечер ходят там да оправдават своите неуспехи със загубата на изборите, то нищо добро не ни очаква. След като българите в лицето на Станишев и много такива тичат из Брюксел и го говорят това, извадете си социологическите агенции какви резултати са давали на изборите, включително и червените социологически агенции. Резултатите са точно такива, каквито даваха години наред. Това им е любимото нещо – да се говори лошо за България. Те нямат държавна политика – че България е на всички нас, те считат, че това уязвява нас.

Този мониторингов доклад го има пет години. Мисля, че ясно и точно критикувах и вътрешния министър за нападките върху съдебната система, самата съдебна система за бавене на някои от делата, каза още Борисов.

Премиерът отново повтори, че в Ада на казана на българите няма дявол, който да пази, защото никой не може да изплува от него. Аз като българин, която и система да критикуват в България, ме боли за нея. ВСС е избран от предишното правителство, еднакво ми е тежко и неприятно, колкото и ако е избран от нас през квотите, които има парламентът, заяви министър-председателят.

По-рано днес премиерът коментира очаквания доклад пред БНТ. При тези приказки на министър Цветан Цветанов, че съдебната власт е мафия, няма как да искаме добър доклад. При тези писания, които изпращат НПО, не може да има добър доклад. При тези говорения на евродепутатите не може да има добър доклад, заяви Борисов. Той смята, че "няма как да излезем от този механизъм, защото при всеки опит да тръгнем нагоре, някой ни дърпа надолу". Министър-председателят призова всички власти "да се стегнат и да си свършат работата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отчаян българин

    2 0 Отговор
    Бойко,обвиняваш българите,че така говорили.Замисли ли се поне малко,защо говорят така.Това не се говори само от сега,когато ти си на власт.Запита ли се поне веднъж,защо българите излизат навън,да работят в други страни,от хубавият живот ли,от здравите закони ли,от високите заплати ли,от високите пенсии ли,от достатъчните детски ли.Така като гледам нещата накъде вървят,особенно във болниците,ако продължавате да не им обръщате внимание,нашите жени,деца и бъдещи майки,ще ходят навън да раждат,за да са сигурни,че при раждането всичко ще бъде наред,и с майката,и с детенцето.Лично аз,както и доста други бедни хорица,съм против вашето управление поради ред причини,но за това което направихте,правите и ще направите,както обещахте за с.Бисер и други населени бедстващи райони-ЕВАЛА-БРАВО.
  • 2 Филия с мас

    0 0 Отговор
    На крива ракета космосът и пречи. Но генерал Плачко просължава да реве.
  • 3 Репата

    0 0 Отговор
    Станаха вече 23 години лошо управление...
  • 4 Тони-София

    1 0 Отговор
    -----Борисов ,Борисов,те тез в Евросъюза няма нужда да им говори някой лошо за нас,а е достатъчно това ,че при минимална заплата от около 170евро на месец,Бай Ганьо се вози цял месец с дизеларката си на цена 1.40евро за литър нафта,че и сметки плаща,и семейство подържа с тези мижави 170 евро на месец! Борисов ,тези в Евросъюза ,да не са балъци ,че да не се сещат ,че сме фалш и измама! :) Е борба за живот ,макар и в сивият сектор ,с този контрол от държавата и ниските ни доходи просто нямат избор хората!