Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 08:22 1 238 3

Нинова и Найденов в ТВ-спор за дървата

  • дървесина-
  • мзх
Нинова и Найденов в ТВ-спор за дървата - 1
Снимка: БГНЕС

Системата за продажба на борсата е една от причините за скъпите дърва, подчерта депутатът от „Коалиция за България" Корнелия Нинова пред Нова телевизия. Тя съди министъра на земеделието Мирослав Найденов за клевета.

Червеният депутат недоволства, че министърът я нападнал, че тя  създала схемите с горите и съм получавала комисионни от продажбата на дървесина.
 
Според Нинова министърът е нарушил закона за стоковите борси и тържища при продажба на дърва на борсата. В отговор на тези твърдения Найденов не отговорил на Нинова, а я обвинил на свой ред. Той твърди, че Нинова е създавала схема за кражби в горите и е получавала комисионни от горската мафия.
 
С това дело ще сложим край на това три години ГЕРБ да си оправдават собствените престъпления с БСП.
 
424 фирми, които са от дървообработващата и мебелната индустрия твърдят, според Нинова, че Найденов стимулира посредниците и унищожава малкия и средния бизнес.
 
Питаме кои са фирмите, които купиха дървесината. Твърдим, че е нарушен законът за стоковата борса и тържищата, допълни депутатът от „Коалиция за България". Според Нинова стоковата борса си позволява да определи на Найденов за кои предприятия да отговаря.
 
В момента съм в кабинета си и работя, за разлика от Нинова – затова не съм в студиото, отвърна при включване по телефона министърът на земеделието Мирослав Найденов. Корнелия Нинова за пореден път лъже, допълни той.
 
По думите му тя лъже за това, че са избрани преднамерено шест фирми за търговия на борсата, близки до шефа на борсата. Това са брокери, които представляват държавните горски предприятия и не са купувачи. Те по никакъв начин не могат да представляват и купувачите, допълни Найденов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАРОДЕН

    2 0 Отговор
    ТЯ ДРУГАРКАТА НИНОВА ЗАСЛУЖАВА ДЪРВОТО И ОТПРЕД И ОТЗАД АМА ПО НЯКОЛКО ПЪТИ И АКО МОЖЕ АЗ ДА СЪМ ПЪРВИ.
  • 2 горски

    1 0 Отговор
    Хвани единия, удари другия. Както е тръгнало скоро ще внасяме дърва и вода, нищо, че едни се давят, а други изгарят.
  • 3 Търговец

    0 0 Отговор
    Права е г-жа Нинова , всичко което минава през стоковите борси сега се играе с комисионни под масата. Наскоро исках да купя стоки от търговете от разпродажбата на държавния военен резерв. Просто ми беше казано , ако искаш нещо да стане приготви си 20% от стойноста да ми ги дадеш кеш.Трябва да се промени механизма на борсите , когато играя на международните борси там всичко става на сесии , при които играчите си знаят само номерата и всеки наддава за определини стоки . Няма вмешателство на хора, при което корупцията е нулева. Тук са се нанизали едни черва и всеки глозга. Нашето не е борса, а камарила.