Last news in Fakti

24 Февруари, 2012 19:07 1 423 1

Свидетел смятал Алексей Петров за Робин Худ

  • алексей петров-
  • октопод-
  • георги цветанов

Петров за делото: Лош сценарий и забравени реплики

Свидетел смятал Алексей Петров за Робин Худ - 1
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Георги Цветанов, основният свидетел по делото „Октопод“, бе разпитан днес от съда. Той е основното оръжие на прокуратурата по делото за рекет и измами, в което централен обвинен е бившата барета и служител на ДАНС Алексей Петров. Именно Цветанов се оплака, че Петров заплашвал да му вади зъбите с клещи и да му отсече главата с военно-полева лопата.

Георги Цветанов започва да подава сигнали срещу Алексей Петров още през 1998 г. Години наред обаче властта работи срещу тях, а не по тях. Това е тезата на държавното обвинение, което разчита Цветанов да може да докаже, че Алексей Петров е "рекетьор, изнудвач и бияч", предаде БНР.

Отношенията между Георги Цветанов и Алексей Петров датират от далечната 1996 година, когато Цветанов стигнал до Алексей Петров, търсейки силна фигура, която да му помогне да си събере пари от сделка със захар. С леки колебания до 1998 година той възприемал Петров като "благородник", "положителен герой на държавата" и даже "Робин Худ".

Когато Алексей Петров започнал да слага ръка на имуществото на Цветанов, започнал и обратът в отношенията им. Цветанов разказа, че този обрат включвал заплахи, психологически натиск, бой с ръце, крака, юмруци и помощни средства.

По разказа на Цветанов, през 1999 година той прехвърлил цялото си имущество - няколко къщи, вили, автомобили и акции, на Алексей Петров, за да запази живота на семейството си. Участвала и бившата национална треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева, от която Цветанов взел пари, а след това под натиска на Алексей Петров й ги върнал във вид на скъпи картини и пластики.

„Алексей Петров беше влиятелен човек, пред кабинета му чакаха политици и държавници. Това много ме обезкуражаваше, така че нямах сили да се боря за правата си“, каза пред съда Георги Цветанов и благодари за възможността да разкаже цялата история.

Самият Петров неглежираше разпита и коментираше думите на Цветанов с адвокатите си. Той оцени разпита като: Лош сценарист, монтажист, и още по-лошо изпълнение.

„Това беше спектакъл. След две години усилени репетиции, изключително лоша режисура и главният герой си е забравил репликите“, заяви Петров, цитиран от БГНЕС. "От това може да се получи не лош филм, сериозно конкурентен на сегашните сериали", смята Алексей Петров.

Целият ден бе посветен на разпита на Георги Цветанов.

В началото на заседанието съдът уведоми страните за липсващи разпити от папките по делото и ги предупреди, че ако тези документи не бъдат възстановени, ще се прегледат камерите от адвокатската стая и може да има неблагоприятни последици за евентуални недобросъвестни лица, които са си позволили да ги отнемат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 margina

    0 0 Отговор
    aii butaite go v zatvora tooia ve4e ....