Last news in Fakti

4 Март, 2012 15:26 826 2

Шенген не е политически провал

  • шенген-
  • димитър георгиев
Шенген не е политически провал - 1
Снимка: БГНЕС

Не е коректно да се говори, че присъединяването ни към Шенген е политически провал и не се върши нищо по въпроса. Това каза пред БНР зам.-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев.

Миналата година имахме четири държави, които бяха с резерви за присъединяване на България. Година по-късно имаме само една държава и в резултат на нашите дейности за търсене на консенсус постигнахме варианта, при който България може да очаква присъединяване към Шенген в двуфазов етап, посочи той.

По думите му политиката, която прави страната ни, не е на противопоставяне. “Ние последователно и гъвкаво сме работили с Германия, Франция, Холандия и държави, които не искаха първоначално да приемат нашето доверие, а впоследствие се получи така, че постигнахме сближаване на позициите и реално решение, което очакваме да стане факт през септември”, посочи той.

Според него, последният доклад на ЕК е положителен и се разглежда като положителен и от председателя на Комисията Жозе Мануел Барозу, и от председателя на ЕС Херман ван Ромпой. “В Европейския съвет се очертава реално кога ще се вземе решението през септември. Положително го разглежда доклада и холандската страна и сме в постоянен контакт с Холандия”, каза още заместникът на Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо мастиката

    0 0 Отговор
    Не ми пука за европейският съюз. Не желая да съм гражданин втора ръка! На документите си ще залепя лепенка навсякъде където пише ЕС.
  • 2 Ivo

    0 0 Отговор
    А какво е ,като не е провал може би е успех.