Last news in Fakti

8 Март, 2012 21:01 1 306 9

Влизаме наполовина в Шенген през септември?

  • цветан цветанов-
  • шенген
Влизаме наполовина в Шенген през септември? - 1
Снимка: БГНЕС

Надявам се, че през септември България и Румъния ще се присъединят към Шенгенското пространството на двуетапен режим. Това заяви след заседанието на Съвета “Правосъдие и вътрешни работи” в Брюксел вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му, без мнения против, Съветът е приел през септември да гласува присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Той съобщи, че се е срещнал с холандския министър по имиграцията и по въпросите на бежанците Герд Лерс.

„Оценката, която се дава за реалното състояние днес на България и на Румъния, ни обнадеждава за промяната в позицията на Холандия, трябва да разясняваме на нашите холандски партньори предприетите мерки”, заяви Цветанов.

Той отбеляза, че министрите са решили да бъдат изготвяни годишни отчети как държавите в Шенген спазват критериите за членство в зоната. Обсъдени са и предприетите от Гърция мерки за охрана на външните граници на ЕС.

Цветанов съобщи, че операция „Посейдон” на Агенцията на ЕС за координация на оперативното сътрудничество по европейските граници "Фронтекс" ще продължи и през следващата година. В нея участват и представители на Холандия. Тема на разговор по време на заседанието на Съвета са били и мерките срещу трансграничната организирана престъпност и общите усилия в областта на киберсигурността.

Транзитиращите и гастролиращите банди са посочени като основни заплахи. По време на заседанието министър Цветанов е поставил въпроса за получаването на по-бързи отговори на следствените поръчки по дела срещу групи, заподозрени в измами с ДДС. Според него скоростта на изпълнението на поръчките възпрепятства по-бързото правораздаване по такива престъпления.

Министрите на вътрешните работи са обсъдили и информационният обмен между европейските служби, като е уточнено, че той трябва да бъде в реално време, а файловете на Европол да съдържат максималната възможна информация за оформянето на анализи, какви са предизвикателствата и заплахите на отделните държави.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1/2

    0 1 Отговор
    Е нали сме половин човеци, затова влизаме на половина.
    Ние сме ПОЛУидиоти, ПОЛУнормални в някаква НАПЪЛНО НЕНОРМАЛНА ПОЛУдържава, а от сега ще сме и ПОЛУшенгенци.
    Ние сме свикнали нали сме ПОЛУхора.

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1/2":

    @1 are stiga reva be.terikat maj ne piska.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГОУЕМ

    0 1 Отговор
    КАКВО ХОЛАНДЦИТЕ НЕ НИ ЛИ ИСКАТ РОМИТЕ И ТУРЦИТЕ ?

    АЙДЕ РАЗКАРВАЙТЕ ГИ ЩОТО И БЕЗ ТОВА НЯМА РАБОТА В БГ ... ПЪК ТЕ НИ ВЗИМАТ РАБОТНИТЕ МЕСТА !!

    ЗА МЕНЕ ИСКАМ РАБОТНО МЯСТО В СИСТЕМАТА НА МВР .. ГЕНЕРАЛ С ВИСОК РАНГ И ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ... :-)))

    И КАТО МЕ СПРАТ КАТ ЩЕ ИМА ПАДНИ СТАНИ ..
    ДАЖЕ АЗ ЩЕ ИМ ВЗИМАМ ПО 20ЛВ НА ТЯХ, А НЕ ОБРАТНОТО !

    Коментиран от #5

  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГОУЕМ":

    @4 spal si na techenie mai?
  • 6 иванчо

    0 0 Отговор
    влизайте в г..аси
  • 7 иванчо

    0 0 Отговор
    Нямал работни места абе за като вземат бонуси за 5мл що мълчите
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 соти

    0 0 Отговор
    ЩЕ се опитам да сдьржа гнева си---ТОВА Е ИСТИНСКОТО ОТНОШЕНИЕ НА ЕВРОПА КЬМ НАС!!!!!! ИСКАТЕ ДА СТЕ :ЕВРОПЕЙЦИ:--БЬДЕТЕ ПОЛУ-ОВЦЕ-ПОЛУ-ХОРА!!!!!!!!