Last news in Fakti

22 Май, 2012 13:03 1 541 2

Църква и училище са най-сериозно пострадалите сгради в Перник

  • църква-
  • училище-
  • най-сериозно-
  • пострадали-
  • сгради-
  • перник-
  • земетресение
Църква и училище са най-сериозно пострадалите сгради в Перник - 1
Снимка БГНЕС

Църквата „Свети Йоан Рилски” и професионалната гимназия „Мария Кюри” са сред най-сериозно пострадалите сгради в Перник след земетресението тази нощ. Това установи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя провери лично яз. „Студена”, театъра, училища, храмове в Перник и пътната инфраструктура в областта.
Театърът в Перник е в стабилно състояние. В залата за представления няма никакви поражения. Незначителни щети са констатирани в административната сграда. Там има напукана мазилка.
По-рано министър Павлова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров провериха пътната инфраструктура в областта. Сериозни щети няма. Специализирани екипи продължават с детайлната проверка на тунелите и мостовете.
Павлова провери също стената на язовир „Студена” край Перник. Няма компрометирани участъци, хората спокойно могат да се върнат по домовете си. Язовирната стена е проектирана да издържи трус до 8-а степен по скалата на Рихтер. Водното количество в язовира е под необходимото, не се налага изпускане, заяви министър Павлова.
В момента тя работи заедно с кризисния щаб в Перник. Очаква се към заседанието да се присъедини министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, с когото ще бъде обсъдена по-нататъшната организация на матурите.
Предстои Павлова да посети Радомир, Дивотино и Батановци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УЧИТЕЛЯ И ПОПА

    0 1 Отговор
    Да бяха паднали по добре то от църкви и училища най малко има нужда и най малко полза....................
  • 2 георги

    0 0 Отговор
    Колко от тях са застраховани? Или пак помощ -бонус-помощ-комисион и т.н.