Last news in Fakti

25 Март, 2013 12:32 4 298 54

Цветан Василев: Плевнелиев защитава бизнес-интереси

  • цветан василев-
  • плевнелиев-
  • бизнес-интереси

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка дава пространно интервю за австрийския вестник "Дер Щандард". За да обясни актуалната българска действителност, той влиза в странни подробности - от типа еврокомисарката Кристалина Георгиева май е леля на бившия изпълнителен директор на "Икономедия" Бисер Боев.

Патосът на интервюто с Цветан Василев е срещу Иво Прокопиев, един от собствениците на "Икономедия", и връзките му с президента Плевнелиев.

"Кръговете, които направиха Плевнелиев президент, се опитват в момента да вземат властта. Проблемът не е в това, че президентът има приятели, проблемът е, че приятелите му са от кръга на вестник "Капитал", с които е имал бизнес контакти, но е обвързан и със система от неправителствени организации като "Отворено общество". Например политолога Огнян Минчев и подобни, които зад фасадата на демократичното общество, защитават частни интереси", казва Василев.

"Президентът бе избран заради харизмата на Бойко Борисов. Сложете го начело на някоя партия и вижте какъв ще е резултатът. Той представлява бизнес интереси, а не интересите на народа. Аз съм заинтересуван от стабилността в страната, а не от улични протести. Те биха обслужили интересите на Иво Прокопиев. Никога не съм вземал участие в съставяне на правителство, докато половината правителство на Борисов - икономическият, финансовият министър и самият Плевнелиев бяха излъчени от горепосочените кръгове", обяснява собственикът на КТБ.


В отговор на въпрос, че Василев е смятан за един от най-влиятелните хора в страната, Василев отговаря, че никога не е участвал във формирането на правителствата. Но половина на правителството на бившия министър-председател Бойко Борисов бяха избрани от същите кръгове, които споменах по-рано.

На въпрос вярно ли е, че КТБ е наричана банка на държавата, Василев отговаря, че Еврокомисията е проверила банката за евентуална държавна помощ и не е открила нито едно доказателство. "Но моите врагове предизвикаха това разследване, а сега тласкат президента да продължи атаката", казва той.

След това Василев в детайли обяснява пред австрийския вестник кои са били състуденти в правителството на Борисов и как сега кръгът "Капитал" се опитвал чрез еврокомисарката Кристалина Георгиева да се дистанцира от политиката на Симеон Дянков, при положение че той бил избор на същия кръг. Василев заявява, че  първото предложение за номиниране на министъра на икономиката на правителството на Борисов през 2009 г., е бивш генерален директор на "Икономедиа", Бисер Боев. Неговата леля е Кристалина Георгиева, която е еврокомисар на България в Брюксел, а негов съученик е бивш министър на финансите Симеон Дянков. В крайната фаза вместо Боев, в предишното правителство за министър на икономиката бе избран Трайчо Трайков, който бе приятел на Дянков.  След което говори за дистанцирането на Кристалина Георгиева от политиката на Дянков.


"Тяхната политика се провали, защото те правеха само едно нещо - провеждаха политика на икономии, без да вземат пред вид, че голяма част от населението е на ръба на оцеляването. Затова не ми изглежда достоверно, когато президентът при представянето на служебното правителство каза, "това е ново начало". Що за ново начало, след като в задкулисието стоят същите хора", възмущава се Василев.
Обстоятелството, че КТБ е банката, която често печели големи обществени поръчки, Василев обяснява с гъвкавостта й за разлика от други финансови институции. И с това, че предлага най-добрата оферта. За пример дава покупката на Виваком, която КТБ придоби миналата есен заедно с ВТБ "Капитал" и разказва как през 2004 г. държавната телекомуникационна компания БТК е била приватизирана за смешна цена с посредничеството на Булброкерс, собственост на Прокопиев.

След това Василев обяснява, че Прокопиев и Огнян Донев имат политически амбиции и затова притежават вестници. За себе си казва, че никога не е използвал вестници, за да напада конкурентите си.

За позицията на Нова българска медийна група срещу президента Василев казва "те го критикуват, защото защитава бизнес интереси. Президентът не е свещена крава. Може да бъде критикуван."

Василев отрича да влияе на журналистите. "Не бива да подценяване журналистите. Те имат собствено мнение и не е задължително да съвпада с мнението на членовете на правителството. На никого не се обаждам по телефона, не се появявам в ТВ 7, чиято структура на собствеността се промени.", твърди той.

Според Василев финансовата и икономическата политика се е провалила. Не са успели да се справят с влиянието на световната финансова криза, а по-късно и с евро дълговата криза, България е следвала само политика на строги икономии. Без да се взема предвид, че по-голямата част от населението живее в екзистенц-минимума. Затова смятам, че не е подходящо, когато президентът сега казва, че по време на представянето на временното правителство: Това е рестартиране. Какво рестартиране? Едни и същи хора са на заден план, заявява Василев.

"Да направим обзор на медиите в България. Имаме един банкер, който подкрепя Нова българска медийна група, един депутат и майка му, чиято собственост е НБМГ, един голям фармацевтичен бос и един голям предприемач, който предпочита да живее в Сингапур за по-голяма сигурност, отколкото в София. Колко медийна свобода може да има при тези обстоятелства?", пита журналистът от "Дер Щандард". "Рисувате странна картина. Мисля, че имаме прекалено много свобода на словото. В България може да бъде казано и написано всичко. Тук критерий за обективност е колко агресивно се напада правителството, президента. Но вестниците нямат такова влияние, за разлика от телевизията и интернет порталите. Повечето сайтове са собственост на Икономедия, а ги менажира жената на президента", твърди Василев. На въпрос смята ли се за олигарх, той отговаря , че е толкова олигарх колкото и Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Ричард Брансън, Бернар Арно. Но казва, че не е олигарх в смисъла на бизнесмен, който има връзки с правителството и ги използва в бизнеса си.

На въпрос за политическите му убеждения Василев казва, "аз не съм банка на ГЕРБ, нито на БСП, нито на ДПС. За мен най-важна е стабилността, защото от нестабилност бих загубил много, от падането на валутния борд например."

Вижте пълният текст на интервюто:“Президентът представлява предприемачески интереси” /Пълен текст/

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гълъбица

    0 0 Отговор
    Факта, че всички нападки идват от страна на въпросните кръгове, Капитал, Икономедиа, Президента, съвсем ясно доказва че това е една нарочена кампания срещу банката и банкера. Защото от никъде другаде няма такива грозни материали, които съм чела, каквито има в Икономедиа и то ежеседмично. Всички знаем, че на президента жена му отдавна е в кръга Капитал, знаем че дори управлява до някаква степен материалите които трябва да се пускат там. Защо си мислите, г-жа Плевнелиева на излиза на Слънце - така и е добре. Скрита там и даваща наставления и на президента и на една влиятелна медия, като Икономедиа. За ВЕИ-та какво да кажем!? Всички знаем колко неоснователно се включиха в сметките ни за ток, въпросната зелена енергия, която ни излиза през носа. Мисля, че дори се водиха дела срещу Прокопиев по въпроса, дори имаше дело срещу него за източване на ДДС от едни набързо построение паркове. Които сега май и не функционират на сто процента. Не е трудно човек да си навърже нещата. Стига да иска и да е обективен.
  • 2 Verguil

    0 0 Отговор
    Прокопиев сигурно ще се пръсне от яд, че не е могъл да вземе на концесия и Балабана, случка от съвсем скоро? :) След Меричлери и удобната му връзка с Трайчко Трайков, който му осигури закупуване на варовика от Каолин на изключително завишени цени от държавата, сега явно ламти за още придобивки в енергийния скетор, а защо не и за пост в изпълнителната власт?! Със сигурност ще са готови да му помогнат, както Нона Караджова, така и всички негови съратници -Дянков, Трайков, Кристалина Георгиева, и естествено самия президент Росен Плевнелиев. Общо взето „бизнесмена“ е започанл да се цели все по-високо и по-високо, ама дали ще му се получи не е ясно.
  • 3 Стан

    0 0 Отговор
    Кръга Капитал отдавна е известен, само дето самия медиен кръг на Капитал не го споменава и не пише нищо по въпроса. Всички останали медии писаха многократно за личностите вътре, техните интереси и пориви да влязат във властта, дори сега с новото правителство!
  • 4 Ивета

    0 0 Отговор
    Когато стана скандала с Трайчо Трайков и замесването на името му с „бизнесмена“ Иво Прокопиев, някой запита ли се защо се потули случая?? И дали не продължава дърпането на конците във властта на разни пионки, каквато за мен е дори самия Президент от същите хора и кръговете около тях? За цената на тока, пряко свързвам Иво Прокопиев със „зелената мафия“ и сключването от Трайков и него (за което Трайков беше уволнен) „сътрудничество“ за изкупуване на варовик на нереално висока цена за някакъв още по-нереален период от време, над 30 години. Все факти, които удобно не се споменават в медиите на Прокопиев и не само в неговите.
  • 5 Ivan Gorchev

    0 0 Отговор
    Интервюто е доста сериозно и ако оставим обидните подигравки на платените хейтъри, най-вероятно на щат при Иво Прокопиев, трябва да отбележим, че доста неща, които казва Василев тук са точно така. Защото наистина има разлика между държавни пари и пари на държавни предприятия. Да не говорим, че те са много малко. Ако се направи проверка, в много банки в момента има също така наречените "държавни пари". Все пак бизнеса не може да си държи парите в буракни. Иво Прокопиев ако го прави, това си е негов проблем.
  • 6 анастасия

    0 0 Отговор
    Прокопиев всячески се стреми да направи така, че големите дългове, които има да му се стопят. Това е прекалено голяма наглост, за което очевидно президента иска да му помогне.
  • 7 Мирослав

    0 0 Отговор
    От времето на статиите, които показваха сърцераздирателно пишеха колко добър човек е Цеко Минев и колко лоши хора еколозите, не съм виждал толкова грубо поръчкова статия. Ако този наистина ги е изприказвал тези работи, значи той наистина смята, че всички хора освен него са малоумни. Другият вариант е, някой журналист да бяга пред вятъра и да се опитва да се натегне. Но е достатъчно глупав за да не се усети че от пренатягане се о.рал до ушите. От тази статия следва да разберем, че медиите в България са много свободни (с изключение на онези собственост на конкуренцията) разбирай Неговите медии. А пък на мен съвсем случайно още ми стои пред погледа рекламата "Сменете си кабелния оператор с Виваком", когато телевизиите на Цветан Василев (БТВ и ТВ7) бяха спрели излъчването си в мрежата на Булсатком.
  • 8 мути

    1 0 Отговор
    Плевнелиев не трябваше да лъже , че няма връзка с Прокопиев , след като стана ясно , че къщите им са една до друга и даже са имали общ бизнес . Смешно е държавен глава да лъже по този начин .
  • 9 rangel

    0 0 Отговор
    Ако трябва да сме напълно обкетивни, трябва да се признаят много истинси казани в това интервю. Всички знаем, койе Иво Поркопиев и с какво се занимава – медии и добиване на варовик (Икономедиа и Каолин), както и доколкото знам,ВЕИ които в момента са много на мода у нас, заради високите изкупни цени. Интересно с какво пари се купува тази пре-скъпа енергия от тях? С държавни, разбира се. Ама от къде се взимат? Чувам, че се пипа яко в пенсионните ни фондове!
  • 10 Червенобузко

    0 0 Отговор
    Интервюто е добро, а банкера опровергава най-накрая редица слухове, тргнали от една свръхагресива кампания срещу него, водена война най-вече от медиите на Иво Прокопиев. Не знам каккъв е проблема на въпросния бизнсмен, който напоследък доста се свърза с кръга на Президента (Юлиана Плевнелиева е работила за Икономедиа дълги години), а освен това всички знаем за скандалите около завода му Каолин и замърсяването на водата в околността му. Все неща за които не се споменава в иначе обективната Икономедиа.
  • 11 олга

    0 0 Отговор
    Понеже медиите на Иво Прокопиев, често обичат да спекулират със долната лъжа, че всички пари на държавата били в КТБ (само 8% от клиентите на банката са държавни предприятия, факт който може да се провери), какво трябва да кажем за Пенсионните фондове, които в момента се източват, парите които вече наистина са НАШИ, за да се плаща на зелената мафия за прескъпата електроенергия от ВЕИ?! Никой не пише за това и не споменава нищо за него!! Защо ли? Явно на Икономедиа, уж една обективна ИКОНОМИЧЕСКА медия така й е удобно. Ама познайте защо.
  • 12 велина

    1 0 Отговор
    Президента се изложи и загуби доверието на хората . Най - много ме изненада факта , че отрича очевидни неща , което за мен е недопустимо .
  • 13 Гоствам

    0 0 Отговор
    „В момента не повече от 8% от клиентите ни са държавни предприятия. В крайна сметка, КТБ предлага голям набор от кредити с различни условия. „ - До тук със спекулациите, че всички държавни пари били в КТБ! Най-накрая да се каже простата истина, а не само да се лъже по зададен сигнал!
  • 14 фост

    0 0 Отговор
    Съвсем вярно! Има право човека да има приятели,но не е нормално да използва приятелството си за да ощети държава, Плевнелиев наистина е една марионетка,която също трябва да бъде свалена от власт.
  • 15 Добито Звездева

    0 0 Отговор
    как може да имаме такъв президент като плевнелиев.той абсолютно нищо не прави за държавата,то се вижда постоянно че подържа интересни на разни хора а не тези на народа . отново обвиняват свестен човек като господин василев, а плевнелиев - за него нищо не се говори
  • 16 Мирослав

    0 0 Отговор
    Така като гледам няма по повече от две мнения писани в минута, което означава. че почти всички мнения надолу са писани от един (най-много двама) платени писачи. Остава въпроса защо се пънат толкова. Хората, които четат не са толкова глупави. А той Цв. Василев нека си обяснява още колко не ползва медии за да прокарва лъжите си - платените му писачи в мненията тук го показват много красноречиво.
  • 17 Julio

    0 0 Отговор
    Ай ква "драма". Правителственият банкер който богатее на гърба на данъкоплатеца се жали от президентина...
    А отдолу банда платени драскачи ни обясняват колко била 'убава ктб.... Пълен смех...

    Коментиран от #18

  • 18 велина

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Julio":

    Пълен смях са глупостите , които пишеш .
  • 19 миглен

    0 0 Отговор
    Плевнелиев наистина изглеждаше шматка, кой да предположи,че е толкова подломен, ужасно разочароващо,че сме избрали такъв човек на президентския пост! не е добре президента ни да обслужва интересите на определени крадци!
  • 20 Сиса

    0 0 Отговор
    Имаше много хора,които не вярваха,че Президентът е скрита лимонка и му се подлъгваха на заблуденият добронамерен вид,но Видов ден винаги идва!
  • 21 Златина Тодорова

    0 0 Отговор
    то това се знае че плевнелиев защитава бизнес интереси , той защитава собствените си интереси . този президент е най бездарния който някога сме имали
  • 22 Яна

    0 0 Отговор
    Господин Василев споделя,че Президентът не е успял да му навреди,но целият народ пострада,за да може някой да богатее.Това са пълни психопати,щом са готови да подложат цял един народ на мъчения,за да спечелят пари
  • 23 velko

    0 0 Отговор
    Един нормален човек явно има по тая земя,който да има сила да каже истината,такава каквато е! Плевнелиев наистина не си го бива изобщо, не може да си представя как може да има някой,който хладнокръвно ще тръгне да поробва живота на толкова много хора, много тъпо!
  • 24 тито

    0 0 Отговор
    Чудно направо,президента за нищо не става,приятелите му сигурно продиктуваха кои да бъдат служебните министри, а ние си мислим,че Борисов е казал, надали, човекът си има приятели,добре,че от време на време застава един смело да каже в медиите какви хора ги има!!!
  • 25 велина

    0 0 Отговор
    Срам ме е от президента !!! Как може подобна наглост ???
  • 26 черната златка

    0 0 Отговор
    Странно как досега кръгът около Икономедиа не са влезнали в политиката дори и с кандидатури, сигурно се надяват,че някои хора ще им подадат ръка и както се вижда от сега това са Кунева и Плевнелиев....всичките заслужават затвор!
  • 27 Мартина Георгиева

    0 0 Отговор
    изобщо не знам как сме избрали такъв човек за президент.всеки следващ е все по корумпиран и все повече се чудят как да сринат държавата ни . този плевнелиев изобщо не може да си върши работата,изобщо не мисля че е компетентен освен по това как да се грижи за интересите на олигарските и своите.браво на изказването на василев,поне една умна приказка да чуя
  • 28 Vili

    0 0 Отговор
    Ами изобщо няма да се учудя,ако Прокопиев иска да е в политиката,за да може да си осигури имунитет, а Плевнелиев явно няма нищо против да му помогне, срам ме е,че такъв имаме за президент, марионетка без собствено мнение, готов всичко да направи,за да не си развали приятелството с престъпниците!
  • 29 nocomment

    0 1 Отговор
    Един да му каже истината в очите, за нищо не става Плевнелиев, трябваше от рано да го разберем какъв е никога нямаше да гласуваме за него, сега все едно за президент имаме Прокопиев и сие...
  • 30 Николай Стоянов

    0 1 Отговор
    ""Сложете Плевнелиев начело на дадена партия и ще видите резултата”" - то това ако се случи направо не знам наистина какво ни чака.та този не може две думи на кръст да каже,не може едно решение много време да вземе , пък камо ли държавата да оправи.ама то как да стане като мисли само за лични облаги .
  • 31 вероника

    0 1 Отговор
    Радвам се , че се казва истината . Плевнелиев трябва да направи изявление и да обясни за връзките си с Прокопиев , за сделките сключвани с него и за общият им бизнес . Наистина ми писна да ни лъжат и да си мислят , че сме толкова глупави да им вярваме .
  • 32 Anton

    0 0 Отговор
    за съжаление не попадаме на читави хора, нямаме избор за кой да гласуваме, сега се натресохме на Плевнелиев, наистина е кошмарно да нямаш морални и свестни кандидати, а този дето само иска да угоди на другарчетата си за сметка на всички останали хора! Поредния нагъл крадец!
  • 33 Антон Донков

    0 1 Отговор
    Време беше някой да повдигне завесата,за да видим какво точно си причинихме с избора на този Президент и на ГЕРБ...Да ни е честито!
  • 34 Ицо

    0 0 Отговор
    според мен трябва този плевнелиев да се свали от власт защото изобщо не става за президент . не виждам как ще чакаме до края на мандата му.до тогава не знам.
  • 35 роза

    0 0 Отговор
    Направо не мога да проумея, как можаха толкова много хора да гласуват за тази марионетка Плевнелиев. Та този човек няма собствено мнение, ние чакаме да взема адекватни решения. Той е ръководен от Прокопиев, Бориславова и Огнян Донев.
  • 36 Моника Веселинова

    0 1 Отговор
    Чудя се как може Плевнелиев да измами народа така . Много ми е жал , че се подигра по този начин с българските избиратели .
  • 37 Крм4о

    0 0 Отговор
    Този Иво Прокопиев ми е толкова противен с тея червени бузи като матрьошка,че не е истина, отгоре на всичкото трябва да му търпим и крадливите планове,които прокрадва чрез Плевнелиев, докато не ни се паднат свестни хора за управници,а все такива мижитурки ще страдаме,за сметка на трупането на пари на олигарсите като приятелите на Плевнелиев!
  • 38 Моридин

    1 0 Отговор
    Поредната пушилка да замажат на хората малко очите. Сега може би е редно, Василев да обясни как така държавата е гласувала "финансиране" в размер на 800 млн. евро за доизграждането на каналната оптична мрежа на БТК АД, при положение че, БТК е частна собственост.
    П.С.: БТК АД е собственост на Цветан Василев, еднолично....
  • 39 Тодор Тодоров

    0 1 Отговор
    много верни неща е казал господин василев, неща които направо ми настръхва косата като ги чета. а за този плевнелиев нямам думи просто. много жалко че той се оказа поредния жаден за пари и власт мошенник
  • 40 Никита

    0 1 Отговор
    хич не се учудвам,че Плевнелиев има подобни връзки с такива хора като Прокопиев, сега обче Плевнелиев ще се скрие като мишка и ще чака приятелите му да му кажат какво да излъже! Чест му прави на Василев,че е казал истината без страх!
  • 41 самоела петкова

    0 1 Отговор
    дали ще доживеем да имаме свестен президент . и този много уж обещаващ беше ама само на приказки и обещания,като всички други
  • 42 гостенка

    0 1 Отговор
    Чудя се , кога Плевнелиев ще застане като мъж и ще каже , каква е истината .Стига се е крил като мишка !
  • 43 Нина

    0 1 Отговор
    По-скоро да се изправи и офоциално да каже,че се оттегля,а после да бъде разследван и да си понесе отговорността за действията.Това за мен е държавна измяна,щом действа срещу народа.
  • 44 Елка

    0 1 Отговор
    Мижитурката Плевнелиев, дето по комшийски урежда далавери и осигурява политически чадър на Прокопиев и останалите му дружки ми е като трън в очите! и той трябва да последва ГЕРБ!
  • 45 u,rijrkd

    0 0 Отговор
    Наистина съм тъжна от факта , че Плевнелиев ни излъга .... тъжно е , че дадох гласа си за този човек , който е обвързан с олигарси .
  • 46 Кламер

    0 1 Отговор
    Лицемерни са ни всичките управници, направо думи нямам как е възможно някой толкова нахално да тормози цял един народ! Плевнелиев трябва да се махне от властта, един човек му го е казал право в очите, нека всичките сделки и тъмни споразумения да излезнат на яве!
  • 47 Велина

    0 1 Отговор
    защо не вземат да посъветват плевнелиев да си подаде оставката и да се маха. омръзна ми и от неговите лъжи и измами
  • 48 ПОДПАЛВАЧА

    0 0 Отговор
    Той ПЛЕВЕНЛИЕВ Е КРИВ!
    То КОЙ КАЗА?
    ААААА ЩОМ ЦВЕТАН ВАСЛИЕВ ТАКА КАЗА АМИ ТАКА Е!

    ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ каза че трябва всичките да се ПОДПАЛИМ!

    Ще се ПАЛИМ щом ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ е казал!
    Май някои се палиха тия дни!
    Ама дали ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КАЗА?
    АМА ЩОМ СЕ ПАЛИХА ТОЙ Е КАЗАЛ!
  • 49 ???

    0 0 Отговор
    Ти нормален ли си ???
  • 50 жожо

    0 0 Отговор
    Хе хе хе!Направо откри "топлата вода"!Да не би да е избран от народа и за народа?!Спомнете си какви са казали преди векове: "По делата му ще ги познаете"!Не вервайте какво ви говорят сладко сладко, а друго вършат зад гърба ви!
  • 51 име

    0 0 Отговор
    Не попаднахме на президент и това е. Последното нещо за което ще помисли е народа. Дали жена му не го напътства така не знам.
  • 52 вики

    0 0 Отговор
    Яд ме е на президента, защото той защитава корпоративните интереси, а народа гладува.
  • 53 Теодора Божилова

    0 0 Отговор
    Крадци и лъжци! Заради такива като него съм далече от семейството си! Всики ден ни крадат! От няколко години се чудя какво е това ДДС 20% на всички стоки?! Пращам лекарства на децата от Гърция, защото са по-евтини и качествени! Играят си с нас и то във всички сфери!
  • 54 Тео75

    0 0 Отговор
    Не вярвам!Нещо нещата не си пасват напълно,може и да е прав за интересите на други тарикати,но каква е неговата далавера?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове