Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 15:48 1 165 16

В жалбите и сигналите преди убийството на Иван Владимиров няма заплаха и закана за убийство

  • жалби и сигнали-
  • иван владимиров-
  • полицията

Но те е трябвало да дадат индикация на полицейските служители, че конфликтът може да ескалира, каза вътрешният министър Иван Демерджиев

В жалбите и сигналите преди убийството на Иван Владимиров няма заплаха и закана за убийство - 1

Вярно е, че е имало насрещни жалби и сигнали преди убийството на психолога Иван Владимиров, потвърди при посещението си в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Има образувана проверка в Пето районно управление на столичната дирекция на вътрешните работи, припомни той, цитиран от БТА.

"Особеното е обаче, че тези жалби и сигнали не са за заплахи за насилие и саморазправа. Трябвало е да дадат индикация при всички случаи на полицейските служители, че може да ескалира конфликтът, но в нито един от тези жалби и сигнали няма ясно оплакване от физическа саморазправа, още по-малко - заплаха или закана за убийство", каза министър Иван Демерджиев.

На въпрос дали е възможно сигналите да са били манипулирани от полицаите, министърът отговори, че хипотетично е възможно, и ако има такива данни, това е престъпление и ще бъдат взети мерки. Мъжът е бил служител на МВР толкова назад във времето - преди повече от 20 години, допълни Демерджиев. По думите му въпросът е дали е трябвало да му бъде отнето оръжието и "ще има отговор".

"Не може да се очаква, че ние за шест месеца можем да решим всички проблеми в МВР, натрупвани десетки години назад във времето, коментира министърът. Той допълни, че още в началото на мандата на служебното правителство са дадени указания за превенцията на подобни случаи, защото са видели, че има проблем в тази посока. Сега главният секретар отново обръща внимание на всеки един ръководител и лично ще носи отговорност, ако подобни случаи не бъдат проверени и третирани своевременно, посочи министърът. Според него очевидно трябва време, за да могат служителите да възприемат тези указания и да започнат да ги изпълняват стриктно. Ще направим всичко необходимо това да се случи", каза още Демерджиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    14 3 Отговор
    Вие нищо няма да решите щото сте едни платени ,,пионки,, като предишните...
    Толкова е видно...и жалко
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Евро

    8 0 Отговор
    Това разбира се е след факти...
  • 4 честен ционист

    12 0 Отговор
    Чекистите се пазят един друг.
  • 5 А како има?

    12 0 Отговор
    Пожелания за много здраве и щастие.
  • 6 Инкогнито

    7 10 Отговор
    Жалвал се е, че съседа му е събирал метал и от там тръгва дразгата системен тормоз вербален от подхвърляни приказки от страна уж културния изучен психолог
  • 7 Само да питам

    7 2 Отговор
    Защо не кажете от какво се отплавал този дразнител Владимиров? Май не оферта и монетата си има две страни.

    Коментиран от #11

  • 8 Я, сериозно ли бе

    15 2 Отговор
    измамник казваш това ? Човекът преживе по телевизията го каза пред зрители и водещи, че е подал жалба в полицията, а тя чака да бъде убит за да се докаже престъпление "ЗАПЛАХА ЗА ЖИВОТ" ! Министър на полицията ЛЪЖЕ като дърт циганин и това доживя българският народ ! Бягайте от тази държава хора, не подлагайте животът си на ужас !
  • 9 Да, бе

    13 1 Отговор
    Ще доживеем ли мвр да си изкара пръстите от разните интимни места и да вземе да свърши нещо... Риторичен въпрос. И все не разбрали тия, бе.
  • 10 Анонимен

    4 3 Отговор
    Умрели ще ги обвинят. Но и вие не обиждайте кварталните полицаи. Всичко трябва да започне отдолу, не следва да слушаме политиците и троловете им прекаляват с обидите, че след като не си задомен си гей, ако не бяха бабите ви депутати и вие щяхте по зле и от имащите днес да живеете, но депутати с пари от народа си живеят, а народа отдолу страда и все им са в главите пари, били навън и имали, е, нямат, защото обикалят на годината веднъж, а не ги внасят по банки, нито пък ви купуват жилищата. Бъдете добри хора и много здрави. Всеки отдолу мълчи, крие се и не разговаря с никой. Страх ги е полицаите някои за хляба си, че за чеп зеле не стават след пенсия. Има от младите много надъхани, неврозни, но имат горе хора и кой като тях, единият е зет в славяново, другият е на бойко. Другите на тари дс бкп полицаи. Мълчиш.
  • 11 И аз имам въпрос

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Само да питам":

    Какво все пак е работил убиецът последните 23 години?
  • 12 Минева

    2 1 Отговор
    Демерджо, пак се дъниш
  • 13 Никой

    6 1 Отговор
    Не ти да отговаряш. Къде е райония инспектор,с нач на РПУто да дадат пресконференция. Там е личната отговорност,те да отговарят на нелицеприятни въпроси .Медиите направо ще ги разкъсат. Ти министре само да бръщолевиш не стига. И пак ще назначим проверка ,след проверка ,след проверка, то мръкна на вън и пак проверка и после лягайте си . Може ли 40 % процента от МВР да е администрация ,като в Германия са само 8 %. То и затова кьорав полицай не можеш да скиваш по улиците освен в медиите на екран или ако трябва да ступат някой митинг.
  • 14 Гусина на снимката

    2 0 Отговор
    да е чувал нящо за самосезиране???Човекът,лека му пръст,в национален ефир преди 3 месеца заявява,че комшията можел да го застреля???
  • 15 "Частни взаимоотношения",които не ги кас

    0 0 Отговор
    Тъй ни отговори милиционера,който дойде по сигнал за разпра между комшии!
  • 16 пенко

    1 0 Отговор
    МИНИ СТРЕС -УВАЖАВАМ ТЕ , НО ПСИХОЛОГЪТ ИЗДАЛ СЪГЛАСИЕ ЗА ОРЪЖИЕТО И ЦЕЛИЯТ ОТТДЕЛ ЗА КОНТРОЛ НА ОБЩООПАСНИТЕ СРЕДСТВА /КОС - 5-то рпу --- СА ВИНОВНИ - ТИ НЕ СИ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове