Last news in Fakti

1 Август, 2023 16:58 9 663 36

Лекарят, приел първи 18-годишното пострадало момиче: За 40 години стаж, такова нещо виждам за първи път

  • обезобразено момиче-
  • лекар

Медикът прогнозира, че момичето цял живот ще преживява насилието и не може да си обясни какъв човек може да извърши подобно нещо

Лекарят, приел първи 18-годишното пострадало момиче: За 40 години стаж, такова нещо виждам за първи път - 1

Д-р Стоян Петров е първият лекар, който приема 18-годишното пострадало момиче. Три часа са били необходими на екипа да зашият всички рани. Казва пред БНТ, че за близо 40-годишния си стаж като лекар за първи път вижда подобна гледка.

"Грозна работа, грозна... Не беше животозастрашаващо състоянието ѝ, но нацепена - една до друга успоредни рани… Аз съм виждал рани, ама чак такива с такова зверство направени… Не искам да си спомням за това нещо", казва д-р Стоян Петров.

Медикът прогнозира, че момичето цял живот ще преживява насилието и не може да си обясни какъв човек може да извърши подобно нещо.

"Абсолютен изрод, психопат. Аз не виждам един нормален човек да направи такова нещо".

Адвокатът на обезобразеното момиче определя като неадекватна първоначалната експертиза за лека телесна повреда. Той има забележки към към указанията, които е дала прокуратурата по случая.

"Ако бяха разпитвани още на момента дежурните лекари, които са приели детето, още на този етап предвид голямата кръвозагуба, щеше да бъде определен характерът на телесната повреда - един от признаците е временно разстройство на здравето, опасно за живота", каза Делян Славов, адвокат на пострадалата.

А обвиняемият Георги Николаев е заявил на адвоката си, че не е съпричастен към нападението. Според защитника 26-годишният мъж има алиби за деня на престъплението. И останалите обяснения: макетното ножче, с което е нарязана девойката, не е намерено в дома на задържания, а в апартамента на момичето. По ножа няма пръстови отпечатъци.

"Моят апел е: оставете съдебната система да работи спокойно. Не мога да повярвам, че съдии излизат да се обясняват за своите актове и за това, което се е наложило да постановят", каза адвокат Петко Кънев.

Защитата на Георги Николаев ще обжалва наложената му мярка "задържане под стража". Заседанието е насрочено за 9 август.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 36 Отговор
    Грозна работа. Изписаха риванол за цяла пътека.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Момичето

    76 2 Отговор
    казало , че е бил с ръкавици , хилил се и то по усмивката го е познало ! Какво ножче ми търсят полицаите в къщата на звяра , като е намерено в апартамента на момичето , и какви отпечатъци щом се е подготвил с ръкавици ? А адвокатът му , тандем със съдебния лекар , прокурора и съдийката , щял да обжалва......... Много пари са взели и много грехове ще носят за всичко това !

    Коментиран от #6

  • 4 да де

    10 22 Отговор
    А сега де, ако наистина по ножчето няма отпечатъци как ще докажат кой го е извършил тогава остава дума срещу дума.

    Коментиран от #11, #17

  • 5 Умен по цялата глава

    51 0 Отговор
    Касапина влиза при нея с маска,и ръкавици..Сега Прокуратурата трябва да докаже,че той е извършителя зад маската ,а доказателства няма освен свидетелката...Най - вероятно са пропуснали да потърсят и оставени ДНК следи,а е минало вече цял месец..Някой е " замел" случая успешно!!!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Хахаха

    2 33 Отговор

    До коментар #3 от "Момичето":

    Е нали довчера момичето беше в безсъзнание:)))

    Коментиран от #12

  • 7 Реалност

    7 46 Отговор

    До коментар #5 от "Умен по цялата глава":

    След като са живели заедно според теб каква ДНК ще намерят? На Дебора нещо много почнаха да се разминават версиите, да не се окаже накрая, че се е дрогирала и сама се е накълцала???

    Коментиран от #13

  • 8 Аз дори

    42 2 Отговор

    До коментар #5 от "Умен по цялата глава":

    смятам , че не са изпратили , и то съзнателно , криминалисти да търсят улики в апартамента , които да бъдат изследвани в лаборатория ! Организирана престъпна група срещу едно нечовешки инквизирано 18 годишно момиче .

    Коментиран от #15

  • 9 разбор

    7 39 Отговор
    Така.3 часа са 180 минути.На всеки 45 секунди е правен шев.Ако са били 400 както се твърди.Тия са факири бе.Рекорд за Гинес.Учудващо!

    Коментиран от #10, #33, #34

  • 10 честен ционист

    6 16 Отговор

    До коментар #9 от "разбор":

    За всеки шев си има ценоразпис.
  • 11 Калпазанин

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    Аз пак да повторя, цирка продължава сега чакаме "новини" че е невменяем зафуан на паметта и още 10-на болестти
  • 12 абсурд

    4 18 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Това число 400 кой го пусна?Това е огромна цифра.Това без наркотици е абсурдно да се случи.Затова не се търси причина а наблягат на числото 400.То е впечатляващото.Резултата.Нали чуваме как всички в хор повтарят :400 !

    Коментиран от #24

  • 13 Никога

    32 1 Отговор

    До коментар #7 от "Реалност":

    не са живеели заедно , тоя гнусен субект е живеел при родителите си на село , 20 - тина км от Стара Загора , че и дете има !
  • 14 Ретроспекция

    19 0 Отговор
    От Варна съм. Сещам се как преди малко повече от 20-тина години се случи подобна сцена, но много по-брутална. Някъде около района на Икономическия Университет една девойка покани в апартамента си изверг, който я наръга около 42 пъти. Фатално.Тогава нямаше още социални мрежи и виртуалното пространство не бе толкова напреднало..Но целия град се надигна. Протести и така нататък. Уж го арестуваха тоя и го осъдиха..ама като знаем каква правова държава сме..поне на хартия

    Коментиран от #18

  • 15 Психопата

    26 6 Отговор

    До коментар #8 от "Аз дори":

    е женен с дете.Тя явно му е Любовница,а в Стара Загора си е нещо нормално това и ако й е бил дилър ,че е безработен нещата стигат до Чадърите от местната власт с която делят парите от дрога...Касапина ще го изкарат Невинен накрая и ще арестуват нея за Набеждаване...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Потребител

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    На всяка улица/магазин има видеонаблюдение, като се сравни в колко часа е станало престъплението и се засече извършитля как влиза в дома на момичето - става доказуемо, че той е касапина, елементарно Уотсън!
  • 18 Ретроспекция

    23 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ретроспекция":

    И като си помисля през годините колко такива случай е имало, където гласовете на жертвите са останали нечути или някъде описанини и забравени между прашните страници на отдавна изстинали досиета. Тръпки и отврат да го побият човек от така наречените законодателни механизми у нас.
  • 19 Пловдив

    36 2 Отговор
    Не виждам причина ,защо съдиите да не се обясняват публично,за своите актове,след като те противоречат на морала и оставят впечатление,за корупция! Те,въпросните съдии,да не са от Сатурн?! Щом като им плащаме заплатите,ще се обясняват...!!! Ако не им харесва,да преминат в частния сектор(ако им стиска,разбира се!)!
  • 20 Никой

    35 2 Отговор
    Корупцията сътвори " Старозагорското клане ". Магистрати и ченгета си пазят постовете а не жертвата и закона. Защо толкова садистично престъпление е крито цял месец ? Защо в бюлетина на МВР не е отразен този случай който се изготвя всеки ден ? Кой разпореди това деяние да остане в тайна ? Чак сега ли разследващите разбраха че касапина е имал две прояви и присъда за насилие пробация. Въпроси на които някой трябва да даде отговор ?
  • 21 Никой

    19 3 Отговор
    Раните са 21 от макетния нож, 400 са шевовете .Не включвам раните и охлузванията по главата и тялото от нанесени удари.
  • 22 Тия се подиграват, цял народ е

    24 2 Отговор
    настръхнал, а "правосъдието" ни се подиграва!
  • 23 Питане

    21 2 Отговор
    В някоя медия казаха, че "юначния българин" има жена и дете, за които трябвало да се грижи. Да ли правилно съм разбрал ?
    Каква е истината ???

    Коментиран от #27

  • 24 2254

    18 7 Отговор

    До коментар #12 от "абсурд":

    Толкова са били шевовете. А раните били 21. Значи около 20 шева на една рана са били необходими. Но мисирките повтарятхли повтарят, че 400 били раните
  • 25 На лекаря ли да вярваме

    24 0 Отговор
    или на съдийката, която каза че е просто драскотинка

    Коментиран от #31

  • 26 Мимчят

    24 3 Отговор
    Тоя подкупен адвокат още малко и ще обвини момичето,че не този педофил и изверг го е нарязал,а само се е рязало.Барабар с изверга и той е за зандана....
  • 27 Не си разбрал!

    0 7 Отговор

    До коментар #23 от "Питане":

    Някъде си спал...!
  • 28 Майора

    14 2 Отговор
    Адвокат Кънев как и с какво чувство защитаваш психопат и изверг , извършил това нещо и при това рецидивист , защото това не е първото му такова? Явно както и при други обвиняеми , финикийските знаци са по важни от всичко друго!
  • 29 ТаУмВзе

    10 11 Отговор
    Въпросът е съвсем Прост. Какво прави 18 годишна с тоя нерез? Отговора е лесен де, нарича се Чалга Халтура. Кой Разбрал, разбрал.
  • 30 Мнение

    12 2 Отговор
    Със счупен нос си е средна телесна повреда както и да го гледаш.Правят се на луди,за да има скандал и да приемат Истанбулската конвенция.На фона на намаляването на присъдите за педофилите,което гласуваха тази седмица хич не вървят на добре нещата.
  • 31 патето Яки

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "На лекаря ли да вярваме":

    Предполагам че съдийката не е виждала пострадалата, прочита написаното от доктор и решава въпроса от бюрото си .Бияча е видяла защото прави съдебно заседание с адвоката му.
  • 32 патето Яки

    6 2 Отговор
    Ако веднага е разследвано доказателства има, един косъм да е паднал е достатъчно, по неговите дрехи щяха да открият нейно днк., може и кръв. Но е заметено един месец. Другото е че съдийката не е проверила за предишната му присъда за насилия.
  • 33 патето Яки

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "разбор":

    всичко е нормално 20 разреза по 20 конеца прави 400 шева, какви 45 секунди пишеш за един конец
  • 34 Иху

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "разбор":

    Тримата лекари са я шили едновременно - един лицето, друг тялото, а третия - крайниците. Нищо рекордно няма, ама нали са ти платили да драскаш простотии срещу жертвата и версията й... Как ви намират такива, не знам просто... Сигурно си му приятел на аме бата.
  • 35 Иху

    4 2 Отговор
    А машинката, с която я е остригал, намерихте ли я? А маската, а ръкавиците? Защо не разследвахте тогава? Кой е следователя по случая, и той трябва да бъде уволнен.
  • 36 ...

    0 2 Отговор
    Психопат, ще лежите ми казва братовчедка ми психиатър и вещо лице в психодиспансера. Той е луд и нас цял месец ще ни облъчвате с този луд Психопат младеж. Но не всички са като него и ви четат, някои хора са чувствителни към случая и всеки тълкува нещата по различен начин. Добре, че турците гледат турска телевизия, днес, ми писна българи да обсъждат случая, вместо да се захванат на работа. Да се оправят, а ппдб да защитят Истанбулската, да гласуват и я приемат тая истанбулска...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове