Last news in Fakti

2 Август, 2023 12:52 9 687 44

Побоят, бръсненето на главата и рязането на тялото на 18-годишната девойка Д. М. далеч не е изолиран случай

  • насилие-
  • прокуратура

По тази и други публикации в социалните мрежи се самосезира старозагорската районна прокуратура

Побоят, бръсненето на главата и рязането на тялото на 18-годишната девойка Д. М. далеч не е изолиран случай - 1

Радио Стара Загора е изпратило запитване до полицията във връзка с появили се в социални мрежи твърдения, изразени писмено или чрез видеоклипове, за терор над момичета в Стара Загора от страна на мъже с методи близки до начина, по който е била наранено 18-годишно момиче.

В една от тях се казва, че „Побоят, бръсненето на главата и рязането на тялото на 18-годишната девойка Д. М. далеч не е изолиран случай. Няколко банди в Стара Загора близо 10 години се "подписвали" с такъв "автограф" под насилието, извършвано върху момичета от града“.

В устен отговор от пресцентъра на полицията в Стара Загора информираха, че от началото на годината в ОД на МВР няма постъпили такива сигнали.

Въпреки това Районна прокуратура - Стара Загора се самосезира по публикации в медии с твърдения за упражнено насилие над жени в Стара Загора. Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на ОД на МВР.

Указано е да се снемат обяснения по обстоятелствата, касаещи посочените в публикациите посегателства, да се конкретизира времево и с точна фактология къде и какво се е случвало и по отношение на кого. В тази връзка ще бъде изискана справка от полицията относно това дали има такава подадена информация в масивите на МВР за периода от 2015 г. до настоящия момент.

Ще се изиска и справка, от която да е видно извършвани ли са проверки на заведенията в град Стара Загора, с работно време след 23 часа, и дали са констатирани нарушения. Ще се изяснява още дали са правени проверки на лицата, работещи като охранители в заведенията, и има ли нарушения на изискванията при тяхното назначаване на работа, както и в тази връзка дали са били сигнализирани Инспекция по труда, НАП или други държавни институции.

Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове, съобщават от Районната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    14 3 Отговор
    А да кажете колко ...... има в Стара Загора и "придружители " също? Тези методи са присъщи на едни "морално" ангажирани хора
  • 2 Истамбулската

    23 7 Отговор
    нема да мине!

    Коментиран от #39

  • 3 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    22 7 Отговор
    Такава гавра е имало само по времето на турското робство! България за 33 години беззаконие и корупция навсякъде се върна във времената на Османската империя.
  • 4 Примати

    28 3 Отговор
    Отгледахме ( не всички родители ) неграмотно , но татуирано поколение , което тормози по - слабите физически и обича Левски в комбинация. Честито… връщане назад няма…

    Коментиран от #16

  • 5 гост

    24 0 Отговор
    След дъжд -качулка ! Правоохранителната и правораздавателната система са като трите маймунки : Полицията - НЕ ВИДЯХ, Прокуратурата - НЕ ЧУХ, Съда - НЕ ЗНАМ !
  • 6 И рушветите ,

    20 0 Отговор
    приемани от престъпници , също ! Направо си е рутина !
  • 7 Последния Софиянец

    18 7 Отговор
    Мутрите от ГЕРБ младежи пак се върнаха на власт и тормозят всички.Да благодарим на Кирчо и Христо.

    Коментиран от #27

  • 8 беги

    14 0 Отговор
    -Знаете ли колко хора работят в БГ съдебна система?
    -Около 10% ...
  • 9 Мдааа Дааа

    16 7 Отговор
    Нищо против... за подобаващо наказание съм на насилника, а и закони за това да се създадат... нооооо
    А ко ша кайш за женското насилие дето не бие и реже, но дращи по мозъка... и те праща на седмия АД!!!
    Но нека погледнем не само извършеното и съдебното минало на агресора насилник. Вижте колко татуировки и силикони в тялото си е имплантирала жертвата Дебора-ученичка на 18 години. Проверете нейното поведение при посещенията в дискотеки, употребата на алкохол,цигари и наркотици и ще видите нейния морално етичен облик. Това ли е облика на българската девойка, жена и майка. Не, това е облика на съвременната начинаеща проститутка изградена от разюзданата демокрация и липсата на училищно и семейно възпитание.
    А и случая се използва умело от ГЕЙ ПАРАДА на ЛГБТИ .. . 70% са такива на протестите, а и се ползва яко от СГЛОБКАТА ... БОЙКО, МУСТАФА, АСЕН И АЗ/кирчо/ + кака Лена с 2-3 члена...
    Сладури ....
    Една седмица най малко няма да мислим и говорим за СВАДБАТА!!!
    Е неам думи!!!
    НАРОДЕ????

    Коментиран от #35

  • 10 Aлфа Bълкът

    6 3 Отговор
    Ай как го избръснаха турчина в Капитан Петко войвода.
  • 11 Логичен въпрос

    16 2 Отговор
    И кой от държавните репресивни органи е разпъвал чадър над тези банди? Кой си е затваря очите за престъпленията и в коя партийна к0асичка са постъпвали парите?
  • 12 плюс минус

    11 1 Отговор
    От време на време гледам турски сериали, за да разбера техните нрави и обичаи.
    В доста от тях насилието, психическо и физическо над жени, си е сякаш нещо нормално.
    И затова странно ми се вижда насилието на някои българи над жени.
    Защо така се получи, не знам. Какво се промени?
    Възпитанието в дома и в училище, образование, бедност, жажда за власт и пари...

    Коментиран от #14, #33

  • 13 Радио Елто

    9 0 Отговор
    рязането на ухо пръст Също Товаса Мутренските Почини
  • 14 Анонимен

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "плюс минус":

    Много гледат също тези сериали. Затова.

    Коментиран от #21

  • 15 ГУМЕН КРАДЕВ

    16 2 Отговор
    Проверки , проверки ! Ще проверяват заведенията , ще гледат издават ли касови бележки , ще мерят криви ли са метлите на чистачките , ще душат колко е мокро прането и дали слагат Калгон при всяко пране ! Когато държавата е корумпирана и не ще да си върши работата какво прави ? Ами - проверки , проверки !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анонимен

    3 10 Отговор
    Жените тормозени, от разни старчета за пари. Чиче ще ти пусна, но дай пари предварително. Ще я улигае. Продават си бъгарките в Бг за дядко паричко. 60 г с 20 г, резили. Да не видят нещо от запад и те подражават същото. И мъжете им ако знаят жените им какви ги вършат, а може и да ги накарват, както казва една. Мъжа казвал на жена си, слагай минижупа и ми носи пари. Имаше го при Живково същото. Не бъдете наивни. Всичко се прави за истанбулската конвенция.
  • 18 бокотиквомразец

    10 5 Отговор
    Леко ще Ви нахлузят с Истамбулската и няма да го усетите! Честито на малоумните!
  • 19 Аман

    13 4 Отговор
    Няма да мине номера с Истанбулската конвенция. Насилието няма пол, раса, възраст и етнос. Насилието е насилие. Прегледайте справките за бити, обирани и изнасилвани възрастни хора по селата. Разбрахте ли мисирки празноглави. Апропо половете са два: мъжки и женски.
    Второ - всички въпроси за неспазването на нелошото законодателство,рязането, мушкането, боя и други подобни да се отправят към съответните органи- полиция, прокуратура, съд, политици с чадъри и т.н. Те са ЕДИНСТВЕНИТЕ виновници за състоянието на нещата и трябва да отговарят, а да не са независими дори от земното претегляне деребеи и ОПГ-та. Необходима е безмилостна чистка на всички нива и лишаване от незаслужени привилегии, огромни, необвързани с резултатите от работата, заплати, ранни пенсионирания и др. Разбрахте ли ?
  • 20 Сторгонти

    15 0 Отговор
    Полицията в Стара Загора нищо не знае,нищо не е чувала,там престъпления никога не са се извършвали.При проверките в нощните заведения не са констатирани лица със зверски физиономии,които да работят на черно.Дрога и всички останали глупости не са се продавали в дискотеките.Стара Загора е град свободен от дрога,опиати и де.благодарение на старозагорската полиция
  • 21 Айде спри се

    4 13 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен":

    По времето на "хубавия" соц поне половината мъже лупаха жените си и беше срамно да се оплаче. Тогава турски сериали нямаше. Една посред нощ успя да избяга и да не стои на улицата, отишла в милицията. Веднага го прибраха, добре са го" посъветвали" и след седмица оня си върна милиционерските "съвети", само че преди това предвидливо заключил вратата. Друга пък биеше мъжа си като се прибере на 4 крака вкъщи и той нищо не помнеше. Ама нямаше гласност и "тихо, да не чуят съседите, че се излагаме". ""Аааа, паднах като миех балатума". Такова ни е племето открай време.

    Коментиран от #29

  • 22 Никой

    0 3 Отговор
    Младите момичета на кенана не избират свиркасрещу 50 лева. И бой като разбере приятеля. Идват при момче от запад. Седнал на масата и сервитьорка, колата ваша ли е, часовника колко струва и прочие и като види, че младежа не кълве, при човека бизнесмен, около 50,60,бил е млад, направил пари и с младото на места, където е отдалечено от града, след кенана, може и да е фалирало заведението, слуаят е преди пандемията. Бъдете добри хора и много здрави. Всеки, кой както му иска душата това да прави.
  • 23 Веселин

    7 0 Отговор
    Всичко това много прилича на действия на нарко пласьори . Дали службите не трябва да проверят дали няма взаимодействие между някои полицаи , съдебни медици , прокуратурата и съда които са създали чадър срещу заплащане над наркобанда в Ст. Загора !
  • 24 Гордостта на Тара

    5 6 Отговор
    Няколко банди в Стара Загора близо 10 години се "подписвали" с такъв "автограф" под насилието, извършвано върху момичета от града“... Така наречените момичета са нищо повече от работнички .. това го има по цял свят когато реши че ще излиза от релсите момичето .. направо е пенсионират ..

    Коментиран от #38

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Веселин

    7 2 Отговор
    Допълнение към коментара на ГОРДОСТТА НА ТАРА - Напълно е възможно това да е наказание от сутеньори над момиче решило да се дистанцира от тях . Това обяснява и съответствието и синхрона между медицинска експертиза , становище на прокуратурата и на съдията , единодействие което явно е заплатено . И възниква въпроса - дали някой ще погледа в тази посока !

    Коментиран от #31

  • 27 Софиянче,

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Първо благодарете на създателя им!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дъртак

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Айде спри се":

    Е! Ти, може да си биел жена си! Ама 99% от мъжете правехме друго с тях!:)

    Коментиран от #41

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гордостта на Тара

    2 7 Отговор

    До коментар #26 от "Веселин":

    Целия случай още от началото мирише .. и тая Дебора като е видях преди инцидента еми извинявай точно е леко момиче.. приятел охрана изглеждаш като мутра .. този вид престъпление е по скоро вид наказание често срещан в подземните среди.. оставят момичето живо но да знаят всички в тяхните среди че е сгафила доста и никой в това състояние да не е вземи повече .. и послание към другите да внимават .. така че не е чиста работа и на двамата ..Накрая да не се окаже от светица в грешница

    Коментиран от #37, #40

  • 32 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    Мирослав Андонов Авер на касапина Георги Господинов Също се заканва на Дебора Същия е от ГрадСТЗ АГОРА
    Вижте в Фейсбук в
    ИНТЕРНЕТ
  • 33 Радио Елто

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "плюс минус":

    Жена и с Цвете не се Удря
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 КОРУПЦИЯяяя

    5 0 Отговор
    Всичко се знае, всички полицаи и магистрати са корумпирани. Сутеньорите са основно ченгета!
  • 37 мърша си

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Гордостта на Тара":

    Каквато и де е била Деби, никой нормален не би рязал тялото и! На Садиста трябва да му изрежат татусите с макетно ножче!
  • 38 сутеньори ченгета

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гордостта на Тара":

    Как да хванат бандата, като имат полицейски чадър?!?
  • 39 кво ти пречат джендърите кротки?

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истамбулската":

    Да не са татуирани бабаити садисти?
  • 40 Роза

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Гордостта на Тара":

    За закона няма значение дали жертвата е проститутка и наркоманка.Това не е смегчаващо вината обстоятелство за извършителя.Той няма право да я бие,реже и стриже,каквато и да е!Дори да го е предизвикала с нещо и да му е изневерявала,и това няма значение за закона!Съдът ще гледа само дали има достатъчно доказателства,че той е извършил престъплението.А обвиняемият по закон има право да отрича ,има право ако иска да мълчи през време на цялото дело и да не дава никакви показания.Друг е въпроса,че съдът може да го осъди ефективно въпреки мълчанието му.Зависи адвоката колко кадърен ще се окаже и колко пари са му пробутали!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Оцелял

    1 1 Отговор
    След 35годишното повсеместно,тотално и брутално опростачване на нацията,чието успешно начало положи СДС-Шайката и продължено от останалите политически шайки ,напътствани и укриляни от шпионите от Козяк, какво очаквате да се случва и да видите в една добре преджобена англо-краварска колония, освен простаци и деградирали субекти?
  • 44 Швейк

    0 0 Отговор
    Полудяваме бавно
    Полудяваме бавно
    Неусетно почти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове