Last news in Fakti

5 Септември, 2023 12:07 1 567 27

Предстоят бойни стрелби край Шабла

  • шабла-
  • военни-
  • стрелби

Ще бъдат използвани ракети

Предстоят бойни стрелби край Шабла - 1
Снимка: БНТ

Бойни стрелби с използване на ракетно оръжие ще се състоят на Зенитен полигон „Шабла“, съобщават от областната администрация в Добрич, предаде БНТ

Участъците от въздушното и морското пространство, намиращи се между нос Карталборун, нос Калиакра и линията, отстояща на 100 км от бреговата ивица, както и пространството над тях на височина до 40 км, се обявяват за „опасни зони" от 11 часа на 25-ти до 20 часа на 29 септември. За да не се допуснат инциденти, гражданите трябва да ограничат пребиваването си в района на стрелбите.

През указания период над населените места източно от град Добрич ще се извършват полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малки височини.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    19 6 Отговор
    Защо? Учение ли е това или войната поука и на нашите порти?
  • 2 Да не

    20 5 Отговор
    стане някоя беля ?

    Коментиран от #4

  • 3 руzzoфил

    13 9 Отговор
    ще нападат матушка ааааааааа

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 факуса

    17 8 Отговор
    и защо не са пратени на зеленски тез ракети вместо залудо да се хабят,лошо тагаренко,наркоса ще те порицае пред света

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Кучето

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "руzzoфил":

    Защо да я нападат? Тя не е заплаха. Имат само лопати и части от перални... Живата сила е разгромена още на 19.02.22 г., нали така казаха от посолствоТО.

    Коментиран от #8

  • 7 факуса

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "факуса":

    на анна ти ше полея
  • 8 мъртво

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Кучето":

    куче 🐕⛏️🙏
  • 9 хмм

    19 6 Отговор
    Май нещо ни успиват. Бойни стрелби с ракети в близост до района, в който украинците се опитват да прекарват корабите? И това четири дни? Май идеята е, ако паднат руски ракети на наша територия, както това се случи на румънска територия, да ни кажат, че това е учение. Нещо са намислили, но когато разберем истината може да е късно. Все пак имаме ястреби на власт и нищо не бива да изключваме.
  • 10 8778

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "факуса":

    Оно една ракета ще изстрелят и няколко залпа от зенитни оръдия. След това един тон хартия за отчети и разни други ненужни документи. После разбор и отчет, че покриваме всички стандарти даже сме малко отгоре. И те така. Само да отбележа, че 40 км височина е била и е недостъпна за нас, съмнява ме да имаме вече и ракети с обсег 100 км.

    Коментиран от #23

  • 11 Жалка история

    14 5 Отговор
    и жалка колониална "военна напрегнатост"..

    Коментиран от #13

  • 12 Сципион

    20 4 Отговор
    Тодор Тагарев, като директор на Института по отбрана, е бил уволнен в петък, 31 март 2017 г. и според МО това е заради „подмяна на тактико-техническите задания“ на проектите за закупуване на нов тип изтребител.Тошо е настоявал проектът за поръчка да бъде политизиран, т.е. да мине в лоното на САЩ.
    Тошошпионът с нищо не се е променил оттогава. Като министър се занимава единствено с въоръжаването на фашистката киевска хунта в Украйна и изпразването на българските военни складове. Да бъде уволнен незабавно и даден под съд за предателство на РБ.

    Коментиран от #14

  • 13 ми и мамаша ти жалка

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Жалка история":

    ама иска $
  • 14 склопендра

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Сципион":

    мръвка къде сииииии

    Коментиран от #17

  • 15 Сталин

    15 5 Отговор
    Скоро предстои мобилизация и в България,да видим колко ще явят да се бият и умират за господарите си от Сащ,и същo за именията и яхтите на нашите олигарси и фабриките и банките на западните мародери.Българина няма друг избор освен да обеси тези които вкарат България във война с Русия,представете си лампите около парламента окичени с телата на предателите и изедниците вкарали България във война за интереса на западните мародери.Това ще бъде най красивата картинка в цялата история на България.
    Кой няма да иска селфи на фона на висящите Тулупа,Киртака,Ристю и другите изедници и някоя друга женска от парламента закачена с краката нагоре за малко еротика

    Коментиран от #21

  • 16 Сталин

    12 5 Отговор
    Подготвят българските цървули да ходят да гният по окопите в Украйна,гответе си мешките ,Галя от посолството е казала че ще бъде ограничено напускането на България за мъже от 24 до 50 години след нова година

    Коментиран от #26

  • 17 Хехе

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "склопендра":

    Поредният простак, кози храненик. Много сте се нароили, с по 20 доларчета на порция човек лесно се опростачва до уличен пес. Като нямаш какво да кажеш, защо лаеш бе?

    Коментиран от #25

  • 18 Шабла Шабла

    12 3 Отговор
    Преди 36 години бяхме на стрелби там.Тогава имаше и армия.А в УкраИна да ходи БКП-Бойко ,Кирил и Петко
  • 19 Шаран БГ

    3 4 Отговор
    Гюллетата ще стигат ли до Кримският Мост ?
  • 20 Не съм

    5 2 Отговор
    Какви са тези учения до границата,
  • 21 Пешо

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Сталин":

    Ти събале по ли си хапчетата, я иди и провери.
  • 22 Нянт от 5596

    5 3 Отговор
    Какви са тези учения до границата, явно ще минат украински кораби

    Вкарват ни в чужда война

    Коментиран от #27

  • 23 Боруна Лом

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "8778":

    ОТ КРАВИТЕ ЩЕ СА! НИЕ СМЕ БЕЛИ МУШКИ,ЛАБОРАТОРНИ
  • 24 Бегай !

    3 3 Отговор
    Пак ли ще утрепат некой пилот на МИГ-29 ?
  • 25 мехехе

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хехе":

    и ти ли като ма ма си облизваш майонезата
  • 26 срален

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Сталин":

    ти подготви ли си памперса по$ерикс?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове